TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Home made Air brush

Moderator: iconmaster

lowi | 45
Name: Vilo

Re: Home made Air brush

Postby lowi » 20 May 2013 11:30

v ZM v danfose vyrabaju tieto chladnickace urcite sa to tam da zakupit za lacnejsie :D budem sa musiet poinformovat ked budem zas nakladat plne auto tych oblud.

Tak to ti prajem veľa šťastia pri kupovaní kompresoru v Danfosse. Aby si nebol prekvapený..... :bad smile:

Jene | 59
Name: Jano

Postby Jene » 21 May 2013 18:11

Dík Iconmasterovi za radu ohľadne teflonovej pásky,bo som s tým ešte nerobil. Skúsil som to poskladať a dávam pár foto na posúdenie či by to mohlo takto fungovať. Ešte treba upevniť a pripojiť kompresor a urobiť skúšku tesnosti. Je tam aj odkaľovací ventil, len ho nevidieť na foto.

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 21 May 2013 19:01

Vyzera byt spravne zapojene. Ako pozeram, kompresor bude pripojeny tou hadicou? Bude to chvilku trvat, kym v nej natlaci vzduch aby sa otvoril spatny ventil. Bolo by dobre kompresor pripevnit ku vzduchojemu tak, aby ten vystup bol co najblizsie k spatnemu ventilu.
Mozno bude potrebna uprava odlahcovacieho ventilu - supatka - vlozenim pruziny (tusim bolo o tom pisane niekde na prvych stranach tejto temy).

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 21 May 2013 19:46

Treba ho rozobrat a strunku prhodit opacne.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Jene | 59
Name: Jano

Postby Jene » 21 May 2013 22:49

Ďakujem všetkým za rady, podarilo sa mi to natlakovať len budem musieť ešte urobiť poriadok s tou pružinou a jeden problém je s odkaľovačom na redukčom ventily...keď je bez tlaku tak je otvorený,tak som to poriešil podložením drôtikom a je to... aspoň zatiaľ... :victory:

tunnelDT | --
Name: jano

Postby tunnelDT » 21 May 2013 23:22

s tym redukcnym ..to neni chyba ale zamer :victory:

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 22 May 2013 06:30

Už niekoľkokrát som preliezol toto vlákno a čím viac ho čítam, tým viac sa prikláňam k myšlienke zostrojiť si kompresor...idem zháňať komponenty :wink:

lowi | 45

Postby lowi » 22 May 2013 08:26

Kompresor ti môžem doniesť do Hrádku..... mám v zásobe...... :bad smile:

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 22 May 2013 12:05

Ja odporucam potom nejaky vykonnejsi, nie z chladnicky, ale skor z mrazaku, to je uplne ina liga! Ja mam SC18f a spokojnost velika.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

lowi | 45

Postby lowi » 22 May 2013 12:33

No len ty si mal šťastie ako krava, že si na taký natrafil. Tieto väčšie väčšinou sklepú a pre istotu aj zhorí relátko. Veď ak nebude striekať 1:2 tak má čas kým mu natlačí..... :P

Return to “Tipy a triky - Diskusia // Tips & Tricks - Discusion”