TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Bn2t Freudenstein / Modelik / 1:25

Moderators: Fito, Oliver

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Re: Bn2t Freudenstein / Modelik / 1:25

Postby Fito » 13 Sep 2022 09:21

Kks ja som vedel, že ťa do tejto sekcie nemáme pustiť :wink:

Parádna povrchovka, som zvedavý ako to ukáže, keď to zmontuješ dokopy.
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 13 Sep 2022 11:07

Tak na toto sa do Nitry teším, verím, že sa Ti to podarí zmáknuť, vyzerá to super (aj bez majáka :haha: )

Trim še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 13 Nov 2022 23:55

Po odmlke a pauze sa konečne vraciam ku projektu mašinky.

V prvom rade ďakujem za pochvaly a komentáre. Žiaľ, do Nitry to nevydalo, no kto pozná tempo mojich stavieb, toho hádam ani neprekvapilo :) Jo a Developer sa na to aj tešil, takže to bolo jasné.. :P

Ešte v septembri som nastriekal tieto detaily do metalických odtieňov - zvonček a kryt svetla sú revellácka akrylovka č. 94 a zvyšok detaily strieborná a tmavošedá metalíza (autolak):

A skladať som začal od podvozku: do rámu som narezal osky, nahodil kolesá a potom namontoval brzdový mechanizmus. Do kolies som osadil čapy, ktoré budem potrebovať pri pokračovaní s pohonom.

Marmat | 38
Name: Martin

Postby Marmat » 14 Nov 2022 00:56

Nerád ti to hovorím, ale brzdy máš zmontované chybné. Konkrétne ten stredný držiak (číslo 10), ten sa má správne umiestniť na spodok tej tyče wz. III. Pekné to vidno na 5. kresbe (Rysunek 5 - Układ hamulcowy). Tak ako to máš teraz, to by v skutočnosti fungovalo tak, že by to koleso brzdila len jedna brzda, druhá brzda by sa od kolesa odtlačila.

Ale inak to máš pekné, teším sa na hotový model. :victory:

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 14 Nov 2022 01:07

Ups, toto mi ale poriadne uniklo :beat brick: Máš pravdu Marmat, takto by to veru brzdilo iba polovičným výkonom :)
Tie ramienka som mal poskladané na tyčku nasucho, keď som ich postupne priliepal ani ma nenapadlo, že to mám opačne.. Ešte že som všetko poriadne prilepil a zaretušoval. Ale bolo mi aj divné, že tá ťažná tyč ide nejako čudne pod sklonom. Už chápem prečo! No nič, teraz radšej pôjdem spať, ale zajtra skúsim nad tým pouvažovať, ako by to šlo otočiť pri najmenších bolestiach.

Marmat | 38
Name: Martin

Postby Marmat » 14 Nov 2022 01:26

Byť na tvojom mieste, nechal by som to radšej tak. Škoda by bolo zničiť si pri pokuse o opravu taký pekný model. Pokiaľ na túto chybu prípadných obdivovateľov modelu sám neupozorníš, všimne si to málo ľudí. Každý si bude myslieť, že to tak má byť.

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 14 Nov 2022 09:05

No ale ako poznám Ica, tak sa určite neuspokojí s tým, že to nebude vidieť, že? :wink:

Inak teda ideš parádne, radosť pozerať.
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 14 Nov 2022 09:49

... Žiaľ, do Nitry to nevydalo, no kto pozná tempo mojich stavieb, toho hádam ani neprekvapilo. Jo a Developer sa na to aj tešil, takže to bolo jasné..
Sa nevyhováraj na mňa hej?! Ja som sa vážne tešil :bad smile: :victory:
a hej, viem čo pre vás poverčivých to "tešiť sa" znamená, pche, príliš negativistické, radšej ostanem v krásnej naivite, že svet je krásny

Ale ja by som si tú chybku nevšimol, také pekné to je :P

Už Ti nechýba veľa, takže do Nitry to stíhaš hej? :haha: :bad smile: :P

Trim še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

klint | --

Postby klint » 14 Nov 2022 21:11

nNom powiem krótko jest na co popatrzeć widać warsztat

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 16 Nov 2022 23:50

Dík kolegovia, za pochvaly aj za fandenie :victory:
Sa nevyhováraj na mňa hej?! Ja som sa vážne tešil
a hej, viem čo pre vás poverčivých to "tešiť sa" znamená, pche, príliš negativistické, radšej ostanem v krásnej naivite, že svet je krásny
Ja teda nie som poverčivý, ale keď si už napísal to zázračné, a na Hvezdárni tabuizované slovíčko, nemohol som nechať bez odozvy :dhh:
Už Ti nechýba veľa, takže do Nitry to stíhaš hej?
Do Nitry hej. V tejto forme je to rovnaké, ako keby som napísal, že raz to bude hotové. :haha:
No ale ako poznám Ica, tak sa určite neuspokojí s tým, že to nebude vidieť, že?
Veru nie :)

Tá oprava nebola až taká ťažká a ani deštruktívna. Rozhodol som sa vyrezať tyčku, ktorá prechádza cez rám, ale iba časť medzi nosníkmi rámu. Potom už len odpojiť spojovaciu vidličku na ťažnej traverze a bolo to vonku. Stačilo to celé otočiť a nalepiť na miesto v správnej orientácii.
Pribudli parné stroje a kinematika pohonu - spojnica, piestnice aj s vedením (ešte chýbajú kryty na kĺb piestnice) a ojnice. Neskôr ešte miestami zaretušujem červenou.

Return to “Železničná technika // Railway”