Ahojky, no ono to tam stejně nakonec skočí. Mám poměrně malý byt, takže ještě dva tři modely a budu to muset věnovat buďto nějakému železničnímu spolku a nebo to nabídnout třeba do muzea v Lužné u Rakovníka.Pecka, krásny vymazlený model to bude. Tieto nádhery podľa mňa majú byť niekde pod sklom v múzeu, kde si ich bude môcť pozrieť veľa ľudí.
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Motorový vůz M 131 - Hurvínek /balu11/ 1:25 DOKONČENO
Re: Motorový vůz M 131 - Hurvínek /balu11/ 1:25
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )
Hezký nedělení podvečer kolegové a přátelé patlání papírových modelů.
Tak se sešel týden s týdnem a já jsem zase kousek postoupil ve stavbě modelu Hurvínka. Tentokrát jsem dokončil obě čela karoserie. Tedy reflektory, tažné zařízení, vzduchové hadice, přechodové můstky etc.etc. Největší opruz bylo vypatlat ty trubky výstražného zvukového znamení. Nakonec jsem šel cestou vybroušení tvaru pomocí vrtačky, je to vidět na jedné fotce. U nárazníků jsem volil trošku komplikovanější postup, je to vsazení tělesa nárazníků do pouzdra. Víc to odpovídá skutečnosti, než nalepit pásek pouzdra na to tělo nárazníku. Pak jsem to trošku na patinoval - mastnota apod. Nyní mi zbývá udělat nástupní schůdky, venkovní kliky dveří, madla zábradlí a pak zkusit vyrobit obtisky popisek a upozornění umístěných na spodní části karoserie, včetně popisné tabulky s označením motoráčku apod. Tohle bude asi docela bitka, uvidíme jak se mi podaří se s tím poprat.
A teď už konečně ty fotky s dokončením čel karoserie. Poslední dvě fotky je foto skutečné předlohy podle které to stavím.

"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
Balu, paráda ako vždy, už sa teším na dokončený motoráčik. S fajn podložkou bude na nerozoznanie od originálu....
Ahojky Jene. Tak podložka dá taky dost práce. Takový model se nespokojí s kouskem prkýnka a na něm koleje. Zatím hledám nějakou inspiraci na remízu, aby to nebylo moc velké. To měřítko je pro architekturu šílené. Objevil jsem fotky na internetu renovované remízy v Bechyni u Tábora. Jednoduchá industriální stavba s plochou střechou, ale i tak ta podložka bude tak cca 30 cm široká a cca 100 cm dlouhá, možná o trošku víc. V remíze nějaké vybavení, ponk se svěrákem, stolní vrtačka, nějaké ty pracovní skříňky, regál a pod. Takže to ještě nějaký čásek zabere, než budu moct říct hotovo, ale přeci jen začíná svítit světýlko na konci tunelu.Balu, paráda ako vždy, už sa teším na dokončený motoráčik. S fajn podložkou bude na nerozoznanie od originálu....
Podľa toho popisu to bude poriadna "diorámka" a bude sa na čo pozerať, tak držím palce do zdarného konca a teším sa na ďalšie pokračovanie.... 
Hezký nedělní večer kamarádi a kolegové v patlání papírových modelů.
Tak se sešla neděle s nedělí a přišel čas podat zprávu o dalším postupu na modelu Hurvínka. V podstatě se jednalo o vypatlání zbylých detailů, nástupních schůdků, zábradlí, klik a nějaké další drobnosti a vyrobit obtisky technických popisek na karoserii. Jak jsem předeslal minule, čekal jsem, že to bude opruz. A taky byl. Obtiskový papír s obtisky se trhal a praskal, i když jsem to zaprášil lakem, první jsem dělal na průhledném papíře, abych se nemusel drbat s barvou karoserie. Obtisky totálně selhaly, protože nános barvy z laserové tiskárny vůbec nekryl barvu karoserie. Tak jsem to prohnal kamny. Pak jsem vyrobil sadu obtisků na bílém papíře, jenže tam zase byl problém dohnat barvu karoserie. Ty obtisky byly ta malé, že je nemožné je obříznout po obvodu. Honil jsem odstíny barvy v počítači, až jsem se alespoň přiblížil k barvě podkladu, tedy barvě karoserie. Drbal jsem se s tím skoro 30 hodin. Jak to dopadlo, máte možnost posoudit na fotkách. Ještě to budu muset přestříknout matovým lakem, protože některé obtisky jsou velice nestabilní a mají se tendenci odlupovat a navíc by měl alespoň trochu zmizet ta hrana obtisku.. Prostě palba do palice. Jinak model je HOTOVÝ.
No KONEČNĚ. A nyní nastal čas pod něj vymazlit podložku. Světýlko na konci tunelu v práci na tomto modelu.
Jak už jsem předeslal, podložka bude cca 30 cm široká a cca 100 cm dlouhá. Na podložce bude malá remíza a před remízou vystrčený motoráček plus ty postavičky a palety s těmi náhradními díly. Vzhledem k tomu, že měřítko 1:25 je pro architekturu naprosto šílené, hledal jsem nějakou inspiraci na internetu, a našel jsem fotky opravené remízy v Bechyni u Tábora. Je to jednoduchá industriální stavba s pultovou střechou. Tak to postavím podle této předlohy. Tabulku s označení motoráčku jsem po několika pokusech vytvořit ji plasticky, tak jak je ve skutečnosti, nakonec vdal. Je to tak malé, že i odchylka desetiny milimetru působí hrůzostrašně. A lasery v rukách fakt nemám. Ideální by bylo udělat lept, ale na to zase nejsem vybavený. Nakonec jsem ji jen vytiskl obmaloval stříbřenkou a nalepil na motoráček. Mňo, už bylo dost keců a teď ty fotky dokončeného modelu. 

Super robota....
Na biely obtiskový papier si tlačím doma, a ostatné si dávam tlačiť tu http://www.vinar.cz/. Sú na profi úrovni a max spokojnosť.
Tohle je parádní model a konstrukce, klobouk dolů.
Nádherný výsledok, túto stavbu som samozrejme sledovlal a verím že aj podložka bude super.
Ja síce nie som na vláčiky, ale tie tvoje sú ako z iného vesmíru. Ďakujem a sledujem ďalej nedeľný seriál...