TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

kabína Tatra 815/ 1:32

Moderator: toudi_sk

borog34 | 51
2K+
Name: Boris

kabína Tatra 815/ 1:32

Postby borog34 » 27 Jan 2013 20:00

Aj ja som sa rozhodol prispieť svojou troškou do tejto sekcie a dať na voľné sťahovanie môj prvý výtvor v podobe kabíny na tatru 815, vlákno s testovacou stavbou je tu http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=54&t=5103. Zlepiteľné je to bez výraznejších ťažkostí, ale dobré je väčšie diely kabíny podlepiť pre vyššiu pevnosť (stačí kanc. papierom), konštrukcia je bezchlopňová kto chce tak si chlopničky môže dokresliť :wink: (ja som si z kancláku narobil krátke pomocné chlopne a lepil ich zvnútra) Čo sa týka farebnej verzie, tú je možné spraviť po dohode na konkrétny účel prípadne si to každý môže vyfarbiť podľa potreby :P Interiér v šmikajde zatiaľ nie je ale počítam aj s jeho doplnením (to isté platí pre úchyty, na nich sa ešte pracuje)
Snáď sa to niekomu bude hodiť a dúfam že pri stavbe nebudete na mňa veľmi nadávať :)
Attachments
kabina T815.pdf
(128.43 KiB) Downloaded 1594 times
navod 1.pdf
(195.34 KiB) Downloaded 1126 times
navod 2.pdf
(183.09 KiB) Downloaded 1006 times
Na stole: plno kostlivcov
V príprave: zatiaľ nič
Pod stolom: plno bordelu
V koši: pár kostlivcov

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Re: kabína Tatra 815/ 1:32

Postby petopato » 30 Jan 2013 18:36

No vidíš!
Dával si hlasovať, či bude záujem a za 3 dni si to stiahlo takmer 100 ľudí, už môžeš povedať, že si nežil zbytočne, lebo si tu zanechal viditeľnú stopu :wink:

borog34 | 51
2K+

Postby borog34 » 05 Feb 2013 19:56

Ani som s tým moc nem počítal :P aj by ma zaujímalo či kabínu už skúsil okrem mňa niekto zlepiť :wink:

petulik232 | 23
Name: Peter

Postby petulik232 » 12 Feb 2013 12:09

Pokusím sa to dať nejako do kopy :big smile: podvozok keby nebol tak ho nejak sam nakreslím a zlepím a chcel by som sa trocha potrápiť s interiérom :)
P.E.T.U.L.I.K. 232 : Pozitronový Efektivne Transportný Univerzálny Lietajúci Inteligentný Kastrátor série 232

borog34 | 51
2K+

Postby borog34 » 12 Feb 2013 22:20

Ahoj, ak sa do kabíny pustíš tak report môžeš dať kľudne do môjho vlákna uvedeného v prvom príspevku :wink: s lepením by nemal byť problém ale ak by ti niečo nebolo jasné tak sa môžeš v pohode opýtať :) pokiaľ ide o ten podvozok s interiérom tak na tom momentálne pracujem (viac tu http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=60&t=5177) ale navrhnúť a nakresliť to tak aby výsledok za niečo stál nie je tak jednoduché ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Ak nechcem mať model ako nejaké sci-fi, tak potrebujem zohnať solídne podklady podľa ktorých sa to dá nakresliť, ďalej určité skúsenosti s takouto prácou a trpezlivosť pri kreslení (nakresliť kabínu od nuly od štádia ako je na stiahnutie mi trvalo cca mesiac a pol) Neviem ako rýchlo sa mi ten model podarí dostať do papierovej formy, okrem nástavby je treba na ňom ešte dokresliť pár vecí vrátane interiéru kabíny :bad smile: následne si jednotlivé diely musím rozložiť a otestovať ako budú sedieť, pokiaľ to všetko sedí ako má a nie sú nutné dodatočné úpravy dielov, môžem začať rozmýšľať nad nejakým tým návodom aby to prípadne mohlo ísť do obehu

Return to “Modely od užívateľov // Models from users”