TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Nitra model 2024 / 26.10.2024 / Nitra

martin1807 | 32
2K+
Name: Martin Bilý

Re: Nitra model 2024 / 26.10.2024 / Nitra

Postby martin1807 » 30 Oct 2024 16:16

Fajne bolo, rád som vás všetkých videl a pokecal.

Aj nejaké ocenenie sa mi ušlo čo si vážim a ďakujem jak za cenu v kategórii tak aj za špeciálnu cenu od ABONEXu :victory: :P

Vidíme sa o rok. :wink: :victory:
Na stole:
Naposledy dokončené: Praga S5T-3 ORKAN, Tatra 815 S1
Galéria

Martin1807

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 30 Oct 2024 22:14

Ja som tento rok nestíhal fotiť, takže vďaka všetkým, čo ste sa podelili o svoje fotky zo súťaže! Tak iba jedna panoráma z našej "centrály":

A hoci som tento rok nesúťažil, dostal som túto peknú výročnú pamätnú medajlu od predsedu MK Zobor, Michala Mesároša. Ďakujem a vážim si to!

capto | --
Name: Michal Mesároš

Postby capto » 31 Oct 2024 11:14

Ahojte papieraci!

V prvom rade sa vám všetkým chcem ospravedlniť za to, že sme na vás "zabudli" pri vyhlasovaní. Stalo sa to tak, že jeden mladý chalan, ktorý pomáhal fotografovi s fotením ocenených modelov po fotení odložil výsledkovky len tak na lavičku a nikomu o tom nepovedal. Ale nevyhovárame sa, berieme to na seba. To vyhlasovanie nám občas zaškrípe, tento raz to vyšlo na vás, neberte to osobne :wink:
K povýšeneckému moderátorovi na egotripe - ono to vyhlasovanie je dosť zdĺhavé. A keď už sa konečne dostal na koniec výsledkových listín, zistil, že ho čakajú ďalšie dva listy, tak zareagoval, ako zareagoval. Ale beriem, nemalo by sa to stávať, tak snáď nám odpustíte aj to.
Niekde som čítal sťažnosť na dĺžku vyhlasovania - áno, je to fakt dlhé, ale nevieme, ako to skrátiť. Môžme dať medaily k modelom a vyhlásiť len deti alebo špeciálne ceny, ale nemyslíme si, že je to cesta. Predsalen, nech si ocenení užijú tú chvíľku slávy. Ale ak máte nápady, ako to inak skrátiť, budeme len radi.
Samozrejme privítame aj ďalšie nápady na zlepšenie..
Ak budeme budúci rok na tom istom mieste, urobíme dačo aj s tým svetlom hore.

Pre milovníkov štatistík:
Do súťaže sa zapojilo 170 papierových modelárov (32 detí, 4 juniori, 134 seniorov) s 344 modelmi ( 47 žiackych, 8 juniorských, 289 seniorských) + modely v kategórii najlepší z najlepších za 30 rokov.

Na záver by som sa chcel poďakovať Radkovi (RKK), jeho bratovi i synovcom za kusisko dobrej roboty. A samozrejme aj vám, ktorí ste pomáhali s dielničkou, sponzorsky, s hodnotením či inak.

PS: prvýkrát som ocenil cenou "Preccedu" klubu papierový model - vďaka za krásnu nostalgiu, ten hviezdolet som kedysi dávno staval, hoci takto dobre teda určite nevyzeral, mal som ho strašne rád :)

iconmaster: rado sa stalo :wink:

Dovidenia o rok v Nitre!
Last edited by capto on 31 Oct 2024 12:12, edited 1 time in total.
"Precceda" MK ZOBOR Nitra

spider | 34
Name: Stano

Postby spider » 31 Oct 2024 11:19

Tak iba jedna panoráma z našej "centrály"
Na tento moment si pamätám, snažil som sa nedostať do záberu, ale vidím, že sa mi to nejak nepodarilo :haha:
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

Svo | 46
Name: Švo

Postby Svo » 31 Oct 2024 14:59

Ahojte.

Boli sme v Nitre s celou rodinou, s Krisztinkou a Veronikou, s manželkou.
Boli sme tam na dvakrát. Ráno sme priniesli modely a okolo jednej sme tam zakotvili až do konca, pre deti to bolo akurát, už ku koncu pri vyhlasovaní dosť trpeli.
Ja som nejaké výhrady nemal, výstava bolo výborná, pekné zastúpenie modelov, aj kvalitných papierákov požehnate, čomu sme sa najviac tešili.

