TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Petřínská rozhledna /P.Havránek/ 1:150

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: Petřínská rozhledna /P.Havránek/1.150

Postby toudi_sk » 08 Oct 2012 17:29

mazeeec, kde sa da tnto model zohnat ?? :big smile:
pravdepodobne nikde :wink: to bola limitované séria, píše o tom v prvom príspevku a silne pochybujem, že to niekto
z majiteľov predá a ak aj, tak to naozaj nezaplatíš, lebo je 20ks limitovaná séria
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Zdeněk Krčmář | --
Name: Zdeněk Krčmář

Postby Zdeněk Krčmář » 09 Oct 2012 07:07

Ahoj,
bohužel model z 20ti limitované série už pravděpodobně sehnat nejde. A Ti co jej již vlastní ho asi nepustí a také každý model je opatřen "ochrannou známkou" s certifikátem. Takže by autor modelu ihned věděl, originál již nevastní modelář, který si jej před lety koupil.
Ale měl jsem nějaké informace o tom, že model rozhledny bylo možno sehnat i později v nějaké ořezané verzi, bez laserem pálených dílů a také levněji, než tenkrát pořizovací cenou 700Kč.
Možná bych vyzkoušel kotaktovat autora modelu třeba na mail apoptat, zda alespoň ořezaná verze je ještě k dostání....
Za zkoušku nic nedáte :big smile:

Jinak co se modelu týče zahájil jsem kopletaci ocelové konstrukce mezi přízemím a 1. patrem :P
Moje galerie
R.I.P. Závislák - Tvé příspěvky nejen v architektuře mi budou scházet :(
Rozestavěno:Hrad Lichnice (R.V.), Orenstein a Koppel Cn2t (Modelik), Bílá věž a kaple sv.Klimenta (O.Hejl), Sd.Kfz.124 Wespe (GPM)

Zdeněk Krčmář | --

Postby Zdeněk Krčmář » 15 Oct 2012 07:56

Ahoj,
jsem tu s dalším drobným pokrokem kupředu.
Nyní příšlo na řadu postupné kompletovaní jednotlivých částí v jeden celek. Byla to opravdu mravenčí práce, kdy každý kousek kostrukce se musel zvlášť přilepit a hlavně pohlídat aby nebyl křivě...
Ale nejdůležitější činností bylo především přilepení tubusu se schodištěm kolmo k přízemí rozhledny, pokud by se operace nezdařila celá rozhledna by byla křivá :beat plaster:
Jelikož rozhledna bude mít celkově asi 40cm na výšku, rozhodl jsme se udělat již okolní terén nyní, stejně mi nebudou ani okolní stromy zasahovat do práce při nasazování dalších pater.
Navíc se terének krasně dělal když rozhledna není ještě tak velká - doporučuji tedy dalším stavitelům aby si terének také udělali již v této fázi. :big smile:
Zábradlí kolem přízemí rozhledny není součástí modelu, je opět laserem pálené od Zdendy Smaženky, sice není úplnou předlouhou stejné jako na originále, ale můžu říci že je to mnohem lepší jak kdyby tam žádné zábradlí nebylo.
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Celou stavbu jsem si neskutečné užíval a moc se tším na další pokračovaní tohodle veledíla, a začínám si i říkat, že je veliká škoda, že model vyšel pouze ve 20ti exemplářích, jelikož stavět tenhle krásný model bych přál vem milovníkům architektury.
Moje galerie
Rozestavěno:Hrad Lichnice (R.V.), Orenstein a Koppel Cn2t (Modelik), Bílá věž a kaple sv.Klimenta (O.Hejl), Sd.Kfz.124 Wespe (GPM)

terenkoza | --
2K+
Name: marek

Postby terenkoza » 15 Oct 2012 23:29

:shocked: nenormalne :victory:
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat

Zdeněk Krčmář | --

Postby Zdeněk Krčmář » 23 Oct 2012 08:10

Další prací byla ocelová konstrukce mezi druhým a třetím patrem
Image Image Image

Záměrně jsem tentokrát přinesl jen pár foteček, jelikož žávěr stavby se blíží, detaily a celkové pohledy tedy až po dokončení. Když vše půjde dobře tak do týdne bych mohl přinést finální fotky.
Zbývá - přilepit 2. vyhlídkové patro a pak hlavně některé příčky budu muset odříznout a zkrátit, aby byly "vypnuté"
Moje galerie

group b | --
2K+
Name: Tomáš

Postby group b » 23 Oct 2012 20:36

fantastický
moje webové stránky kde naleznete mojí tvorbu - modely nejen automobilů | za obzorem

LMD | 46
Name: Lukáš Šulej

Postby LMD » 23 Oct 2012 20:50

Super stavbna len ticho závydim. :P

Zdeněk Krčmář | --

Postby Zdeněk Krčmář » 28 Oct 2012 21:45

Českou "ajfelovku" jsem dnes o prodloužené neděli dotáhl do finiše...
Image Image

Image Image Image Image Image

Co říci závěrem?
Všechny díly krásně seděly, při stavbě jsme nenarazil na žádný problém a já jsem moc rád, že jsem po 1,5 roce stavby dotáhl tenhle model do zdárného konce.
Ti co mají tenhle krásný kousek ještě doma ve skříni, vytáhněte ho a užívejte si jeho stavbu stejně jako já. Výsledný model jistě stojí za to :victory:

Tak zase někdy u jiné recenze stavby modelu se budu těšit.
Moje galerie

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 28 Oct 2012 21:55

gratulujem k úspešnému dokončeniu nevšedného modelu :victory:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Panther | 35
PinkPanther
Name: Palo Višňovský

Postby Panther » 28 Oct 2012 22:45

Ja síce na architektúru moc niesom ale toto je fakt bomba. :still dreaming:

Return to “Architektúra // Architecture”