TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Nitra model 2022 / 15.10.2022

developer10 | 41
Name: Peter

Re: Nitra model 2022 / 15.10.2022

Postby developer10 » 16 Oct 2022 21:11

Ahojte papierníci,

Pridám aj ja svoje krátke hodnotenie z pohľadu nováčika a potom aj z pohľadu jedného zo sponzorov.

Budem neobjektívny, lebo nadšenie ešte stále neoprchalo!

Tak najprv zápory:
- nebudem sa opakovať, všetko tu už odznelo, ale všetko sa dá na rok zlepšiť, hlavne to prihlasovanie, to sa dá ľahko “opraviť”

A teraz tie klady:
- WOOOOW!!! Jedno veľké ďakujem, že takáto akcia existuje. Stretnutia, spoznávania, spoločný záujem robí svoje
- ďalšie ďakujem patrí Radkovi, čo bolo pri prvom našom sponzoringu slabšie zdokonalíme, zajtra budem prezentovať pred firmou, zatiaľ ohlasy na fotky výborné
- ďakujem patrí aj chalanom a babám pri workshope, aj keď som juniora zatiaľ nepresvedčil na papier, záujem decák a “inštruktorov” som obdivoval
- ďakujem aj vám všetkým, ktorí ste boli, pokecať a pohodnotiť naše diela posúva ďalej, je to na nezaplatenie
- ďakujem patrí aj maestrovi Jakubčovi, žijeme v jednom meste, a stretneme sa v Nitre, musíme to napraviť… toto stretnutie ma že fest nabilo
- ďakujem môjmu krásnemu fanklubu, že to somnou celý deň tam vydržali :)
- a samozrejme porote za dve krásne medaily a hlavne za hodnotenie, posúva to vpred!

Takže za mňa akcia na jednotku ale stále je čo zlepšovať na jednotku s hviezdičkou ;)

A úplne nakoniec som úplne za, aby sa Nitra spájala s jesennou hvezdárňou aj po ďalšie roky, lebo za tých pár rýchlych hodín toho veľa nepokecáme a už sim pochopil, že aj po akcii ťahať tri hoďky domov je oveľa horšie ako dať malú afterparty v super prostredí… Takže kto nebol, neostýchajte sa na budúci rok!

Dík za všetko, trimce še!

PS: Sony ma inšpiroval, že na rok potiahnem juniora ku tým papierákom viac, nech si vychováme dorast, čo bude šoférovať na súťaže ako malý Ondro :D Už si kúpil aj prvÝ model, zatiaľ taký easy plasťák, ale hneď ráno ho zmákol a už sa pýšil, že na rok s ním ide na súťaž, nech nespravil ockovi hanbu :haha:

A ešte moje fotky z akcošky (niektoré fotil junior)

...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Tomasz | --
Name: Tomáš Wolanszký

Postby Tomasz » 17 Oct 2022 08:05

Zdravim
Keďže tu už takmer všetko odznelo budem stručný.
Po dlhšom čase som mal možnosť zúčastniť sa pre mňa zatiaľ najväčšej modelarskej súťaže, ktorá sa myslím si podarila na jednotku.
Druhé pozitívum stretol som niektorých z fóra konečne aj osobne. Je to príjemná zmena oproti ikonke 4x4mm :big smile: Z môjho pohľadu sa papierový modelári a ich tvorba zlepšujú rok čo rok a v niektorých prípadoch dokonca bez problémov dokážu konkurovať plasťakom.
Potešilo ma, že sa hore na pódiu naskytla možnosť doplniť prázdny šuflík o nové modely, pričom výber bol skutočne široký.
Jediné malé mínus dávam za nedodržanie časového harmonogramu z toho titulu že pochádzam z opačného konca Slovenska.
Bol by som rád ak by sa táto akcia zopakovala aj o rok a prišlo nás ešte viac :wink:

