TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Pomoc

Richibox | 35
Name: Richard

Re: Pomoc

Postby Richibox » 29 May 2018 20:58

to prve je správne, kladivkovú by som odhadoval na klasický výkres okolo 200-240g/m2
Drawing: Илью́шин Ил-18 ČSA
Constructing: TATRA 815 CAS 32

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 29 May 2018 22:22

žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 30 May 2018 08:12

Vďaka. :victory:
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 01 Jun 2018 09:07

ako sa dá zaregistrovať na www.4shared.com prosím?

žiadny z emajlov mu nevoní (centrum.cz, post.sk, ba ani gmail), alebo sa to dá už len cez twitter, facebook, alebo google?
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

atlon | 48
Pán laserov
Name: attila

Postby atlon » 01 Jun 2018 20:23

teraz som to skusal a bezproblemov vzalo gmail
Armin is the best

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 02 Jun 2018 07:22

... tlačítka Log In a Sign Up mi tam nefungujú :haha:

tak som dal niečo stiahnuť a "zrazu" to zobralo aj centrum.cz emajl, nuž sú všelijaké dni :beat plaster:

díky

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 02 Jun 2018 07:56

ak máš niekoho medzi klampiarmi, skús polyuretánový tmel/ lepidlo, alebo stavebné lepidlo MAMUT, to drží jak fras
Skúsil som Mamut v malom balení a je to viac ako 2 týždne, tak to hádam vydrží...vďaka :victory:

YakoMiG | 32
Name: Martin

Postby YakoMiG » 26 Jul 2018 14:37

Ahojte.
Nájde sa tu nejaký elektrikár ktorý by mi vedel poradiť? Na chalupe máme záhradný traktor, všetko funguje až na dobíjanie akumulátoru. Jedná sa o alternátor ktorý má v sebe zabudovaný regulátor napätia. Počas merania som zistil že alternátor akumulátor prebíja (na multimetri mi ukázalo cca 17-18V), viem že nabíjací prúd by mal byť od 12,20V až do 14,20V. Zohnať náhradný diel nie je problém, ale skôr cena (cca 100€) :beat plaster: .

Preto mám na vás otázku že či sa to nedá riešiť nejako inak? Resp. zapojením nejakého regulátoru (DC) na kabely (červený a čierny) ktoré sa následne napoja priamo na akumulátor (12V 18Ah) a tým by bolo zaistené že prúd neprekročí 14,20+-V?

Za odpovede ďakujem. :victory:

Beny | 52
Name: Vladislav

Postby Beny » 27 Jul 2018 17:15

Ahoj,
100€ jenom za regulátor nebo za celý alternátor? Co mám zkušenost u většiny alternátorů lze regulátor vyměnit a ceny se pohybují do 20€.
Za prve je potřeba si nejdříve ujasnit pojmy, 14.2V je nabíjecí napětí a ne proud, nabíjecí proud se udává v ampérech (A) a jak nabíjecí proud tak napětí je závislé na typu akumulátoru např. akumulátor WP18-12SHR 12Volt 18Ah by měl mít nabíjecí napětí 13,5 - 13,8V.

Způsob jaký popisuješ je samozřejmě možný, ale zapomeň na cokoliv komerčního, musel bys vyrobit stabilizátor napětí. Nevím jestli tvůj zahradní traktor má nějaké jiné elektrické zařízení, ale pokud ano, tak alternátor napájí i tyto spotřebiče a může se jednat o celkem velké proudy, z toho plyne, že by stabilizátor napětí musel být dimenzovaný na tyto proudy a měl by celkem velký ztrátový výkon (nutné chlazení) nebo větší zásah do elektroinstalace traktoru, aby se rozdělili "okruhy" pro napájení spotřebičů a samostatné nabíjení.

toť v rychlosti vše

lowi | 45
Name: Vilo

Postby lowi » 03 Sep 2018 11:51

Nazdar borci....

Jeden vážny dotaz... nemá niekto navyše jednu alebo dve pamätné bankovky čo sa terazky na SIAFE predávali ?? https://www.siaf.sk/aktuality/ste-vyroc ... ovkou.html
Som úplne zabudol že už to bolo tento víkend... :-(

Return to “Rest room // Rest Room”