TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Tatra 815 8x8 VVN /RipperWorks/ 1:32

rozek | 40
Name: rozek

Tatra 815 8x8 VVN /RipperWorks/ 1:32

Postby rozek » 31 Dec 2012 14:42

zdravíčko modelári, pracujem a aj kazím jeden model, :) prosím Vás stopnite ma, a keď tak , radšej poraďte nech sa môžem potom rovnať s Vami :)

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Re: tatra 815 8x8 vvn ripper works

Postby iconmaster » 31 Dec 2012 14:55

Ahoj. Lepenie ti ide, no celkovy dojem kazia tie svietiace hrany, ktore retusujes prilis tmavymi odtienmi. V com je problem trafit tie odtiene, nemas dostatok farieb alebo nedari sa ti namiesat vhodnu farbnu?

tom | 31

Postby tom » 31 Dec 2012 15:16

tak dobre že si založil vlákno. Tak ako pisal ICO tie hrany su tmavé ale tvarovanie dielov máš dobré. Už len popracuj na retušovaní :wink: zober vodovky a miešaj miešaj kým nedostaneš požadovaný odtieň :big smile:

rozek | 40

Postby rozek » 31 Dec 2012 15:31

no hej no...ale o retušovaní som sa dozvedel až na tomto fore :) mmm..no naučím sa

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 31 Dec 2012 16:43

no hej no...ale o retušovaní som sa dozvedel až na tomto fore
takže fixka? :P
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

rozek | 40

Postby rozek » 31 Dec 2012 17:01

no hej no...ale o retušovaní som sa dozvedel až na tomto fore
takže fixka? :P
nooo ano :red:

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 31 Dec 2012 17:14

podľa seba súdim teba, tým sme si prešli skoro všetci :girl:

ja miešať odtiene neviem a Ultra (kedysi fakt aktívny šikovný modelár) vyslovil teorém, ktorý s obľubou používam: - ak nevieš namiešať farbu, kupuj si rôzne vodovky a čím viac ich máš, tým skôr narazíš na vhodný odtieň aj bez miešania

:: kuká na svojich 28 druhov vodoviek a rád by tomu veril ::
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

rozek | 40

Postby rozek » 03 Jan 2013 13:10

hľa moje bočnice,.. sú škaredé, no ešte som neretušoval,.. vodovky si zadovážim hneď po maródke ( prerezané chodidlo sklom = 4 stehy). Prvá bočnica je tak trochu retušovaná, ale farbou na plastikové modely :( alebo mám tie bočnice radšej celé premaľovať?

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Postby johnny7 » 03 Jan 2013 13:20

Mozes kludne retusovat aj farbami na plastikove modely. Ak budes na fore dlhsie, zistis ze na kazdu otazku existuje niekolko odpovedi, rieseni ci moznosti. To znamena, retusovat mozes fixami, vodovkami, temperami, akrylovkami, syntetikou...Proste jak je libo. Hlavne je co bude tebe vyhovovat.

Co sa tyka cistoty pri retusovani. Ja odporucam retusovat diely este pred zlepenim. Vyhnes sa potom sice menej pracnemu, ale psychicky narocnejsiemu zatieranie hran, ktore mozu byt po zlepeni aj dost nedostupne. Niektori borci ale retusuju aj po zlepeni. Takze aj tu plati, rob to ako je tebe lepsie.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

Jolaus | 47
Name: Martin

Postby Jolaus » 03 Jan 2013 13:50

Ahoj. Nechcem ťa z ničoho upodozrievať ale dúfam že máš aj originál model. Lebo toto čo tu prezentuješ je síce VVN 8x8, ale originál má celý podvozok čierny a ty to máš úplne šedé(zle vytlačené). Šedý podvozok má jedine VT-čko.
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.

Return to “Odložené stavby modelov // Postponed Model Builds”