TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Tatra 815 8x8 VVN /RipperWorks/ 1:32
- iconmaster | 38
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Re: tatra 815 8x8 vvn ripper works
Ahoj. Lepenie ti ide, no celkovy dojem kazia tie svietiace hrany, ktore retusujes prilis tmavymi odtienmi. V com je problem trafit tie odtiene, nemas dostatok farieb alebo nedari sa ti namiesat vhodnu farbnu?
tak dobre že si založil vlákno. Tak ako pisal ICO tie hrany su tmavé ale tvarovanie dielov máš dobré. Už len popracuj na retušovaní
zober vodovky a miešaj miešaj kým nedostaneš požadovaný odtieň 
no hej no...ale o retušovaní som sa dozvedel až na tomto fore
mmm..no naučím sa
takže fixka?no hej no...ale o retušovaní som sa dozvedel až na tomto fore
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
nooo anotakže fixka?no hej no...ale o retušovaní som sa dozvedel až na tomto fore
podľa seba súdim teba, tým sme si prešli skoro všetci
ja miešať odtiene neviem a Ultra (kedysi fakt aktívny šikovný modelár) vyslovil teorém, ktorý s obľubou používam: - ak nevieš namiešať farbu, kupuj si rôzne vodovky a čím viac ich máš, tým skôr narazíš na vhodný odtieň aj bez miešania
:: kuká na svojich 28 druhov vodoviek a rád by tomu veril ::
ja miešať odtiene neviem a Ultra (kedysi fakt aktívny šikovný modelár) vyslovil teorém, ktorý s obľubou používam: - ak nevieš namiešať farbu, kupuj si rôzne vodovky a čím viac ich máš, tým skôr narazíš na vhodný odtieň aj bez miešania
:: kuká na svojich 28 druhov vodoviek a rád by tomu veril ::
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Mozes kludne retusovat aj farbami na plastikove modely. Ak budes na fore dlhsie, zistis ze na kazdu otazku existuje niekolko odpovedi, rieseni ci moznosti. To znamena, retusovat mozes fixami, vodovkami, temperami, akrylovkami, syntetikou...Proste jak je libo. Hlavne je co bude tebe vyhovovat.
Co sa tyka cistoty pri retusovani. Ja odporucam retusovat diely este pred zlepenim. Vyhnes sa potom sice menej pracnemu, ale psychicky narocnejsiemu zatieranie hran, ktore mozu byt po zlepeni aj dost nedostupne. Niektori borci ale retusuju aj po zlepeni. Takze aj tu plati, rob to ako je tebe lepsie.
Co sa tyka cistoty pri retusovani. Ja odporucam retusovat diely este pred zlepenim. Vyhnes sa potom sice menej pracnemu, ale psychicky narocnejsiemu zatieranie hran, ktore mozu byt po zlepeni aj dost nedostupne. Niektori borci ale retusuju aj po zlepeni. Takze aj tu plati, rob to ako je tebe lepsie.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
Ahoj. Nechcem ťa z ničoho upodozrievať ale dúfam že máš aj originál model. Lebo toto čo tu prezentuješ je síce VVN 8x8, ale originál má celý podvozok čierny a ty to máš úplne šedé(zle vytlačené). Šedý podvozok má jedine VT-čko.
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.