TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Opleny a klanicový vagón so žeriavom - 1:25 /Braintechmodels beta/

Moderators: Fito, Oliver

mimapnd | --
Fordsonman
Name: M.

Re: Opleny a klanicový vagón so žeriavom - 1:25 /Braintechmodels beta/

Postby mimapnd » 06 Nov 2023 09:22

Paráda. Máš to letované alebo ako si spájal tie drôtiky?
Cau Ico,
sekundakom som ich lepil k sebe. A celkom to drzi.
M.

mimapnd | --
Fordsonman

Postby mimapnd » 13 Feb 2024 21:33

Dobrý večer modelári, modelárky,
sme tu s ďalším posunom. Potom ako sa mi pri farbení drotikoveho žeriavu ho podarilo mrsknúť o zem, ma trošku prešla chuť...
Report
Vrátil som sa teda ku opleňáku s brzdami a dokončil som ho, ale bol som lenivý retušovať, tak tento je bez retuše cca od polovice :haha:
Brzdy sa zdajú byť komplikované (pre vláčikového laika ako som ja), ale po rozporcovaní jednotlivých dielikov a postupnom skladaní, to išlo naozaj celkom jednoducho. Jediné, čo ma občas mýlilo bolo, že model som mal pri lepení "na chrbte", ale návodovka bola nakreslená "na kolesách", tak som sa obkrúcal, otáčal na stoličke ako sova. Ale išlo to a za dva večery boli brzdy hotové.

a potom už len nejaké finálne nity a iné dieliky, ktoré nebude vidieť a samozrejme svetlo denné:

a zopár spoločných:
a takto sme sa presunuli k ďalšiemu modelu, ktorým je už načatý klanicový vagón so žeriavom, zatiaľ mám k nemu drotárčinu, ktorá podstúpi rekonštrukciu a 1x A4 s dielmi pre žeriav. Už sa chystajú aj ďalšie 3 stany s dielmy samotného vagóna, teším sa na tento 39cm dlhý zázrak.
To je zatiaľ všetko, onedlho som tu zas.
Čus
M.

mimapnd | --
Fordsonman

Postby mimapnd » 28 Feb 2024 21:19

Helou,
som tu s ďalším postupom.
Report
Opravil som rameno žeriavu a zakomponoval zopár papierových dielov, ktoré je najlepšie mať nachystané už pred tvorením, aby sme sa vyhli následnému možnému trhaniu a znova lepeniu/zváraniu rámu - to sa týka hlavne prednej časti, kde je kolečko na spúšťanie lana s hákom.

Rameno ešte prejde maľovaním, ale to má ešte čas.
Miro mi dodal ďalšiu stránku s papierovými dielmi pre žeriav.

Pri tomto modely je dobré, že ak ma niečo prestane baviť, môžem odskočiť na iný celok, tam sa vyblázniť, a potom sa vrátiť naspak. Jednotlivé celky sa potom na konci kompletizujú ako lego...
Spravil som aj hák, tu som premýšľal ako tento hák spraviť "ťažším", aby sa lanko/nitka napla, keď sa natiahne pri dokončovaní modelu... viete, aby to blembalo zo strany na stranu, keď sa pohne žeriav... tak som diely háku podlepil na sploštený cínový drôt požadovanej hrúbky, diely kolečka a tie malé 3uholníky na medený pliešok. S výsledkom som spokojný, hák je "cítiť" na ruke. Uvidíme ako sa zatvári po zavesení na nitku.

Na radu prišiel naviják... žiadna veda... lepím diel k dielu, fajnota...

...ale potom som sa zasekol na ozubených kolesách... tu už pomôže len ujo laser alebo teta 3D tlačiareň... to menšie ešte išlo, ale tie dve väčšie majú také malé zuby a samotná hrúbka kolesa... skúsim, ale sláva to nebude...

tak som to šmaril do krabičky s nápisom "2" a presunul sa na krabičku s nápisom "4", čo je hento na čom sedí rameno a krúti sa :haha: :P lepilo sa to samo.
tak a posledné, teda okrem ozubených koliesok, ma čaká piest na zdvih ramena, celok 5. Miro sa taktiež rozbehol a rozkladá a vyfarbuje, čo mu kompjúter stačí... a poslal mi ďalších 6 strán tuším, to už je samotný vagón. To bude kopec srandy a nadávania :haha: :bad smile: oproti oplenom to bude taký obor :victory:
taká ochutnávka...

spider | 34
Name: Stano

Postby spider » 29 Feb 2024 08:59

Pekne sa s tým hráš :wink:
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

Vašek | --

Postby Vašek » 03 Mar 2024 19:52

Tyhle vagónky jsou moje srdeční záležitost. Ví se, kdy a kde budou publikovány?

braintech | 44
Kral Papiru (Brno '15)
Name: Miro

Postby braintech » 05 Mar 2024 19:46

Tyhle vagónky jsou moje srdeční záležitost. Ví se, kdy a kde budou publikovány?
Ahoj Vasek,
zatial nieje znamy datum, z praktickeho dovodu - k vagonom bude aj masinka. Ta je zatial skompletizovana v 3D na cca 80%.
Plan je vydat to vsetko spolu tzn 3 vagony + masinka a v mensom naklade samotne vagony prip masinku.
Typ zatial nebudem prezradzat, ale ked bude hotove v 3D, mimapnd urcite nahodi nejake zabery.

Dakujem za sledovanost

Miro

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 05 Mar 2024 19:55

To sú velice dobré správy, som zvedavý na lokomotívu :victory:

A takisto, pekne postupuje Matúš, len tak ďalej!

Vašek | --

Postby Vašek » 06 Mar 2024 11:27

Tak to se těším (předpokládám, že mašinka bude stejně kvalitně zpracovaná jako vogónky).

mimapnd | --
Fordsonman

Postby mimapnd » 13 Mar 2024 23:35

Takže páni a dámy,
Braintech sa rozbehol, po dlhej dobe, a zahltil ma kopou dielov a návodoviek pre klaničák... 10 strán A4 dielov a takisto návodoviek... jednu stranu som už načal... a to nehovorím o šablónach pre rameno žeriavu... mám, čo robiť... kým sa nedostaví ťahač celej tejto súpravy...

To je taký malý náhľad, onedlho v 3D. Aspoň dúfam.
Čus
M.

mimapnd | --
Fordsonman

Postby mimapnd » 13 Mar 2024 23:37

Tak to se těším (předpokládám, že mašinka bude stejně kvalitně zpracovaná jako vogónky).
V Braintechovom spracovaní určite. Mirec ma pekný štýl kreslenia. :victory:
M.

Return to “Železničná technika // Railway”