TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Francuska armata polowa z 1859r /GPM/ 1:16

Moderator: Oliver

Mars20 | 39
Name: Jakub

Francuska armata polowa z 1859r /GPM/ 1:16

Postby Mars20 » 17 Feb 2016 01:01

Intro
Vzhľadom na to, že sa tu na fóre v poslednej dobe nejak spomalilo pridávanie nových príspevkov (subjektívny názor, možno sa mýlim :big smile: ), rozhodol som sa prispieť aspoň týmto príspevkom k zvráteniu situácie. Vojenská technika a tobôž delostrelectvo nie je môj šálok kávy, ale tento model ma niečim zaujal. Každopádne som sa do stavby pustil približne pred rokom a pol. Všetko išlo ako po masle, žiadne závažné problémy nenastali, len som skrátka nejak stratil chuť lepiť ďalej a tak som to jednoducho odložil bokom. Až teraz nastala správna chvíľa pre pokračovanie stavby :)
Report
Vystrihovačka nepatrí rozsahom práve k najväčším modelom na trhu, ale aj napriek tomu si myslím, že detaily sú tu na celkom slušnej úrovni. Čo mi snáď trochu viac vadilo bolo použitie textúr. Drevené časti pôsobia na mňa akosi mŕtvo, ako keby boli farby vyťahané slnkom. Kovové časti sa mne osobne vôbec nepozdávali a tak som sa ich rozhodol prefarbiť. Či som sa rozhodol dobre môžete usúdiť na priložených fotkách :big smile: Ozaj, aby som nezabudol, na obálke modelu je hneď jedna chyba. Delo nie je z roku 1895, ale z roku 1859. Časom doplním aj nejaké dáta ohľadom predlohy.
Tu je zopár fotiek rozostavaného modelu. Ak na ňom zbadáte prach, tak je to znak, že sa jedná o skutočného kostlivca :)

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Re: Francuska armata polowa z 1859r /GPM/ 1:16

Postby serpens » 17 Feb 2016 09:19

No teda, toto by si mal na stretko dotrepat, nech ti z toho ten prach sfukneme...
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Jan Noga | 39
Name: Jan Noga

Postby Jan Noga » 17 Feb 2016 11:10

Ahoj, nevypadá úplně špatně...na kostlivce ;-)
Za mě, když už jsi se pustil v některých částech do přebarvení, bych ty náznaky "rýh" přeryl, prebarvil dřevěným odstínem a napustil rýhy washem....
Na stole :
152 mm kanónová houfnice vz. 1937 / GPM+Renova Model / 1:25
Hotovo :
KRAZ 255 B / Renova Model / 1:25
Daimler-Benz DB 601 / KartonModels.cz / 1:33

Mars20 | 39

Postby Mars20 » 17 Feb 2016 15:48

Za mě, když už jsi se pustil v některých částech do přebarvení, bych ty náznaky "rýh" přeryl, prebarvil dřevěným odstínem a napustil rýhy washem
Veľmi dobrý nápad, len v tejto fázy stavby si už na to netrúfnem. Pri mojej šikovnosti by hrozilo dokazenie aj toho čo už je hotové :big smile:
No teda, toto by si mal na stretko dotrepat, nech ti z toho ten prach sfukneme...
Na dnešné stretko nedojdem, ale ak mi vydá, tak budúci týždeň to dotrepem.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 17 Feb 2016 16:50

tak držím palce, nech to dotiahneš do konca, delá ja zase môžem ako nič iné :victory:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Mars20 | 39

Postby Mars20 » 19 Feb 2016 00:27

Stala sa nepríjemná vec. Pri odklade a niekoľkých presunoch modelu sa mi podarilo stratiť jeden diel 38c. Týmto chcem poprosiť niekoho, kto má tento model doma nezlepený, či by bol ochotný diel 38c preskenovať a poslať na mail.
Za ochotu pošlem fotku modelu s podpisom :P

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 19 Feb 2016 01:17

model mam, scaner nie :(
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

vasik1 | 47
Pán učiteľ
Name: Peter Vasaráb

Postby vasik1 » 19 Feb 2016 13:14

Model mám a scaner tiež, večer ti to pošlem :wink:

Mars20 | 39

Postby Mars20 » 19 Feb 2016 13:33

model mam, scaner nie
Nevadí, môžeš ten diel vyrezať a poslať poštou :big smile:
Model mám a scaner tiež, večer ti to pošlem
Veľká vďaka Vasik!

Mars20 | 39

Postby Mars20 » 21 Feb 2016 16:52

Report
Pár dní prešlo a stavba sa opäť posunula o niečo ďalej. Dorobené drobotinky - retiazky a bedne (zrejme na náradie). Tie retiazky sa zdali byť rýchlou záležitosťou, ale opak bol pravdou. Takéto drobné veci som ešte nelepil. Okrem zarážiek na kolesá mám spotrebované všetky diely vystrihovačky, takže už len posledné serepetičky z drôtu a bude to hotové. Pravdepodobne bude aj podložka, ale neplánujem nič komplikované - nejaká foliáž najskôr.
Aby som nezabudol k tým bedniam. Na obale má delo drevené bedne s kovovým obitím. Vo vystrihovačke sú však bedne komplet vo farbe kovu. Preto som trošku pohľadal na internete, aby som mal nejakú predstavu ako to mohlo byť naozaj.

Na fotke to vyzerá na kovové bedne a preto som ich aj tak nafarbil.

P.S. Keď tak pozerám na fotku toho zaprášeného exponátu, možno prach na mojom modely považovať za patinu :)

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”