juraj_ziacik | 43
Name: Gergej

Postby juraj_ziacik » 17 Oct 2022 08:45

Super akcia, veľmi pekne ďakujem za organizáciu, veľmi pekne ďakujem za modelársky papierový workšop pre naše malé ratolesti a veľmi pekne ďakujem za ocenenie môjho modelu, je to pre mňa výnimočná udalosť, nakoľko som po 15 rokoch vystavoval nový model a po 15 rokoch som si prevzal medailu. Aj keď som mal veľmi málo času, stretol som modelárov, chvíľku pokecal a tešil som sa, že papierové modelárstvo neumiera.
Lepeniu zdar a o rok znova..... :dribble: :victory:
Hey Hou, Let´s Go!

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 17 Oct 2022 17:06

Za mňa najlepšia Nitra na akej som bol. :big smile:
Preplnené stoly ma fakt potešili. Miestami som mal pocit, že každý ďalší prichádzajúci modelár už proste nebude mať kam umiestniť svoje výtvory.
To, že workshop Canon bol permanentne obsadený ma potešilo ešte viac.
Veľké ĎAKUJEM Radovi a MK Zobor za perfektne zorganizovanú sobotu.

Priestor pre balenie modelov pred vyhlasovaním výsledkov kvitujem. Minulé roky sa ľudia balili počas vyhlasovania, čo podľa mňa pôsobí trochu neúctivo k ľuďom, ktorí sa ceremónie zúčastňujú (či už organizačne, alebo ako ocenení, resp. ostatní diváci).
Takto tam ostal len ten kto chcel a viacmenej každý sa fokusoval len na sledovanie ceremónie.

Jediné negatívum vidím pri prihlasovaní/registrácii. Prihlásil som modely s cca týždňovým odstupom a nedostal som aj tak pod všetky modely štítky. Keďže som nesúťažil, tak mi to nevadilo, ale keby som súťažil, tak by mi to prekážalo.

PS: Nitra efekt sa dostavil. Motivovaný som už včera večer robil to, do čoho som sa nevedel dokopať 3 týždne. A čo je najdôležitejšie, s podareným výsledkom! :victory:
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 17 Oct 2022 18:37

Je niekde na stiahnutie/ nahliadnutie výherná listina prosím? Konkrétne ma zaujíma ocenenie jednej bojovej kostolnej architektúry.
:victory:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 17 Oct 2022 18:38

Skoda, ze to az teraz citam,daju sa ziskat bezne v lekarni alebo inde?
Škoda, že si sa neozval, dal by som ti z nich. Možno ich kúpiš v nejakej lepšej lekárni, ale ja som nikde nevedel zohnať väčšie, ako sú ružové (1,2 mm). Tieto som našiel v e-shope, ktorý som prelinkoval. Ešte z nich mám, takže zoberiem ich na ďalšiu Hvezdáreň a prípadne nejaké súťaže, ak pôjdem. :wink:
- ďakujem patrí aj maestrovi Jakubčovi, žijeme v jednom meste, a stretneme sa v Nitre, musíme to napraviť… toto stretnutie ma že fest nabilo
Zo Spišskej je vás viac, mohli by ste si založiť vlákno a začať organizovať lokálne stretká!
Druhé pozitívum stretol som niektorých z fóra konečne aj osobne. Je to príjemná zmena oproti ikonke 4x4mm

Škoda že ty nemáš ani 4x4 mm fotku, to by sme si aspoň mohli podať ruky. :haha: Snáď nabudúce, prípadne ak by si dobehol cez leto na Hvezdáreň!
Priestor pre balenie modelov pred vyhlasovaním výsledkov kvitujem. Minulé roky sa ľudia balili počas vyhlasovania, čo podľa mňa pôsobí trochu neúctivo k ľuďom, ktorí sa ceremónie zúčastňujú (či už organizačne, alebo ako ocenení, resp. ostatní diváci).
Takto tam ostal len ten kto chcel a viacmenej každý sa fokusoval len na sledovanie ceremónie.
Súhlas. Niekomu to vadilo, ja som to bral práveže pozitívne. Takto som v kľude všetko pobalil, hodil do auta a potom sa už vyhlasovali výsledky.

