Papierové modely ma po prvý krát oslovili približne v 6. ročníku základnej školy. (hlboky socializmus) Samozrejme v tom čase to bol casopis ABC - ktorý bol absolutne nedostatkový tovar a na predplatne časopisu ste museli mať veeeelké známosti. Ja som si "vystrihovačky" kupoval od spolužiaka za 2.-Sk. Papierové modely som lepil až do skončenia strednej školy - resp. do nástupu na povinnú vojenskú službu.
K papierovým modelom som sa vrátil až ked som mal 31 rokov (pred 4 rokmi) a to z prozaického dôvodu. Bol som po operácii doma a pri robení poriadku som v pivnici objavil moju starú zbierku ABC modelov - tak som sa do toho pustil. O tom že existuju aj nejake ine papierove modely ako je ABC alebo stary E+Z som vobec netušil.
Až výstava papierových modelov v Banskej Bystrici -minulý rok (2007) ma prebrala z letargie pretože som v nemom užase hľadel na tam prezentované papierove modely a nechápal som odkiaľ sa takéto modely mohli "zobrat" -(kde ich kupili).
Následné pátranie na internete ma uviedlo do obrazu a objavil som aj o trosku komplikovanejsie modely ako boli modely v casopise ABC. Okrem modelovania (lepenia modelov) sa v podstate venujem aj zbieranim nepostavenych modelov (vystrihovačiek)
Novodobemu modelarstvu (iba lepeniu - nie navrhovaniu) sa venujem cca 1,5 roka. Modely sa snazim stavat čisté - iba z retusovaním.
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
ultra
Re: Ultra
Ahoj Peto,
Tvoju robotu som sledoval na PM.SK a ak si dobre pamatam, tak si zacinal s roznymi free modelmy az si sa prepracoval k zeleznici. Musim priznat, ze taky rychly naras zrucnosti sa len tak u niekoho nevidi - mas na papieracinu talent.
Tesi ma, ze si sa rozhodol zavitat aj sem.
Serpens / Miro
Tvoju robotu som sledoval na PM.SK a ak si dobre pamatam, tak si zacinal s roznymi free modelmy az si sa prepracoval k zeleznici. Musim priznat, ze taky rychly naras zrucnosti sa len tak u niekoho nevidi - mas na papieracinu talent.
Tesi ma, ze si sa rozhodol zavitat aj sem.
Serpens / Miro
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
Re: Ultra
Ja som sa sem dostal az teraz, tak sa pridavam, vsetko naj!
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
Re: ultra
witaj a pripajam sa (aj ked oneskorene) ku gratulacii. 

Rozrobene: 1/32 SHKH Dana; 1.72 DKM Bismarck Turret Bruno
Naposledy dokoncene: 1/48 Mirage IIICZ SAAF;
V priprave: 1/48 He-111H3 a 1/25 SM30+401R
"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace."
Jimi Hendrix
Naposledy dokoncene: 1/48 Mirage IIICZ SAAF;
V priprave: 1/48 He-111H3 a 1/25 SM30+401R
"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace."
Jimi Hendrix