TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Budatínsky papierák 2024 / 22. jún 2024 / Žilina-Budatínsky hrad

PeterŠ | --
Name: Peter Šimko

Budatínsky papierák 2024 / 22. jún 2024 / Žilina-Budatínsky hrad

Postby PeterŠ » 12 Apr 2024 18:51

“Budatínsky papierák“

Dátum konania/Date: 22.6.2024
Miesto konania/Location: Budatínsky hrad, Považské múzeum, Topoľová č. 1, 010 03 Žilina
GPS: 49.236299, 18.734263

Mapa pre prístup autom do Budatína:

V prípade, že sa rozhodnete prísť vlakom, môžete sa vydať zo stanice peši (asi 18 minút) po modrej trase na Námestie hrdinov, kam sa rovnako môžete odviezť linkami MHD č. 22 alebo 30. Je potrebné zakúpiť si 12-minútový lístok v hodnote 0,90 € alebo SMS lístok v hodnote 1,30 € (12-minútový sa dá kúpiť platobnou kartou priamo v žltom označovači vo vozidle MHD). Z dôvodu prestavby žilinského železničného uzla sú zavedené obchádzkové trasy. Podchod popod tzv. "viadukt" je zatvorený, treba prejsť podchodom rovno zo stanice na Uhoľnú ulicu a potom sa napojiť na známu trasu. Z Námestia hrdinov sa nedá dostať cestičkou popri Váhu, ale treba pokračovať podchodom a po chodníku okolo cesty 1/11 ešte cca 10 minút podľa modrej čiary na nákrese:

Súťaž bude v novo zrekonštruovaných priestoroch 4. nadzemného podlažia.
Prístup a parkovanie pre vystavovateľov (modelárov) je cez bočný vchod, podľa obrázku. Na otvorenie brány do areálu z Topoľovej ulice volajte na číslo 0905 602 582. Autom sa dá dostať až k prvým dverám hradu, t. j. po hrot červenej šípky.

Prístup pre návštevníkov:

Súťažné a vekové kategórie papierových modelov/Categories:

Juniori (do 15 rokov):
JP1- technika (vehicles, machinery)
JP2- architektúra (architecture)
JP3- ostatné (other)

Seniori (nad 15 rokov)
P1 - F1 a osobné vozidlá (F1 and passenger cars)
P2 - nákladné vozidlá a stavebná technika (trucks and construction vehicles)
P3 - pozemná vojenská technika ( armoured fighting vehicles)
P4 - letecká a kozmická technika a sci-fi (aerospace and sci-fi)
P5 - lode (ships)
P6 - železničná technika (trains)
P7 – architektúra (architecture)
P8 – prefarbované modely (re-coloured models)
P9 – ostatné (other)

Kategórie môžu byť zlúčené v prípade nízkeho počtu súťažiacich.

Podmienky účasti na súťaži/Rules:
1. Súťažiaci môže súťažiť s ľubovoľným počtom modelov. No. of models is not limited
2. Zastúpenie je dovolené. Representation is allowed
3. Súťažné modely z minulých ročníkov nebudú oceňované, môžu byt ale vystavené. Competitive models from previous years wil not be awarded, although they can be exhibited.

Štartovné/Admission:

registrácia na mieste:
seniori: 2 €
juniori: 0 €

elektronická registrácia:
seniori: 1 €
juniori: 0 €

ELEKTRONICKÁ REGISTRÁCIA BUDE SPUSTENÁ ČOSKORO.

Časový harmonogram súťaže/Timetable:
8:00 začiatok preberania modelov
10:00 ukončenie preberania modelov, začiatok výstavy
14:00 ukončenie výstavy, vyhlásenie výsledkov súťaže

