TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Bugatti Veyron 16.4 /free/ 1:12

Moderator: iconmaster

MaxSenz | 47
Name: Peter

Re: Bugatti Veyron 16.4 /free/ 1:12

Postby MaxSenz » 25 Jan 2013 00:41

No...je to diskutabilné :D Je to SuperSport ! :D Ale ak by to prekážalo adminovi, môže mi to v pohode presunúť do inej kategórie...
Uvidím, zajtra by som ho chcel dokončiť, ono je to v podstate celkoooom jednoduchý model,samé štvorečky a trojuholníky :D chlapec nepozná krivky a elipsy :D

PS : vlastne, teraz som to tak prezrel a našiel som tam dokonca 4 diely čo sú čisto guľaté - brzdové kotúče ! sranda...ktovie prečo ?
Rozrobené na stole : Bugatti Veyron 16.4 / internet 1:12.4 /

serpens | 43
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 25 Jan 2013 07:55

Model je taky hranaty, lebo je to vyexportovane z dakej PC hry, kde sa pouziva tzv. poligonova grafika. Taketo modely sa daju lahko rozlozit pomocou papekury. Ak by to chcel mat oble, musel by to prekreslit do vektorov a rozlozit, ale uz nie automaticky cez papekuru, ale rucne.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Paly12 | 58
Name: Vraťo

Postby Paly12 » 25 Jan 2013 09:38

No, zatiaľ celkom pekné. Akurát si zožeň tentký štetec s pevným vlasom a pevnú ruku na retušovanie tých bielych hrán, škoda, že si neretušoval pred zlepením, vyskúšaj na zadnej časti.

MaxSenz | 47

Postby MaxSenz » 25 Jan 2013 11:05

serpens - je to možné...ale podla mňa by stačilo keby to ten týpek spravil detailnejšie - teda viac a menších hrán = skorooblé :D a ešte si rypnem :D - polYgónová grafika :P
Paly12 - tento model neretušujem, lebo mám v pláne ho prefarbiť asi komplet...uvidím čo to spraví - keď pokazím tak bude ako cvičný terč na 50 metrov pre moju zbrusu novú 600€ vzduchovku ! :D (a spravím ho potom ešte raz a lepšie...)

PS : tak do 2 hodiniek ho mám zbúchaný ! Ide to rýchlo pomerne...vlastne už len kolesá,menšia piplačka - ale ako som už písal - kocečky idú rýchlo :D :D :D potom postnem fotky,ale idem do mesta,tak až za pár hodiniek...

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 25 Jan 2013 11:07

podla mňa by stačilo keby to ten týpek spravil detailnejšie - teda viac a menších hrán = skorooblé
máš šancu, kľudne to prekresli, free nástroje na to sú voľne dostupné
Off topic:
ešte si rypnem :D - polYgonová grafika
božemôj, niaky preklep, to sa stane :haha:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

MaxSenz | 47

Postby MaxSenz » 25 Jan 2013 13:44

Toudi - šak ja nie v zlom :D nech je sranda ! Tu a aj na inom fore sa furt niekto opravuje :D tak som sa pridal :P :P :P

No,Veyron je hotový !!! Čistý čas nie viac ako 8 hodín... A som spokojný, možno ešte niekedy spravím ten interiér,to by bolo možno dobré.

serpens | 43
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 25 Jan 2013 13:56

Lepis fantasticky rychlo, obdivujem. Ale na druhej strane by som si vedel predstavit, ze si na neho pockam o cosi dlhsie kldune aj mesiac a bolo by zlepene celkom inak.

Co sa tyka toho spracovania, tak model je uz tak navhrnuty a typek to neprerabal, papekura to vie len rozlozit. Takze preto ta hranatost. A preklepy su u mna na benzom poriadku, opravovanie tu moc neriesime, take ivanotove "bi" je uz legendarne :D
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 25 Jan 2013 14:46

sranda musí byť a model vyzerá impozantne, zmenšenie mu rozhodne prospelo :wink:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

MaxSenz | 47

Postby MaxSenz » 25 Jan 2013 15:22

serpens - JA ale NElepím fantasticky rýchlo ! Vážne nie ...
Toto bol JEDNODUCHY model ! Síce origo na 44 strán, ale čo na tom keď na 1 stranke bol priemerne 1-5 dielov !!!
A tie štvorčeky sa vážne rýchlo strihajú :D a ešte rýchlejšie sa to "tvaruje" - teda za predpokladu že tam je čo tvarovať :P
Ale, model je to celkom pekný...A aj sa mi hodí k modelu Ferrari F40 z ABC, ktorý si asi zväčším aby si boli rovný.
Alebo ešte zmenším veyrona na 1:32 a bude to parádička...uvidíme...

nevo7 | --
Name: Vojto

Postby nevo7 » 25 Jan 2013 16:46

Vyzera dobre.
Za 8 hodin, to je fakt rychle, ja tak za tu dobu stihnem kolesa. Ked ma to bavi, vydrzim pri tom sediet aj 12 hodin, ale vzdy to ide pomaly a vsetko trva v dnoch, ak nie aj par mesiacov.

Return to “Športové vozidlá // Racing Cars”