Snáď sa to niekomu bude hodiť a dúfam že pri stavbe nebudete na mňa veľmi nadávať
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
kabína Tatra 815/ 1:32
Moderator: toudi_sk
kabína Tatra 815/ 1:32
Aj ja som sa rozhodol prispieť svojou troškou do tejto sekcie a dať na voľné sťahovanie môj prvý výtvor v podobe kabíny na tatru 815, vlákno s testovacou stavbou je tu http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=54&t=5103. Zlepiteľné je to bez výraznejších ťažkostí, ale dobré je väčšie diely kabíny podlepiť pre vyššiu pevnosť (stačí kanc. papierom), konštrukcia je bezchlopňová kto chce tak si chlopničky môže dokresliť
(ja som si z kancláku narobil krátke pomocné chlopne a lepil ich zvnútra) Čo sa týka farebnej verzie, tú je možné spraviť po dohode na konkrétny účel prípadne si to každý môže vyfarbiť podľa potreby
Interiér v šmikajde zatiaľ nie je ale počítam aj s jeho doplnením (to isté platí pre úchyty, na nich sa ešte pracuje)
Snáď sa to niekomu bude hodiť a dúfam že pri stavbe nebudete na mňa veľmi nadávať
- Attachments
-
- kabina T815.pdf
- (128.43 KiB) Downloaded 1594 times
-
- navod 1.pdf
- (195.34 KiB) Downloaded 1126 times
-
- navod 2.pdf
- (183.09 KiB) Downloaded 1006 times
Na stole: plno kostlivcov
V príprave: zatiaľ nič
Pod stolom: plno bordelu
V koši: pár kostlivcov
Re: kabína Tatra 815/ 1:32
No vidíš!
Dával si hlasovať, či bude záujem a za 3 dni si to stiahlo takmer 100 ľudí, už môžeš povedať, že si nežil zbytočne, lebo si tu zanechal viditeľnú stopu
Dával si hlasovať, či bude záujem a za 3 dni si to stiahlo takmer 100 ľudí, už môžeš povedať, že si nežil zbytočne, lebo si tu zanechal viditeľnú stopu
Ani som s tým moc nem počítal
aj by ma zaujímalo či kabínu už skúsil okrem mňa niekto zlepiť 
- petulik232 | 23
- Name: Peter
Pokusím sa to dať nejako do kopy
podvozok keby nebol tak ho nejak sam nakreslím a zlepím a chcel by som sa trocha potrápiť s interiérom 
P.E.T.U.L.I.K. 232 : Pozitronový Efektivne Transportný Univerzálny Lietajúci Inteligentný Kastrátor série 232
Ahoj, ak sa do kabíny pustíš tak report môžeš dať kľudne do môjho vlákna uvedeného v prvom príspevku
s lepením by nemal byť problém ale ak by ti niečo nebolo jasné tak sa môžeš v pohode opýtať
pokiaľ ide o ten podvozok s interiérom tak na tom momentálne pracujem (viac tu http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=60&t=5177) ale navrhnúť a nakresliť to tak aby výsledok za niečo stál nie je tak jednoduché ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Ak nechcem mať model ako nejaké sci-fi, tak potrebujem zohnať solídne podklady podľa ktorých sa to dá nakresliť, ďalej určité skúsenosti s takouto prácou a trpezlivosť pri kreslení (nakresliť kabínu od nuly od štádia ako je na stiahnutie mi trvalo cca mesiac a pol) Neviem ako rýchlo sa mi ten model podarí dostať do papierovej formy, okrem nástavby je treba na ňom ešte dokresliť pár vecí vrátane interiéru kabíny
následne si jednotlivé diely musím rozložiť a otestovať ako budú sedieť, pokiaľ to všetko sedí ako má a nie sú nutné dodatočné úpravy dielov, môžem začať rozmýšľať nad nejakým tým návodom aby to prípadne mohlo ísť do obehu