TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Parná lokomotíva rady 310.0 ČSD KAFEMLEJNEK/1:25/autor: Aleš Cupák
Re: Parná lokomotíva rady 310.0 ČSD KAFEMLEJNEK/1:25/autor: Aleš Cupák
Vrso ty sa hlavne ukľudni, nemôžeš lokomotívu zlepiť za týždeň, to tu v tejto sekcii potom kazí morálku... 
Pre niekoho kazenie morálky, pre niekoho motivácia, super robota! 
Zdravím a zároveň gratuluji k dokončení modelu Kafemlejnku. Předvedl jsi úžasnou práci v patlání modelu. Je to prostě nádhera. Já se na něj chystám také, až dopatlám Hurvínka. Kafemlejnek je tak trochu moje srdeční záležitost a tak už se docela těším až do něj zaříznu. Akorát já půjdu cestou přebarvování protože jej chci postavit jako Turnovský Kafemlejnek 310.0134 "Litovel". Jsou tam některé úpravy, jako zkrácená vana na levé straně lokomotivy kvůli osazení jednoduchého kompresoru "F", trošku jiné nýtovaní na vanách a pod. Tak jsem vděčný za každé takové vlákno ke stavbě této mašinky. A navíc, nejsem typický čistolepič, tenhle level bych asi nezvládnul, barva je milosrdná, dokáže zakrýt různé nepřesnosti a tak. Tak máš můj obdiv a poklonu za takovou krásnou práci v čistolepení.
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )
Slovami klasika: Ja si to(dokončenie) užívam, ja sa cítim dobreVrso ty sa hlavne ukľudni, nemôžeš lokomotívu zlepiť za týždeň, to tu v tejto sekcii potom kazí morálku...
Teší ma že sa vám model páči, ďakujem za pozitívne ohlasy
Zlepil som ešte pluh kde som trošku bojoval s tvarovaním, resp najprv som ani nerátal s tým že to treba celé poohýbať.
Konečne som mohol rozbehnúť práce na podložke. V Myjave som si kúpil dienko, od MSmodels som objednal koľajnice. Zvolil som len minimum terénu, hlavne násyp. Ten je z polystyrénu, čelá z balzy. Hrany násypu som zjemnil a celé som to oblepil papierom, nafarbil a budem sypať kamenivo. Kúpil som si asi tri nové kamenivá a nakoniec idem aj tak použiť to čo som mal doma...
Tak už iba stručne k dokončeniu podložky. Nalepil som podvaly z balzy, zasypal to celé štrkom, pridal nejaký ten porast, nalepil som vopred nafarbené koľajnice s podkladnicami a zašpinil som štrk od hrdze.

Last edited by vrso on 17 Nov 2023 15:13, edited 1 time in total.
Ahoj Michal
Vzniklo tu jedinečné umelecké dielo, gratulujeme!!
S pozdravom zo Štajerska
Kurt
Vzniklo tu jedinečné umelecké dielo, gratulujeme!!
S pozdravom zo Štajerska
Kurt
Gratuluji k dokončení 
"Jdu si svou cestou, mám svůj styl."
Vypadá to fantasticky. Takže velká gratulace k dokončení modelu. A co bude dál? 
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
- martin1807 | 32
- 2K+
- Name: Martin Bilý
Veru podarený model. Gratulujem k dokončeniu