Helou,
som tu s ďalším postupom.
Report
Opravil som rameno žeriavu a zakomponoval zopár papierových dielov, ktoré je najlepšie mať nachystané už pred tvorením, aby sme sa vyhli následnému možnému trhaniu a znova lepeniu/zváraniu rámu - to sa týka hlavne prednej časti, kde je kolečko na spúšťanie lana s hákom.

Rameno ešte prejde maľovaním, ale to má ešte čas.
Miro mi dodal ďalšiu stránku s papierovými dielmi pre žeriav.
Pri tomto modely je dobré, že ak ma niečo prestane baviť, môžem odskočiť na iný celok, tam sa vyblázniť, a potom sa vrátiť naspak. Jednotlivé celky sa potom na konci kompletizujú ako lego...
Spravil som aj hák, tu som premýšľal ako tento hák spraviť "ťažším", aby sa lanko/nitka napla, keď sa natiahne pri dokončovaní modelu... viete, aby to blembalo zo strany na stranu, keď sa pohne žeriav... tak som diely háku podlepil na sploštený cínový drôt požadovanej hrúbky, diely kolečka a tie malé 3uholníky na medený pliešok. S výsledkom som spokojný, hák je "cítiť" na ruke. Uvidíme ako sa zatvári po zavesení na nitku.

Na radu prišiel naviják... žiadna veda... lepím diel k dielu, fajnota...
...ale potom som sa zasekol na ozubených kolesách... tu už pomôže len ujo laser alebo teta 3D tlačiareň... to menšie ešte išlo, ale tie dve väčšie majú také malé zuby a samotná hrúbka kolesa... skúsim, ale sláva to nebude...

tak som to šmaril do krabičky s nápisom "2" a presunul sa na krabičku s nápisom "4", čo je hento na čom sedí rameno a krúti sa

lepilo sa to samo.

tak a posledné, teda okrem ozubených koliesok, ma čaká piest na zdvih ramena, celok 5. Miro sa taktiež rozbehol a rozkladá a vyfarbuje, čo mu kompjúter stačí... a poslal mi ďalších 6 strán tuším, to už je samotný vagón. To bude kopec srandy a nadávania

oproti oplenom to bude taký obor
taká ochutnávka...