odpovídám na otázku, co bude vozit tahač. Konečně jsem se po dlouhých plánech rozhodl zpracovat pásový bagr.
Jsem zatížen na český UNEX. Volba padla na DH 441.

Celý model kreslím v AutoCadu. Nejprve jsem si udělal základní pohledy, a nyní rozkresluji jednotlivé díly a zkušebně lepím.

Pásy jsou docela masakr, ale jednoduššeji mne to nenapadlo. Trochu víc práce za lepší vzhled, tak to bývá.
Jak je vidět ze stolu, některé díly lepím i dvakrát. Ne vždy se povede konstrukce navrhnout tak, aby šlo udržet geometrii. Co se mi lepí blbě, předělám. Ještě sháním podklady k hydraulice a rozvodům pod kryty motoru. Již mám tři strany bločku poznámek, co je třeba upravit. Ikdyž jde v Cadu dobře měřit, semtam něco ujede. Na rameno jsem neměl pohledy, nákresy v prospektech jsou bez ramen. Měli jsme ho u nás, takže něco fotek mám. Vím o pár kouscích v okolních lomech, zřejmě mne nemine návštěva s nafocením motorového prostoru.

Nyní jsem ve fázi na poslední fotce. Betu chci dotáhnout do finále, včetně barvy. Model bude představovat nový stroj.
Stavba a kreslení nejde rychle, ale postupuji. kdy dokončím, netuším.
Žádám všechny kolegy aby mne zatím nekontaktovali. Kdy a jak model vypustím ještě nevím a do dokončení bety a úprav ho nehodlám nijak poskytovat.
Nashle brzy. VZ