Ano. Našťastie sa dá celkom pekne rozvrstvovať. Možno by nebolo od veci použiť rôzne hrúbky na rôzne diely, ale to by som asi už chcel veľaTen papier, na ktorý bežne Poliaci tlačia je asi naozaj príliš hrubý na také drobné diely.
Zatiaľ to vyzerá pekne, len tak ďalej
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Panzerjägerwagen (1.25, GPM) - HOTOVO
Re: Panzerjägerwagen (1.25, GPM)
"Celý problém ľudstva je v tom, že hlupáci a fanatici sú si vždy istí sami sebou, a múdri ľudia plní pochybností." - Bertrand Russell
Na stole: London L.C.C. 106 (Occre), Kafemlejnek (A.Cupák)
- iconmaster | 37
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
To ma tiež napadlo, ale zrejme to limituje spôsob tlače - ono totiž sa zvyčajne tlačí viac strán na jeden list, ktoré sa potom skladajú a režú. Tak by bolo možno schodné mať iba 4 alebo viac strán s inou gramážou.. Ale celkovo nechápem, prečo netlačia celý model na papier okolo 160g/m2.. Ohýba a tvaruje sa podľa mňa citeľne ľahšie, ako povedzme 200 g/m2 alebo viac..Možno by nebolo od veci použiť rôzne hrúbky na rôzne diely, ale to by som asi už chcel veľa
Report
Tak, zas po čase trochu pokrok. Úprimne, dosť s tým bojujem, nejako si k tomu modelu neviem nájsť cestu. Postupne vzniká veža i delo. Problémy robí hlavne drobotina, ktorá je na príliš hrubom papieri a zle sa s tým pracuje. Tiež som nezvolil ideálny spôsob retuše - pre modely, na ktorých mi záleží určite už okrem čiernej žiadne vodovkové fixky používať nebudem - ich hlavný problém je, že sú až príliš vodovkové. Na fotke vidíte pre porovnanie aj drevené delo, ktoré je možné doplnkovo k modelu zakúpiť - nepoužil som ho, tá robota s kamuflážou a zladením so zvyškom za to jednoducho nestojí.A narazil som ešte na jednu vec - ako vidíte, na vežu zozadu nasadá niečo ako "kufor"
Osobne si myslím, že to asi má byť (aj podľa chudobných nákresov) zarovno s hornou plochou veže a potom tá medzera nebude až taká široká. Musím sa vrhnúť na panciere, ktorý celý ten súbor obklopujú a podľa toho sa rozhodnem, čo s tým.
Počítačka dielov: 414 + 81 nitov.
"Celý problém ľudstva je v tom, že hlupáci a fanatici sú si vždy istí sami sebou, a múdri ľudia plní pochybností." - Bertrand Russell
Ideš dobre, len to dobojuj. Sledujem ťa.
Tieto doplnky sa hodia viac ak prefarbuješ, hoci ja by som napríklad do dreva nešiel aj tak.
K tomu "kufru": je to len plechový box ako úložný priestor. Ja by som ho dal zarovno s vežou, koniec koncov pozri veže panzera III či IV od GPM, určite to bude to isté. Našiel som ale aj obrázky, kde tento box nie je v jeho najvyššom bode na úrovni veže, ale prečnieva ju.
Tieto doplnky sa hodia viac ak prefarbuješ, hoci ja by som napríklad do dreva nešiel aj tak.
K tomu "kufru": je to len plechový box ako úložný priestor. Ja by som ho dal zarovno s vežou, koniec koncov pozri veže panzera III či IV od GPM, určite to bude to isté. Našiel som ale aj obrázky, kde tento box nie je v jeho najvyššom bode na úrovni veže, ale prečnieva ju.
Oliver
Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24
GALLERY
"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA
Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24
GALLERY
"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA
Tak ono ber to tak, že 17 ročný GPM model nie je úplne že hitparáda, čo sa týka presnosti.
A podobnosť s predlohou býva niekedy iba želaním autora, často tieto málo zdokumentované modely vznikajú z pár nejasných čiernobielych fotiek + veľkej dávky fantázie autora.
V každom prípade, ideš veľmi dobre, tú drevenú hlaveň zahoď veď tá papierová je super.spomínal si retušovacie fixky, to sú nejaké špecial retušácke? Prečo nepoužiť obyčajné vodovky?
A podobnosť s predlohou býva niekedy iba želaním autora, často tieto málo zdokumentované modely vznikajú z pár nejasných čiernobielych fotiek + veľkej dávky fantázie autora.
V každom prípade, ideš veľmi dobre, tú drevenú hlaveň zahoď veď tá papierová je super.spomínal si retušovacie fixky, to sú nejaké špecial retušácke? Prečo nepoužiť obyčajné vodovky?
Tak je to strašne easy používať - vyberieš odtieň, pretrieš, ideš ďalej. Ale má to svoje pomerne veľké muchy. Hlavne v tom, že vodovky sú v skutočnosti pomerne veľa pigmentu a menej vody, zatiaľčo vodovkové fixky sú veľa vody a málo pigmentu. Kryjú vcelku dobre, ale tá voda spôsobuje presakovanie do kresby. Takže nemôžem úplne odporučiť na modely, na ktorých ti viacej záleží. Na niečo jednoduchšie, miniboxy a menšie rýchlovky je to super. Okrem tohoto používam aj weatheringové ceruzky od AK - to sú v podstate klasické vodovky v podobe ceruzky, s tým sa robí relatívne dobre, ak potrebuješ iba rozsahovo minimálnu retuš.Tak ono ber to tak, že 17 ročný GPM model nie je úplne že hitparáda, čo sa týka presnosti.
Hlaveň som zahodil a model je už v podstate hotový. Dám aj nejaké fotky, ale podložku tomu pravdepodobne robiť nebudem. A ako správny masochista zvažujem svoj ďalší projekt Kafemlejnek. Ale neviem - listujem tým a vyzerá to príšerne zložito
Tak, a máme hotovo. Fotografie nie sú nič moc, ešte mi chýbajú skúsenosti s fotením niečoho tak veľkého vo fotostane. Keď bude vhodné počasie, skúsim neskôr i niečo vonku, zatiaľ aspoň takto...

Re: Panzerjägerwagen (1.25, GPM) - HOTOVO
Model sa ti pekne podaril. Pri týchto čistostavbách obdivujem tú maskovaciu retuš...
- developer10 | 41
- Name: Peter
Tak to je ďalšia paráda, gratulujem ku dokončeniu a pridávam sa ku pochvale retuše, fakt pecka!
Btw. tú podložku tam môžeš dať až k nemu dorobíš ešte panzerlokomašinu a nejakú drezinu na zásoby či? Všeetko pekne dokopy
Snáď ma historici vojenských koľajok teraz nezlynčujú, nevyznám sa v tom, len sa unášam na pozitívnej emócii z tohto nezvyklého pekného kúsku 
Btw. tú podložku tam môžeš dať až k nemu dorobíš ešte panzerlokomašinu a nejakú drezinu na zásoby či? Všeetko pekne dokopy
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku
- iconmaster | 37
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Skvelá práca Martin, gratulujem k dokončeniu! Parádna čistá a precízna robota. Rád si pozriem ešte nejaké exteriérové fotky, ak sa budú dať spraviť