Samotné vyhlásenie výsledkov sa síce posunulo, ale ani to mi nevadilo, skôr naopak! Aspoň bolo trochu viac času na všetko, hoci aj tak som toho nestihol veľa počas celej akcie, a to som nebol ani na obede. Keď som už odchádzal, pri aute sa ma spýtala jedna rodinka, že kde je tá modelárska akcia. Tak som im povedal, že už je po, že o rok nech prídu okolo obeda. Ak to tak beriem, keď prihlasovanie trvá do 10.30 a výsledky by mali vyhlásiť od 14.30, pre bežného návštevníka veru neostane príliš veľa času to stihnúť a vidieť všetko. Samozrejme beriem aj argument, že niektorých ešte čakala niekoľko hodinová cesta domov. Ale osobne, ak hodiny niekam cestujem, predsa nechcem už o dve hodiny zdrhať domov.. Inak práve na toto je podľa mňa skvelý nápad to "afterparty" na Hvezdárni - človek sa tam presunie v kľude, večer opekačka, pivo, pokec s kolegami a zhodnotenie súťaže a na druhý deň oddýchnutý šoférovať domov.
Jediné negatívum vidím pri prihlasovaní/registrácii. Prihlásil som modely s cca týždňovým odstupom a nedostal som aj tak pod všetky modely štítky. Keďže som nesúťažil, tak mi to nevadilo, ale keby som súťažil, tak by mi to prekážalo.
S registráciou boli problémy, čo už deklaroval aj organizátor. Síce mne registrácia trvala asi tak 5 sekúnd, kým som dostal papieriky, ale potom som zisitl, že jeden štítok aj mne chýbal a to som všetko prihlasoval naraz. Verím, že nie je to žiadny neriešiteľný problém.

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel
Name: Marek

Postby HlavaXXII » 17 Oct 2022 22:46

Požičal som si link z modelforum.cz :wink:
Časozberné video z Nitry:
https://www.youtube.com/embed/50HHQVQxcks
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 17 Oct 2022 22:59

Wow, ten timelaps je parádny :victory: Celkom zaujímavé, ako sa mení koncentrácia ľudí pri jednotlivých stoloch.

Dávam ďalšiu sériu fotiek. Papierové modely - seniori:

Zax | 55
Name: Miro

Postby Zax » 17 Oct 2022 23:24

Aj ja by som chcel poďakovať za zorganizovanie tejto peknej akcie. Do Nitry chodím už minimálne 10 rokov (okrem minulého roka) takže môžem povedať, že sa každým rokom zlepšuje. Drobné problémy z registráciou som mal aj ja, ale nebolo to nič zásadné, oproti tomu pekné nové priestory, Canon kútik pre deti, spústa predajcov, beseda s pánom Jakubčom a hlavne veľa modelov či už papierových alebo plastových sú veci na ktoré budem rád spomínať...Fotiek som urobil kopu, pár ilustračných dám aj sem:

Zvyšok potom tuto:

Papierové modely (493 fotiek):
https://mikezax.rajce.idnes.cz/Nitra_Mo ... ve_modely/

Plastové modely (627 fotiek):
https://mikezax.rajce.idnes.cz/Nitra_Mo ... ve_modely/

Výstava ( 70 fotiek):
https://mikezax.rajce.idnes.cz/Nitra_Mo ... -_vystava/

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 18 Oct 2022 04:27

Pre mňa bola top Leškova hláška "włóż lakier do paznokci w pudełku żony", keď chcel papierovému modelárovi vnútiť skladaciu kartónovú krabičku.

:haha:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Return to “Archív 2022”