TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Tatra 148 S3 /Ripper Works/ 1:32
Moderator: iconmaster
Re: Tatra 148 S3 / Ripper Works / 1:32
Ondro,tá korba je dokonaláááááá

Túto stavbu priebežne sledujem a ide ti to výborne...
dúfam,že sa raz aj ja dostanem od mašiniek k tomuto modelu..
Ahoj a díky chlapi.
Jinak jsem slepil kapotu. Kupodivu se to nelepilo špatně a po natvarování jednotlivých dílků to na sebe navazovalo, ale 100% to taky nebylo.
Zakulacení horní hrany mi vycházelo hodně rovné a nekopírovalo to zakulacení masky, hlubší výřezy co slouží k tvarování zakulacení mi přišli až moc na okrajích. Koukal jsem i na bety mají to stejně, možná by to sneslo drobnou úpravu v návrhu. Když si to budete chtít upravit sami, říznete moc a jste nahraní.
Taky vnitřní díly kapoty jsou o něco větší a je potřeba je následně ořezat.

Jinak jsem slepil kapotu. Kupodivu se to nelepilo špatně a po natvarování jednotlivých dílků to na sebe navazovalo, ale 100% to taky nebylo.
Zakulacení horní hrany mi vycházelo hodně rovné a nekopírovalo to zakulacení masky, hlubší výřezy co slouží k tvarování zakulacení mi přišli až moc na okrajích. Koukal jsem i na bety mají to stejně, možná by to sneslo drobnou úpravu v návrhu. Když si to budete chtít upravit sami, říznete moc a jste nahraní.
Taky vnitřní díly kapoty jsou o něco větší a je potřeba je následně ořezat.

Chcel by som ta upozornit na jeden problem na ktory ta zatial nikto neupozornil. Ked budes vystrihovat diel 18b tak si nechaj na spodnej strane pod bocnymi oknami kus papiera aby ti to drzalo presny rozmer medzi oknami, ten odstrihny az ked diel budes mat nalepeny na folii. Samozrejme odstrihni len papier folia musi zostat. Ak to vystrihnes tak ako to je na obrazku a potom to budes lepit na foliu tak to pravdepodobne prilepis zle.

Stane sa ti to, co sa ti stalo na prvej kabine. Diel 18b si na foliu nalepil krivo. Vznikla ti odchylka(cervena farba) od pozadovaneho rozmeru (zelena farba). Zadna cast kabiny sa ti prelomila a preto vznikli ostatne nepresnosti. Ked si vlepoval vnutornu obsivku tak si si toho musel vsimnut.

Stane sa ti to, co sa ti stalo na prvej kabine. Diel 18b si na foliu nalepil krivo. Vznikla ti odchylka(cervena farba) od pozadovaneho rozmeru (zelena farba). Zadna cast kabiny sa ti prelomila a preto vznikli ostatne nepresnosti. Ked si vlepoval vnutornu obsivku tak si si toho musel vsimnut.
Mas pravdu teraz som to meral a ma tam byt odskok cca 1mm. Tak ci tak moj postup mu pomoze zachovat pozadovany rozmer.Ten odskok je tam zámerne,má to znázorňovať tvar rámu dverí...
Kabina by potreboval zopar vylepseni aby sa dala zlepit presnejsie a krajsie.
Ahoj
Takže, kabinu mám skoro hotovou. Lepil jsem sto stejně jako předtím, to znamená návodem který je na stránkách RW a problémy jsem měl stejné jako u předešlé kabiny. Jediný rozdíl je vtom, že jsem se na ty problémy připravil a mohl jsem provést úpravy.
To jak se to povedlo (nepovedlo) posuďte sami, ale já spokojený nejsem. :roll:

Nacpat kabinu následně na nárazník a na nosný rám taky není úplná sranda, pokud se vám to bude trochu kroutit, nebo to nebude to mít přesně vytvarované bude vám to dělat problémy.
Tak bacha na to.

No a něco na závěr co mluví za vše. :lol:
Od začátku jsem tvrdil že na té kabině není něco v pořádku. Doktor mě na českém DF ujišťoval že kabinu má nafocenou s přiloženým metre. V Lužánkách se mě ptal kdy si konečně postavím rozměrově správnou 148ku a nejen hračku z pískoviště.
Jaké bylo mé překvapení když jsem přeměřil šířku kabiny s nárazníkem a dostal jsem číslo 78mm. Přitom podle výkresu by měla mít 73,5mm.
Takže přestřel o 4,5mm je opravdu hodně. :lol:

Takže, kabinu mám skoro hotovou. Lepil jsem sto stejně jako předtím, to znamená návodem který je na stránkách RW a problémy jsem měl stejné jako u předešlé kabiny. Jediný rozdíl je vtom, že jsem se na ty problémy připravil a mohl jsem provést úpravy.
To jak se to povedlo (nepovedlo) posuďte sami, ale já spokojený nejsem. :roll:

Nacpat kabinu následně na nárazník a na nosný rám taky není úplná sranda, pokud se vám to bude trochu kroutit, nebo to nebude to mít přesně vytvarované bude vám to dělat problémy.

No a něco na závěr co mluví za vše. :lol:
Od začátku jsem tvrdil že na té kabině není něco v pořádku. Doktor mě na českém DF ujišťoval že kabinu má nafocenou s přiloženým metre. V Lužánkách se mě ptal kdy si konečně postavím rozměrově správnou 148ku a nejen hračku z pískoviště.
Jaké bylo mé překvapení když jsem přeměřil šířku kabiny s nárazníkem a dostal jsem číslo 78mm. Přitom podle výkresu by měla mít 73,5mm.
Takže přestřel o 4,5mm je opravdu hodně. :lol:

Tak s tým krútením kabíny ti musím dať za pravdu. Každá jedna chybička v tvarovaní sa neskutočne znásobí a kruto vypomstí. Mne sa tiež kabína trocha (dosť
) povykrúcala a nalepiť ju na podvozok nebolo nič príjemné. Každopádne tebe sa to podarilo velmi dobre za mňa jednoznačne palec hore. Samozrejme Zollova beta to nieje ale máš to super kiež by aj moja ďalšia 148čka bola taká 
Tak na Zolla nebudu mít nikdy, jeho stavby jsou pro mě z říše snů.
A pokud jde o mě a o stavbu dalších 148ček z dílny RW tak říkám ani náhodou, ještě že jsem si kromě této žádnou nekoupil.
A pokud jde o mě a o stavbu dalších 148ček z dílny RW tak říkám ani náhodou, ještě že jsem si kromě této žádnou nekoupil.