TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Pomoc

Jene | 59
Name: Jano

Re: Pomoc

Postby Jene » 24 Nov 2014 23:23

markus | 53
Name: marek

Postby markus » 24 Nov 2014 23:28

dík za odpoveď, keď tak rozmýšľam zatiaľ som mal len jeden model ktorý som maľoval ručne a teraz robím ďalší, tak to budu fakt začiatky :) skôr ma to zlákalo, že je všetko pokope a nemusím nikde behať a hľadať. Ešte jedna otázka, dá sa na takýto kompresor potom napojiť aj ta dvojčinná striekacia pištoľ, alebo na to treba iný kompresor ?

Dík, za tie videa - tak neviem či chod kompresora bol priveľmi hlučný alebo to tak má byť - nemám predstavu :) tak teraz už vôbec neviem.
Last edited by markus on 24 Nov 2014 23:44, edited 1 time in total.

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 24 Nov 2014 23:40

Da sa napojit aj dvojcinnu, to na kompresore nezalezi. Skor ide o to, ze ked tam nemas vzdusnik, ten vzduch ide priamo z kompresoru do pistole a ked sa pozres, nie je tam ziadna moznost regulacie vzduchu. A to je dost dolezity faktor, ak chces aby ta pistol striekala podla tvojich predstav. Navyse vzduch z nadrze tecie stalym a vyrovnanym prudom, kym z kompresoru ti ide pulzujuci tlak a navyse aj pomerne teply vzduch.

Ak chces striekat len vynimocne alebo si porobit len nejaky experiment, daju sa zohnat taketo tlakove flase ako nahrada za kompresor:
http://modelshop.sk/Shop/GoodsList/flas ... 1&tree=341

markus | 53
Name: marek

Postby markus » 24 Nov 2014 23:48

Ešte jeden postreh, bývam v bloku a tak neviem, že keď spustím kompresor či ma susedia nevysťahujú, sú aj tiché, či len takéto hlučné ako na videu ?

Jene | 59
Name: Jano

Postby Jene » 25 Nov 2014 00:09

Myslím,že najtichšie sú chladničkové. Kvôli hluku som aj ja robil z chladničky podľa návodov tu: http://papermodelers.sk/viewtopic.php?f=89&t=275. Na súťaži v Poprade niekto aj ponúkal hotový na 70 peňazí,len neviem z čoho mal vzdušník.

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 25 Nov 2014 08:36

Veru, tieto klasicke piestove a hlavne bezolejove budu urcite dost hlucne do bytu. Najtichsi je prave doma robeny z chladnicaku, ktory prakticky nema ziadny hluk - teda len ako tvoja chladnicka..

Beňo | 48
Name: Benjamín Krajčí

Postby Beňo » 25 Nov 2014 11:53

Prakticky sa dá použiť aj stlačený CO2 v tlakovej fľaši. Naplnenie (7kg - hasiaci prístroj cca 90cm vysoký) ma minulý týždeň stálo 4.40€. Len k tomu treba zase regulátor tlaku a redukciu na hadicu, ktorú máš ku pištoli. Je to tiché a dá sa aj regulovať tlak. Takt je, že je to ťažké a ísť s tým niekde na modelársky krúžok je nepraktické. Ale to je kompresor na tom asi rovnako.

Ostatne, tie flaše http://modelshop.sk/Shop/GoodsList/flas ... 1&tree=341 sa dajú po vyprázdnení niekde naplniť? Prišiel mi rozdiel medzi cca 0.6 kg slačeného vzduchu za 10€ a 7 kg co2 za 4.4€ ako zaujímavý.

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 25 Nov 2014 18:33

bez tlakovej nadoby sa ti po case zodere piest a na kompresor samozrejme niesu suciastky,pojde dokosa/moja skusenost. myslim ze lepsi je olejovy z tlakovou nadobou. kupit v predajni ktora robi aj servis. hluk sa da vydrzat,v panelaku tiez kazdu chvilu niekto vrta,bucha. z nadobou 25l nastiekas model na 1az 2 doplnenia. tusim lubos ma spravenu nadobu na vzduch z umelohmoznych flias od malinoviek,volakde so tu videl fotky.

atlon | 48
Pán laserov
Name: attila

Postby atlon » 25 Nov 2014 18:34

naváľa sa náhodou u niekoho takáto doska a chel by sa jej zbaviť?? :big smile:

cca 30x30 cm , nemusí byť ani s týma okrajma :wink:
nikto nemá? :-(
Armin is the best

iconmaster | 37
Last man standing