Mal som dohodnuté aj stretnutia s Braintechom, Steve a od Fita som si prevzal model, za čo mu ešte raz ďakujem. Už som si objednal ďalší na náhradné diely :big smile: a snaď ho niekedy skúsim.
Pozdravil som aj Iconmastera, Developera, Serpensovi a Sonymu (a všetkým ostatným spolupracujúcim) som poďakoval za chod fóra.
Spoznal som aj Tea, pána Smaženku, ktorého som oslovil na schodoch, ale nakoniec sme sa veľmi konštruktívne porozprávali pri stole s architektúrou.
Tiež sa mi páčilo, ako sa papieraci zomkli pri vyhlasovaní výsledkov a fandili oceneným.
Myslím, že výstava, ako aj povedomie dobrej komunity ma pomaly zase vráti k modelovaniu, aj keď plánov veľa, času menej, ale musím si ho nájsť.
S Veronikou tiež ďakujeme za medaile, tú radosť v jej očiach nič nenahradí, dúfam že aspoň ju ešte dostanem späť ku stolu, šport ich dosť zlákal a tiež majú dievčatá menej času.

To Capto:

K výstave by som mal asi len jednu výhradu a to je "fotosprievodca" pri vyhlasovaní výsledkov. Videl som, že tam bol nejaký problém v komunikácii medzi PC a projektorom, toto by bolo dobré naozaj v dostatočnom predstihu vyskúšať, vychytať, prípadne mať v zálohe náhradné PC a projektor. Tie fotky ocenených modelov pri vyhlasovaní dosť chýbali a je to naozaj skvelý nápad takto robiť, treba s tým pokračovať. Žial, keď sa aj nejaké fotky chvílu objavili, neboli to aktuálne vyhlásené modely. Takže by bola dobrá príprava fotiek, mať ich v poradí podla kategórií pripravené a v reálnom čase premietať... troška viac času venovať príprave.

Čo sa týka pána, ktorý výsledky vyhlasoval, ako napísal Developer, má "svojský" humor. Ja som sa aj pobavil, niektoré vtipky boli na hrane ako Sajfa vo Funradiu, hlavne chlapci v puberte možno neocenili podpichovanie. Za mňa to občas bolo na hrane, ale ok, bolo to autentické.

Záverom, rád som Vás stretol a spoznal. Prikladám tiež nejaké fotky a keďže tu je zvykom sa (ne)tešiť, tak sa (ne)teším na ďalší ročník...

Švo.
Galéria Švo
Večný začiatočník...

lowi | 45
Name: Vilo

Postby lowi » 31 Oct 2024 16:41

No pekne... nevadí... nabudúce.. :confuse:

A kto vyhlasoval výsledky ? "Doktor" ??

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 31 Oct 2024 20:24

Tak iba jedna panoráma z našej "centrály"
Na tento moment si pamätám, snažil som sa nedostať do záberu, ale vidím, že sa mi to nejak nepodarilo :haha:
Aspoň je záber o to autentickejší a nechýbaš na ňom :) Inak som myslel, že si voľačo hľadal v taške alebo tak.

Svo - som rád, že sme si mohli aspoň podať ruky. Rovnako ma potešilo osobné stretnutie aj s ďalšími kolegami, koho som zatiaľ poznal len virtuálne - narýchlo si spomeniem Roba Blaschkeho, LaBa, Kurt, Slimák. A ospravedlňujem sa tým, koho som nestihol aspoň ani pozdraviť.
Myslím, že výstava, ako aj povedomie dobrej komunity ma pomaly zase vráti k modelovaniu, aj keď plánov veľa, času menej, ale musím si ho nájsť.
Potom si vítaný aj na ďalšej Hvezdárni, ak by si mal chuť :wink:
No pekne... nevadí... nabudúce.. :confuse:

A kto vyhlasoval výsledky ? "Doktor" ??
Veru, aj ty si nám chýbal na Hvezdárni. A áno, vyhlasoval to Doktor.

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 18 Nov 2024 20:20

Objavila sa reportáž a výsledková listina zo súťaže, na stránkach MK Zobor:
https://www.mkzobor.sk/index.php/sk/nit ... z-vysledky

OrasM | --
Name: Mirec

Postby OrasM » 21 Nov 2024 19:14

Tiež som bol na tejto akcii s celou rodinkou a aj drobcom sa veľmi páčilo. Staršieho to ťahá k modelom, tak mu pomáham s modelmi a mladšia má len 2 rôčky, takže len obdivuje :) No páčia sa jej modely a riadne. Na akcii som neodolal limitovanej ponuke a kúpil som aj model P51D a k tomu nejaké iné modely a aj tie papierové ;)
Na budúci rok ak sa zúčastním tak verím tomu že spoznám aj niektorých modelárov, nie iba modely :D
Všetko je raz po prvý raz.

Helikoptéry nelietajú. Sú také škaredé, že ich zem sama odpudzuje.

Return to “Archív 2024”