TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Náves NS136 /PKG/ 1:32
Moderator: iconmaster
- iconmaster | 37
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Re: NS1 36 / PKG / 1:32
Ked nabuduce robis taky klb, tak skus napustit tie diely sekundovym lepidlom, potom sa lepsie robi s takymi drobnymi detailmi. Kazdopadne pekne to robis, len tak dalej 
- Štefan Húska | 44
- 2K+
- Name: Štefan Húska
Re: Náves NS136 /PKG/ 1:32
Uch ty dobrá práca blahoželám k dokončeniu.
Ak ti môžem môj názor zahviezdiť tak na kolesách si mohol spraviť tie dierky ako máš na tatre vpredu presne tak isto a ak máš tak doplň šróby na kolesách alebo aj nity ak niekde idú bo je to fotené dosť z ďaleka tak nevidno nič ale popasoval si sa s tým parádne veru pekný výsledok len tak ďalej.
Keď je model hotový, môžete ho postúpať :#)
Musím lepiť kým mám slinu
Musím lepiť kým mám slinu
PS1 : Chcem sa opýtať, či niekto nevie ako idú hydraulické hadice s olejom z ťahača na náves.
Iconmasrter, hľadajú ťa
PS2 : Vie mi niekto poradiť, ako by som zašpinil vnútro vane?
Najjednoduchší spôsob je suchým pastelom. Treba ho postrúhať na šmirgli a nanášať štetcom, je to jednoduché a efektné, ale je to v podstate len zaprášenie.
- iconmaster | 37
- Last man standing
Tu som
Po prvom, pekna suprava, tieto "vanove" vyklapace sa mi vzdy pacili ci uz ako nadstavba alebo naves.
Co sa tyka tej hydrauliky: je to velice jednoduche, kedze vo vacsine pripadov ide len jedna hadica od tahaca, ktora sa pripaja priamo na valec. Funguje to tak, ze ked sa zapne cerpadlo na kamione, tlaci olej rovno do piestu a tym sa dviha korba. Spatny chod uz zabezpeci fyzika, t.j. prepne sa ventil na tahaci a pod tlakom korby sa olej pretecie spat do nadrze.
Po prvom, pekna suprava, tieto "vanove" vyklapace sa mi vzdy pacili ci uz ako nadstavba alebo naves.
Co sa tyka tej hydrauliky: je to velice jednoduche, kedze vo vacsine pripadov ide len jedna hadica od tahaca, ktora sa pripaja priamo na valec. Funguje to tak, ze ked sa zapne cerpadlo na kamione, tlaci olej rovno do piestu a tym sa dviha korba. Spatny chod uz zabezpeci fyzika, t.j. prepne sa ventil na tahaci a pod tlakom korby sa olej pretecie spat do nadrze.
Ďakujem chalani
Toto viem, bavil som sa so šoférom, čo s tým jazdil, len otázkou pre mňa stále je, kde lokalizujem čerpadlo
V budúcnosti počítam aj s podvalníkom. Ťahač chcem mať nachystaný pre každý náves
s tým, že druhá hadica by mala ísť cez filter do olejovej nádrže...
Skúsim ešte s tým pastelom nieco vymyslieť
Toto viem, bavil som sa so šoférom, čo s tým jazdil, len otázkou pre mňa stále je, kde lokalizujem čerpadlo
V budúcnosti počítam aj s podvalníkom. Ťahač chcem mať nachystaný pre každý náves
Skúsim ešte s tým pastelom nieco vymyslieť
- iconmaster | 37
- Last man standing
Cerpadlo byva pohanane od prevodovky (zavisle na spojke - pouzivaju sa hlavne na sklapace) alebo aj priamo od motora moze byt vyvedeny pomocny nahon (vhodne pre stalu funkciu hydrauliky na domiesavacoch, smetiarskych autach a pod.). Ale zial neviem, ako to bolo riesene na tychto tatrovkach..
Tu som nasiel nejake video s animaciou, ako to funguje v pripade sklapaca (tahac je tiez podobne rieseny): https://www.youtube.com/watch?v=Vj71NAklZqs
Tu som nasiel nejake video s animaciou, ako to funguje v pripade sklapaca (tahac je tiez podobne rieseny): https://www.youtube.com/watch?v=Vj71NAklZqs