PeterŠ | --
Name: Peter Šimko

Re: Budatínsky papierák 2024 / 22. jún 2024 / Žilina-Budatínsky hrad

Postby PeterŠ » 22 May 2024 19:30

Aktuality:
- súčasťou podujatia bude workshop, kde si mladší i starší záujemcovia budú môcť vyskúšať výrobu jednoduchých trojrozmerných diel z papiera pod dozorom skúsených modelárov,
- občerstvenie zabezpečí kaviareň BASTION v Budatínskom hrade, ktorá má v ponuke langoše, tortily, hot-dog, hranolky, kuracie stripsy. kávu, zmrzlinu a iné dobroty,
- špeciálna cena bude udelená za najkrajší model AUTOMOBILOVÉHO VETERÁNA, t. j. ak predloha modelu bude vozidlo vyrábané pred 40 rokmi a skôr.
- REGISTRAČNÝ FORMULÁR pre elektronickú registráciu nájdete na odkaze https://lnk.sk/sch8

vrso | 37
Name: Michal Vršanský

Postby vrso » 06 Jun 2024 20:07

Tento rok sme pre súťažiacich pripravili špeciálnu cenu za najkrajší model AUTOMOBILOVÉHO VETERÁNA, t. j. ak predloha modelu bude vozidlo vyrábané pred 40 rokmi a skôr.

vrso | 37

Postby vrso » 16 Jun 2024 12:49

Pripomínam prebiehajúcu elektronickú registráciu na stránke: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... w/viewform
Prosíme všetkých aby uprednostnili túto možnosť pred registráciou na mieste. Formulár bude prístupný do polnoci zo štvrtka na piatok. V každom prípade ešte prikladám aj vzor štítkov k modelom, pre tých, ktorí sa z nejakého dôvodu nebudú registrovať elektronicky ale chceli by si ich predvyplniť. 1 model- 1 listok
stitok k modelu.xlsx
(12.1 KiB) Downloaded 68 times
Last edited by vrso on 17 Jun 2024 12:13, edited 2 times in total.

LaBa | 45
Name: Ladislav Bachorec

Postby LaBa » 17 Jun 2024 11:55

Modely zaregistrované a ubytovanie zariadené. Už sa neviem dočkať.

vrso | 37

Postby vrso » 22 Jun 2024 20:12

Chcem sa poďakovať všetkým zúčastneným modelárom, že si spravili čas a prišli prezentovať tento rok svoje diela na 5. ročníku výstavy Budatínsky papierák. A že bolo na čo pozerať. Osobitná vďaka aj predajcovi Pavlovi Szostekovi, že prišiel s modelmi a Považskému múzeu za poskytnutie priestorov. Sme si vedomí, že tých schodov bolo trošku viac než minulý rok, ale myslím že priestory za to stáli. Tento rok sme napočítali cez 250 kusov modelov. Verím, že nám zachováte svoju priazeň a stretneme sa opäť o rok už na 6. ročníku. Nižšie prikladám výsledkovú listinu modelov zo súťaže.
Výsledková listina budatinsky papierak 2024.docx
(19.36 KiB) Downloaded 100 times

RKK | --

Postby RKK » 22 Jun 2024 21:56

Vdaka patri aj organizatorom, ze dali dokopy tuto peknu akciu. Urcite bolo na co pozerat a uz teraz sa tesim na dalsi rocnik.

juraj_ziacik | 43
Name: Gergej

Postby juraj_ziacik » 23 Jun 2024 00:27

Ďakujem za organizáciu a veľmi sa teším na budúci rok. Tento rok som bol síce len na otočku, bez postavených modelov, ale zase som stretol moju krvnú skupinu! A tých parádnych modelov. Modelársky kútik pre deti na jednotku!!! :) :victory:
Hey Hou, Let´s Go!

majos | 51
Name: Marian

Postby majos » 23 Jun 2024 21:38

A co to? Nikto nefotil?
Zilinsky primat(or) v starej forme. Aj Anicka z Cadecky:)
https://www.youtube.com/watch?v=MaR3eZJEQIs
A dalsi Janko:
https://www.youtube.com/watch?v=BBbQbMWQF1o

Zax | 55
Name: Miro

Postby Zax » 23 Jun 2024 21:43

Už tradične by som sa chcel poďakovať organizátorom tejto akcie za prípravu peknej súťaže a výstavy papierových modelov. Tento krát to boli zase iné priestory, ešte pár ročníkov a spoznám celý hrad. :victory: Za seba môžem povedať, že tak ako minulé roky to bol príjemne strávený deň a rád sa prídem pozrieť aj o rok. :wink: Pár fotiek:

Narobil som celkom peknú kopu fotiek, tak kto chce môže pozrieť. (nerobil som žiadnu selekciu, len som vyradil fotky, ktoré sa nepodarili)

Fotky z akcie (443 fotiek):

https://www.rajce.idnes.cz/mikezax/albu ... ierak-2024

Return to “Archív 2024”