dalsi model na montaznej linke je Funkmeßgerät FuSE FMG 39 T/R. zacal sa vyrabat od leta 1941.sluzil na zachytenie letiaceho vzdusneho ciela. zariadenie sa otaca v dvoch osiach a parabolicke zrkadlo je sklopne medzi 0 a 90°a ma priemer 7,5m.samotne zrkadlo vazi 11t.zariadenie vyrabal telefunken.vaha je 18 t.dosah je cca 70km.impulzny vykon je 8kw. vyrabalo sa nieklko mierne od seba odlisnych verzii.montaz zariadenia trvala do 3 hodin a vykonavalo ju 20 vojakov.obsluha bola 6 vojakov.radar pracuje na 380 V. najblizsie k nam sa jeden wurzburg nachadza v muzeu v lesanoch a druhy v hvezdarni ondrejov.ten sa doteraz pouziva a je mozne ho vidiet v znelke reklamy na tv barrandov.dalsie su vo francii,nemecku,holandsku,anglii/ vrak/.montujem podla nejakeho 3d modelu z internetu ktory mi laki rozobral na jednotlive kusy.este pouzivam montaznu prirucku z roku 1944 a fotky z internetu. kedze sa mi betonovy podstavec zdal malo zaujimavy montujem verziu na vagone. tato verzia sa dochovala v ondrejove. najhorsia cast bude konstrukcia zrkadla,zatial som sa k nej nedostal.este som poriadne nevymyslel ako to zmontujem. kabina obsluhy nebude mat spravene vnutro,je na to velmi malo fotiek.spravim stiahnute rolety. nater bude trojfarebny maskac.
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Funkmeßgerät FuSE FMG 39 T/R Wurzburg /roman/ 1:24
Moderator: Oliver
Funkmeßgerät FuSE FMG 39 T/R Wurzburg /roman/ 1:24
ahoj
dalsi model na montaznej linke je Funkmeßgerät FuSE FMG 39 T/R. zacal sa vyrabat od leta 1941.sluzil na zachytenie letiaceho vzdusneho ciela. zariadenie sa otaca v dvoch osiach a parabolicke zrkadlo je sklopne medzi 0 a 90°a ma priemer 7,5m.samotne zrkadlo vazi 11t.zariadenie vyrabal telefunken.vaha je 18 t.dosah je cca 70km.impulzny vykon je 8kw. vyrabalo sa nieklko mierne od seba odlisnych verzii.montaz zariadenia trvala do 3 hodin a vykonavalo ju 20 vojakov.obsluha bola 6 vojakov.radar pracuje na 380 V. najblizsie k nam sa jeden wurzburg nachadza v muzeu v lesanoch a druhy v hvezdarni ondrejov.ten sa doteraz pouziva a je mozne ho vidiet v znelke reklamy na tv barrandov.dalsie su vo francii,nemecku,holandsku,anglii/ vrak/.montujem podla nejakeho 3d modelu z internetu ktory mi laki rozobral na jednotlive kusy.este pouzivam montaznu prirucku z roku 1944 a fotky z internetu. kedze sa mi betonovy podstavec zdal malo zaujimavy montujem verziu na vagone. tato verzia sa dochovala v ondrejove. najhorsia cast bude konstrukcia zrkadla,zatial som sa k nej nedostal.este som poriadne nevymyslel ako to zmontujem. kabina obsluhy nebude mat spravene vnutro,je na to velmi malo fotiek.spravim stiahnute rolety. nater bude trojfarebny maskac.

Last edited by Roman on 01 Nov 2017 09:52, edited 1 time in total.
Re: Funkmeßgerät FuSE FMG 39 T/R Wurzburg 1:24 /roman/
Roman, tebe treba dat medailu za originalny vyber modelov. 
Tak to je nádhera
. Vagón, keď bol radar finkčný, mal ešte nejaké operné nohy? Lebo na plošine vagóna vidím spravené nejaké podložky na rozloženie hmotnosti.
....Bude nasledovať niekedy aj Freya a Wassermann ?
....Bude nasledovať niekedy aj Freya a Wassermann ?
Live hard, ride easy.
uzasny model, tesim sa na finalny nastrek

hlavne by ma zaujimalo, ako sa popasujes s tym sitom
neskusis napisat borogovi, ci by ti to podlľa planiku/ nacrtku neskusil spachat v sketchupe?najhorsia cast bude konstrukcia zrkadla,zatial som sa k nej nedostal.este som poriadne nevymyslel ako to zmontujem
hlavne by ma zaujimalo, ako sa popasujes s tym sitom
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
paly mas pravdu vpredu su nahadzane nohy ktore som vcera spravil.budu podopierat vagon

aby sa nestalo toto:
chcel by som spravit cast radaroveho vlaku.len niekolko vagonov.cely vlak by bol velmi dlhy/ cca 26 vagonov a lokomotiva./
na freyu nemam vykresy.inak bola tiez v tom vlaku. ale je dost pravdepodobne ze bude Fu Se 62 na 4 kolesovej vlecke.
to sito je najmensi problem,nieco mam uz vo vyhlade.vasci problem je to zrkadlo.v detaile vyzeraju nosniky takto

aby sa nestalo toto:
chcel by som spravit cast radaroveho vlaku.len niekolko vagonov.cely vlak by bol velmi dlhy/ cca 26 vagonov a lokomotiva./
na freyu nemam vykresy.inak bola tiez v tom vlaku. ale je dost pravdepodobne ze bude Fu Se 62 na 4 kolesovej vlecke.
to sito je najmensi problem,nieco mam uz vo vyhlade.vasci problem je to zrkadlo.v detaile vyzeraju nosniky takto
paradny postup
no ak sa uskromníš že to nebude všetko ručná práca tie nosníky by som si nechal spraviť laserom
alebo si pripraviť nervy, ihlu a vypichovať otvory 
nad tym som rozmyslal,lenze laser nemam,ani nepoznam nikoho kto ma laser a chut sa s tym zaoberat.
bonzujem na burtona, on je zasvateny 
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat
Tak tohle je drba do hlavy, parádní model Romane.
Jak psal Burton, ta medaile by byla zasloužená.
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )