TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Polonez - ambulancia, polícia, hasiči /Modelik/ 1:25

Moderator: iconmaster

dmmm | --
Name: Martin

Polonez - ambulancia, polícia, hasiči /Modelik/ 1:25

Postby dmmm » 03 Oct 2012 22:22

V archíve som našiel toto trio. Bude to pokus o súbežnú stavbu. Keďže je vydavateľom Modelik, tak očakávam problémy. Zopár ich je už postavených (dajú sa však spočítať na prstoch jednej ruky). Nuž, uvidím ako to nakoniec dopadne. Začínam podliepať, aby mi to do víkendu preschlo.

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Re: Polonez 3x - ambulancia, polícia, hasiči /Modelik/ 1:25

Postby johnny7 » 03 Oct 2012 23:05

Hasicsky Polonez som uz niekde zaregistroval aj ja. A bolo to celkom fajnovo spravene. Uvidim ako sa s tym popasujes a ked to bude cistostavbozlepitelne, tak pouvazujem na kupou.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

borog34 | 51
2K+
Name: Boris

Re: Polonez - ambulancia, polícia, hasiči /Modelik/ 1:25

Postby borog34 » 05 Oct 2012 18:40

Hasičský polonez lepil tuším fireman, tu je vlákno so stavbou http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=61&t=796 :wink:
predloha ako taká ma veľmi neoslovila, ale možno zmením názor :P sledujem a držím päste nech sa darí
Off topic: nie sú to tie kúsky čo som ti nedávno posunul? mal som ich niekedy v pláne stavať ale nejak ma časom prešla na ne chuť :-(
Na stole: plno kostlivcov
V príprave: zatiaľ nič
Pod stolom: plno bordelu
V koši: pár kostlivcov

dmmm | --

Postby dmmm » 07 Oct 2012 23:34

V sobotu a ešte aj dnes som vyrezával diely. Autor v návode píše, že diely treba trikrát primerať a raz lepiť. Na to, že je to Modelik, to zatiaľ sedí aj bez troch odskúšaní. Súčasný stav (zľava - hasiči, polícia, sanitka):

Sanitka má zadnú časť celkom odlišnú. Hasičská a policajná verzia sú skoro identické, len policajné auto má o niečo dlhšiu ložnú plochu. Som zvedavý, ako budú sedieť vonkajšie diely. Ešte musím doplniť nárazníky a idem na kolesá, ktoré budem (nezvyčajne) lepiť napevno.
To Borog: Áno, to sú ony.
To Johnny7: Hasičských som tiež videl niekoľko a zdalo sa to ako celkom "bezproblémová" stavba a aj výsledný efekt bol celkom slušný. Horšie to bolo s policajnou verziou, kde vraj nesedia dvere na nadstavbe a vznikajú tam dosť veľké medzery a nesedí ani prechod medzi nadstavbou a kabínou. Sanitku som našiel zatiaľ len jednu. Nuž, nechajme sa prekvapiť.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 08 Oct 2012 17:00

Na to, že je to Modelik, to zatiaľ sedí aj bez troch odskúšaní.
ještě sme co? ještě jsme nepřeskočili/ nedolepili, ale držím palce :wink:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

serpens | 43
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 09 Oct 2012 09:16

Ono to je tak, ze ked sa to raz rozhodnes neodskusat, tak vtedy ti to nebude sediet :)
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

dmmm | --

Postby dmmm » 09 Oct 2012 19:59

S nepresnosťami akosi podvedome počítam. Väčšie obavy však mám z lepenia okien :beat plaster: :devil: Autor asi vie prečo prikreslil dosť veľké náhradné plochy :haha:
Nosníky som vystužil kúskami preglejky a kadejakými drievkami, lebo nasucho mi z toho vychádzali vrtule, tak pre istotu. Medzičasom sa mi pošťastilo prilepiť nárazníky a tiež celkom sedia. Nejaké desatinky mm nie sú podstatné - sa odstrihne alebo zamaľuje :wink:

dmmm | --

Postby dmmm » 25 Oct 2012 06:16

Konečne som dorobil kolesá.

Nasledovať budú interiéry kabín (palubovky, sedačky, volanty, ...)

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Postby johnny7 » 26 Oct 2012 08:56

Mas moj velky obdiv, ze sa ti chce v podstate tri rovnake rovnake modely lepit subezne.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

dmmm | --

Postby dmmm » 28 Oct 2012 10:46

Nuž, obdivovať nie je čo. Ide o to, že keby som postavil jeden z nich, tak tie zvyšné by som sa asi už nedonútil urobiť.
K stavbe: (zľava - sanitka, hasiči, polícia)

Interiéry celkom sedeli - nepresnosti do 1 mm neriešem, dá sa to prispôsobiť. Sedačky nesedia celkom presne na obrysy - na predných to nevidieť, na zadných vidno z obrysov asi 0,5 mm na každej strane, ale po prilepení kabín to snáď nebude vidieť. Jedinou vážnejšou chybou je umiestnenie volantov v hasičskej a poicajnej verzii. Treba ich posunúť o nejaké 2-3 mm doľava, ale nie je to až také tragické. Podľa návodu by mali nasledovať kabíny.
P.S.: Sanitka má všetky diely o nečo menšie ako zvyšné dve verzie.

Return to “Automobily verejných služieb // Public Services' Vehicles”