TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

BAT-M /MODEL-KOM/ 1:25 - jari vs. terenkoza

Moderator: Oliver

jari | 45
Name: Čestmír

BAT-M /MODEL-KOM/ 1:25 - jari vs. terenkoza

Postby jari » 24 Apr 2013 21:03

Zdravím,
rozhodl jsem se po menší pauze opět zaříznout do modelu.Když tenhle model vyšel,tak jsem si říkal,že ho prostě musím mít.Takže jsem využil příležitosti a na Chodově jsem ho sehnal.Měl jsem kliku,byl poslední.Sice mě odrazovaly pásy,ale pohotový prodejce mi k němu nabídl i lasery,takže nebylo co řešit.
Něco o předloze je zde:http://forum.valka.cz/viewtopic.php/t/19944
Model je vytištěn na 15ti listech formátu A3 a na 6ti stranách je návod.Autorem modelu je Marek Bonek.K modelu je možné objednat hodně doplňků jako jsou rezinová kola,hlavy šroubů,matice a vypalované doplňky.

Stavbu jsem začal kostrou.Tady vše sedělo naprosto přesně.

Na fotkách je sesazená jen nasucho,ale už jí mám i slepenou.Další na řadu přijde obšívka tak snad bude o víkendu co ukazovat.
Je to můj druhý polský model,tak uvidíme,co z toho nakonec vznikne.

jari
Last edited by jari on 06 May 2013 20:28, edited 2 times in total.
Práce zmrvená,ale hezky natřená,ta se vždycky prodá.

Na stole:BAT-M
Hotovo:TATRA 813 8x8 S1(NL),TATRA 813 8x8 CAS 32,TATRA 815 6x6 SYKO 5M,TATRA 815 AUTODOMÍCHÁVAČ,TATRA 813 TP 4x4

Burton | --

Re: BAT-M/MODEL-KOM/1:25

Postby Burton » 24 Apr 2013 21:08

Drzim palce. Tento model ma zaujal hned ako som ho prvy raz zbadal.
Myslim, ze v tvojom podani sa bude na co divat. :wink:

terenkoza | --
2K+
Name: marek

Postby terenkoza » 24 Apr 2013 21:43

halo :victory:

mam napad, co keby som sa pridal ?? :victory: mozno by sa mohlo aj viac pridat a spravime z tohoto paralelku :victory: ci ?? :victory:
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat

papierovy zralok | --
Name: Michal

Postby papierovy zralok » 24 Apr 2013 21:53

Toto bude zaujimava "podivana" :big smile:
Zaciatocnik, vdacny za kazdu radu.

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 25 Apr 2013 09:19

Tiez som uvazoval, ze ho kupim, predsa len by to pasovalo do postapo, ale nakoniec som od toho upustil. Nepacila sa mi ta radlica v predu. Ale ked som to teraz videl na tom fore zlozena a radlicu nalozenu vzadu, tak som aj trochu zabanoval, ale co, aj tak by som to nelepil najblizich desat rokov :haha:

Tak vela zdaru do stavby, rad si ju vychutnam. Nechces pouvazovat o zlozene radlici :haha: Alebo aspon ako pluh ju spravit, ona je nastavitelna, takze numusi to byt zrovna ten nepekny sip.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Jolaus | 47
Name: Martin

Re: BAT-M /MODEL-KOM/ 1:25

Postby Jolaus » 25 Apr 2013 09:29

Ahoj jari.
Už som myslel že ťa prestalo lepenie baviť :) . Priznám sa že ako ďalší model od teba som čakal všeličo(tatrovku), len nie takéto "čudo". Každopádne ti držím palce a budem to tu sledovať. A budeš model striekať? :shocked: Myslel som že si ako ja "čistolepič". Alebo sa to dá zlepiť ako čistostavba? :shocked: (teda okrem pásov). :victory:
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.

jari | 45

Postby jari » 26 Apr 2013 21:35

Zdravím,
jestli se chce někdo přidat,milerád to uvítám.Tatra sice v plánu byla,ale jeden model je ve fázi přípravy na stavbu a druhý ve fázi shánění podkladů.Ale tahle ruská monstra mají taky něco do sebe,tak jsem šáhnul po BATovi.Ještě jsem rozmíšlel nad Sergejem,ale na toho zas sháním konverzi na ČSD.Obšívku mám zatím vyřezanou a zítra bych se chtěl pustit do kompletace.Tak snad v neděli dodám nějaké fotos.
Model bych rád postavil jako čistostavbu a na nástřik by došlo až v případě,že by něco hodně nesedělo nebo se mi něco hodně nepovedlo.

Hotovo:TATRA 813 8x8 S1(NL),TATRA 813 8x8 CAS 32,TATRA 815 6x6 SYKO 5M,TATRA 815 AUTODOMÍCHÁVAČ,TATRA 813 TP 4x4

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 26 Apr 2013 21:39

Ja si myslím, že niekto sa pridá určite :

Samozrejme tvoju stavbu sledujem aj ja, zatiaľ to lepiť nebudem, ale som veľmi zvedavý, ako sa ti bude dariť.
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

jari | 45

Postby jari » 28 Apr 2013 22:27

Zdravím,
dodávám slíbené fotky.Co k téhle fázi dodat?Asi jen to,že vše sedí naprosto suprově.Jen jsem si naběhl podlepováním oboustrannou páskou.Použil jsem jinou než obvykle a mírně mi naběhla šířka podvozku.Tahle páska je totiž o něco tlustší.Ale vejdu se pod 1mm,tak snad to nebude moc velký problém.Motorový prostor taky pěkně zapadl a to drobné dořezávání spíš přičítám svým rukám.Takže pro autora zatím pochvala.

Další práce asi proběhne na nějaké sériovce(závěsy kol,kola samotná nebo nějaká ta droboť),takže pro dnešek vše.

jari

jari | 45

Postby jari » 02 May 2013 18:48

Zdravím,
nějaké to pokračování ve stavbě.Místo drobotě jsem se pustil do vršku korby.Základem je díl č.8.Na ten se dále dolepují jednotlivé plechy a blatníky.A tady jsem narazil na první chybky.Na dílu 8 chybí jeden výřez.Písmenko ,,w,,tam sice je,ale chybí obrys.Takže přiložit blatník 8aP a obkreslit.

Další botou je prohození výřezů v bocích blatníků,respektive v jejich rubových dílech 8bL a 8bP.

Náprava je snadná.Přebývající materiál vyříznout a doplnit tam,kde chybí.
Díl 8fje nakreslený zrcadlově obráceně.Tady nechám na zvážení každého,jak díl opravit.Já jsem to vyřešil odříznutím přesahujícího trojúhelníku a dopasoval jsem ke zbytku dílu.Na obrázku zeleně vyšrafováno.

A konečně díly,které jsou v návodu značené jako 8s,jsou v dílech značeny 8t.To jsou rubové díly zakončení blatníků.
Jinak plošina krásně sedí na vaně.Odolal jsem pokušení ji přilepit a radši počkám jak na ní bude pasovat kabina.

Jen doufám,že se v modelu nenajdou daleko větší chyby.Též doporučuji řádně studovat návod při lepení plechů.V návodu by docela pomohla kresba z vrchu bez nástavby,která tam bohužel není.Ale po delším studiu návodu se osazení dá dohledat.
Toť zatím vše.

jari

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”