Ahojte chalani,
Chcel by som sa spytat ako je najlepsie postupovat pri stavbe a uzavreti kabiny. Zatial nemam s tym moc skusenosti, robim len moj druhy DAKAR a aj to jednoduchsi (MAN TGS 18.480 4x4 (Aleš Loprais 2015) - 1:32). Urcite je moznosti viac a zalezi od skusenosti modelara, len chcem vediet ci nieje nieco osvedcene.
Pri prvom modely DAKARU (MAN TGS 18.480 4x4 Elisabete Jacinto AER 2014 - 1:32) som postupoval:
- na predny panel s celnym sklom prilepil palubnu dosku a celok o podlahu
- nahodil sedacky a ochranny ram
- potom dal boky
- a nakoniec celok, ktory som nerozrezal - strechu + zadny panel
Po zlepeni mi trochu nesedel spodok zadneho panelu s podlahou ale nebolo to nic vazneho.
Ak ma niekto skusenosti s lepsim postupom sem s nim.
Vdaka
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Ako postupovat pri stavbe kabiny
Moderator: iconmaster
- iconmaster | 38
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Re: Ako postupovat pri stavbe kabiny
Ja lepim sice len vlastne kabiny, ale zvycajne postupujem takymto sposobom:
- zlepim kostru kabiny (t.j. plechove casti originalu)
- zvlast pripravim vonkajsie detaily, ktore maju odlisnu farbu, ako napr. masky, klucky, nasavanie vzduchu, atd..
- tiez zvlast pripravim interier: podlahu, na ktoru pridu sedacky, pristrojovka, postel a takisto zvlast vnutorne obklady (tapaciry dveri, stlpikov, stien a stropu)
- ked je kabina nalakovana, zacnem kompletizaciu presklenim: najprv celne sklo, ktore je zvycajne najproblematickejsie a potom bocne skla
- potom nasleduju vyssie spomenute vnutorne panely interieru
- nasledne kabinu "uzatvorim" vlepenim podlahy aj so sedackami a pristrojovkou
- osadim vonkajsie detaily ako masky, klucky, panel pod celnym sklom so stieracmi, atd.
- detaily, ktore sa mozu odlomit pocas manipulacie (napr. zrkadla, spojlery) lepim iba tesne pred finalnym osadenim kabiny na ram
Osobne si neviem predstavit, ze by som staval kabinu okolo interieru - teda zvnutra smerom von. Jednak z dovodu geometrie a potom kvoli problemu zamaskovat spoje. Farbit kabinu, az po sfinalizovani si tiez neviem predstavit.
- zlepim kostru kabiny (t.j. plechove casti originalu)
- zvlast pripravim vonkajsie detaily, ktore maju odlisnu farbu, ako napr. masky, klucky, nasavanie vzduchu, atd..
- tiez zvlast pripravim interier: podlahu, na ktoru pridu sedacky, pristrojovka, postel a takisto zvlast vnutorne obklady (tapaciry dveri, stlpikov, stien a stropu)
- ked je kabina nalakovana, zacnem kompletizaciu presklenim: najprv celne sklo, ktore je zvycajne najproblematickejsie a potom bocne skla
- potom nasleduju vyssie spomenute vnutorne panely interieru
- nasledne kabinu "uzatvorim" vlepenim podlahy aj so sedackami a pristrojovkou
- osadim vonkajsie detaily ako masky, klucky, panel pod celnym sklom so stieracmi, atd.
- detaily, ktore sa mozu odlomit pocas manipulacie (napr. zrkadla, spojlery) lepim iba tesne pred finalnym osadenim kabiny na ram
Osobne si neviem predstavit, ze by som staval kabinu okolo interieru - teda zvnutra smerom von. Jednak z dovodu geometrie a potom kvoli problemu zamaskovat spoje. Farbit kabinu, az po sfinalizovani si tiez neviem predstavit.
Dik za radu, porozmyslam ci by to islo podobne aj v mojom pripade ale asi pri tomto jednoduchsom type to uzavrem strechou...uvidime.
Ahoj,
ak lepis spidu - pokukaj vedla na Ceskom fore ako lepi Uwe (testuje Spidovi Dakardky a tam mozes okukat ako na ne)
ak budes lepit RW tatry - tak na RW stranke mas v tipoch a trikoch ako na to, su tam tusim nejake dva sposobi opisane
ale vzdy plati, lepsie stokrat na sucho ako potom trhat!
ak lepis spidu - pokukaj vedla na Ceskom fore ako lepi Uwe (testuje Spidovi Dakardky a tam mozes okukat ako na ne)
ak budes lepit RW tatry - tak na RW stranke mas v tipoch a trikoch ako na to, su tam tusim nejake dva sposobi opisane
Ahoj,
Ano je to Spida, ktory som bol u teba zobrat asi pred dvoma tyzdnami.
Diky za rady, idem nato.
Na tvoju otázku neexistuje jednoznačná odpoveď. Keď si zoberieš napríklad Perlini, tak každý jeden tester lepil kabínu inak, každý tak ako mu vyhovuje a ako je zvyknutý. Ja som napríklad každú kabínu od Spidu zatial lepil inak. Teraz naposledy som skúšal podľa návodu a dá sa aj tak. Niekedy je najlepšie lepiť podľa návodu aby si si ušetril prípadné problémy. Inak je to hlavne o skúšaní a o tom ako ti to vyhovuje.