TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

TATRA 815 S3 /TomC2/ 1:20

Moderator: iconmaster

jari | 45
Name: Čestmír

Re: TATRA 815 S3 /TomC2/ 1:20

Postby jari » 27 Sep 2012 16:39

Co dodat.Už se moc těším na finále.
Práce zmrvená,ale hezky natřená,ta se vždycky prodá.

Na stole:BAT-M
Hotovo:TATRA 813 8x8 S1(NL),TATRA 813 8x8 CAS 32,TATRA 815 6x6 SYKO 5M,TATRA 815 AUTODOMÍCHÁVAČ,TATRA 813 TP 4x4

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 28 Sep 2012 08:40

Vypada to vyborne, ale mal by som par pripomienok, do buducnosti. Paci sa mi ako ides paradne do detailov, ale uz zacina byt vidno, ze ten model by si zasluzil presnejsie spracovanie dielov. Tym, ze to striekas, tak ti tam vyskocia vsetky nedostatky povrchu a rezania a lepenia. Chcelo by to dat si vaic zalezat na rezani dielov, presnosti lepenia a priprave povrchu pred striekanim.
Neviem, cim to striekas, ci sprejom alebo airbrushom, ale pride mi to trochu viac zaliate ako by to to malo byt. Robis v pomerne velkej mierke, takze urcite tam ten priestor je, tak pri dalsom modely by si mohol skusit dat si trosku viac zalezat na tej priprave povrhchu na striekanie (nitrolak + surf + farba a medzi tym nejake to brusenie). Ked potom povrch pripravis, tak aj sam zistis, ze cim presnejsie to vyrezes (este pred tym navrhnes) a presne zlepis o to menej bude treba brusit a podobne piplave veci. Tak isto neviem, ci to kreslis na PC alebo rucne, ale ak rucne tak tam bude ten problem s tou presnostou dielov, nie ze by to bolo nejake moc krive, ale proste uz na tych makro fotkach je vidno, ze to tu a tam trochu uteka.

Kazdopadne ber to len ako rady do buducna, tento model je na vysokej urovni a som rad, ze tu mame modelara takeho kalibru ako ty a v este pomerne mladom veku. Aby som to tak nejak zhrnul, tak mi pripominas iconmastera na zaciatku a verim, ze si nieco z toho zoberies a v buducnosti budeme od teba vidat este lepsie modely. Drzim palce!
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

TomC2 | 34
Name: Tomáš

Postby TomC2 » 29 Sep 2012 18:10

Tak vždycky se dá něco udělat líp. :wink: Kreslené je to ručně kromě kabiny a kol které jsem kreslil v AutoCADu a ruka nebude nikdy tak přesná jako kreslící program. Stříkám aibrushem. Jsou na tom 3 tenké vrstvy barvy a povrch jsem brousil myslím dost důkladně, teda kam jsem se dostal. Ono fotky ty nedostatky vždycky vytáhnou.. :-(
Jinak jsem už vlepil interér do kabiny tak zítra sem asi dám někajé obrázky. :wink:

serpens | 42
a.k.a. hado

Postby serpens » 30 Sep 2012 08:16

Jasne Tomas, z toho si nec nerob, fotky a halvne makro su krute, tam sa chyby neschovaju, preto ak chce mat clovek pekne makro fotky, musi to mat dokaldne vyrezane (cerstve cepele, nech su ostre hrany), a poriadne zlepene. Presiel som si spetne tvoje fotky a musim povedat, ze to mas fakt vyborne, o tom ziadne. Sem tam tam sa tam sice najdu veci, ktore zamrzia (ako napr. to mriezkovanie na predu kapotaze), ale to je v pohode, do buducna to urcite zlepsis. Inak napada ma jedna vec, pride mi to ako keby si niektore diely kresli / tlacil na vyres. Ci?

A btw z coho si urobil tie chrancie okolo tlmica vyfuku, ci co to je? Taka ta akoze imitacia dirkovaneho plechu?
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

TomC2 | 34

Postby TomC2 » 30 Sep 2012 08:51

Ano tisknu to na výkres, na oblalu to má napsáno ,,kreslící karton" , je na povrchu hezky hebký, ne jak některé výkresy které mají takovou hrubou strukturu a postupně to vrstvím do požadované tloušťky, takže výsledek je dost pevný. :wink: A ta mřížka je ze staré televizní obrazovky, když se rozbije to sklo tak za ním se skrývá taková (asi)ocelová mřížka. :wink:

serpens | 42
a.k.a. hado

Postby serpens » 30 Sep 2012 08:56

No pekne, kde ja teraz zozeniem stary CRT televizor? :D Co sa tyka papiera skus si kupit tzv. karbonovu 160g/m2 do laserovej tlaciarne. Je to asi najlepsi papeir na modely. Tento vypada, ze nema taky hladky povrch a to ti potom kazi vysledok tej povrchovky. Papier to nie je drahy, len o cosi viac tupi cepele.

TomC2 | 34

Postby TomC2 » 30 Sep 2012 09:00

Díky. Zkusím si ho sehnat. :wink: Tu mřížku už mám asi 5 let co babička konečně vyhodila starý televizor a pořídila si nový. :haha: Jinak by se možná šlo kouknout do nějakého sběrného dvora kam se vozí stará elektronika. :wink:

serpens | 42
a.k.a. hado

Postby serpens » 30 Sep 2012 09:20

Jo ja nieco vymyslim :) a ten papier si zozen, je fakt dobry, a bezne dostupny, nemal by byt problem zohnat.

TomC2 | 34

Postby TomC2 » 30 Sep 2012 17:05

Tak slíbené fotky kabiny :wink:

Image Image Image Image Image Image

Celá galerie na:http://www.papirove-modely.cz/galerie/i ... 76233#foto

laki | 47
Name: laki

Postby laki » 30 Sep 2012 17:53

vyzera to velmi velmi dobre