TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

SKUPINOVKA 2025 - Canadair CL-215 / ORLIK / 1:33

Moderators: Trak-Tor, Jolaus

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel
Name: Marek

Re: SKUPINOVKA 2025 - Canadair CL-215 / ORLIK / 1:33

Postby HlavaXXII » 27 Jan 2025 14:59

Fito, nezabudni na Roba Blaschkeho, lebo aj on ho ma veľký (model)
Zlepená kostra mi nostalgicky pripomenula moju zlepenú kostru :too sad: A tam to umňa skončilo. Držím palce a teším sa na ďalšie napredovanie. Toho fifíkového Bombardiera by som mal niekde mať
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 02 Feb 2025 17:50

Joj vy smieškovia :D Uvidíme ešte ako Dornier v 100ke a či sa niekto nepokúsi o Berieva alebo niečo podobné? :D
Toho fifíkového Bombardiera by som mal niekde mať

Dík, ak sa ti bude chcieť hľadať prines na hvezdáreň, nejako sa dohodneme ;)

Ja som z nudy využil nedeľné popoludnie na prípravu kostry krídel, aby som vedel rozdumovať ako s ukotvením a magnetami. Už znam. Ale toto som chcel:
Report
Kostra krídlová
Akože by som nenarazil na nejaké chyby, nenahovárajme si… Napríklad chýba jedno rebro, musel som dorobiť… Aby z toho náhodou nebola žena či ako to bolo… Ostatné pekne sedí, diely, ktoré budú slúžiť pri rozoberaní som pekne napustil sekunďákom, aby šicko trimalo. Geometria pravidelne kontrolovaná, ďalší servis po prejdení 5000 kilometroch…

Dal som potom hotovú kostru dokopy… Ja sa skrátka dám nahovoriť na každú blbosť… je to veľkééééé

Vidíme sa opäť až budem mať slabú chvíľku. Trimce še
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 02 Feb 2025 22:32

Tak, tú ľahkú časť máš za sebou...
Ale máš našu dôveru.
:)
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

developer10 | 41

Postby developer10 » 17 Feb 2025 09:38

Tak to som rád ak to počujem od majstra lietadiel, snáď ju nesklamem :D :D :D

Ja len že v tejto "ľahkej" činnosti pokračujem aj počas víkendových spánkov zbytku rodiny, po večeroch mám inú robotu a nechcelo by sa mi celú tú opachu vyberať. Takto iba prihadzujem do krabice ďalšie a ďalšie kostry :)
Report
Kostry - Letky, kolieska a gondoly
Aby som sa toho nespratného balíka laserov čo najskôr zbavil pokračujem teda kostrami letiek krídel, ktoré majú nejaké zmätočné označenie, na ktoré budem asi upozorňovať neskôr, ďalej som nahodil gondoly motorov a plaváky a na koniec som dal dokopy lasere koliesok, pri ktorých sa zase neskutočne "teším" na ich brúsenie, pretože to bude veľa a veľa brúsenia, vôbec nie sú načrtnuté vrstvy, je to v priereze v podstate obyčajná kocka, takže práce sústružnícke a s veľmi nevyberaným slovníkom. Nechce to niekto spraviť? :shocked:

Toľko príspevok pre dnešok, postupne sa pustím aj do záživnejších vecí. Ďakujem že to so mnou trpíte, trimce še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

developer10 | 41

Postby developer10 » 24 Feb 2025 10:29

Report
Kostra - chvost
Ahojte papierníci a poletuchári obzvlásť!
Postúpil som ďalej v tomto "legu z kartóna", ako to nazval Huckleberry Fil, a dal som dokopy chvostovú časť, teda jej kartónovú kostru. A toť priestor pre moje otázky a našu interakciu majstrov lietadielkárov s amatérom od VDT, ktorý sa im tu fušuje do remesla :)

Otázka do pléna znie nasledovne: Ako domariji tam mám vopchať tie drôtiky na spojenie krídla s letkami? Radšej sa opýtam teraz reku, aby som to potom nezalepil obšívkou a nadával ešte viac... Či sa na to nadobro nevytoto a ako mi Maťovia radia, zalepiť natvrdo a sústrediť sa na podstatenjšie veci?

Poraďte priatelia kým ma neyeporazí (teraz sa Bilý bude rehotať bo on mi vravel, že to xujovina trolejbus toten model ale ja beriem výzvy osobne, ja to dám, ale navrhnem na oplátku na tému budúcej skupinovky dajaké tatry abo aspoň ponorky bo to lietadla bez krídloch nech aj poletuchári majú podobnú výzvu)

Tak teda zatiaľ tutok fotky o tom čo hovorím a aj ako vyzerajú prvé diely aj už tlačené, nielen tie laserované:

A sa aj pochválim aký fajnový stojan som si zaimprovizoval :D

Tak sa teším na povzbudzujúce odpovede :wink:
Trimce še!

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 24 Feb 2025 10:43

Stojan parádny!
A na drôtiky sa vykašli.
Normálne by som to tam nalepil napevno.
Nerozumiem moc tomu, prečo sú na tých rebrách výškovky také medzery.
Asi by som to vyplnil (aspoň tie prečnievajúce kúsky, kam pôjdu krídelká) a spevnil.
Možno by som tam nalepil ešte niečo medzi s menším priemerom, čo by akože simulovalo ten "drôtik" aby to nebolo nalepené priamo na seba.
Rozumieš mi, však?
:wink:

Ale ešte ti skutoční majstri určite lepšie poradia.
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 24 Feb 2025 11:06

Nemám odpoveď na drôtikovú otázku, podla mňa sa na nejaké drôtiky a detaily vyprdni.... iba teda musím teda napísať, že keď som videl tú veľkosť výškovky a smerovky, tak som sa tak úprimne z chuti rozosmial :haha:

Ale teším sa že postupuješ.
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

Robert Blaschke | 66
Name: Robert

Postby Robert Blaschke » 24 Feb 2025 12:54

Ja teda vôbec netuším o akých drôtikoch je reč, ale vyzerá to byť obrovské. :P

preacher | --
Name: Pavel Kotík

Postby preacher » 25 Feb 2025 09:50

To je mega model. :wink:
Předpokládám, že developer na tom přiletí. Je v Nitře taková velká přistávací vodní plocha?
Stavba Ti jde krásně, už se těším na další pokračování... :)

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 26 Feb 2025 07:37

v nitre je v casti mesta janikovce letisko, drahy su travnate
pred vojnou a cez vojnu bolo vojenske letisko hned za riekou. dnes je tam vysoka skola polnohospodarska. po vojne letisko zlikvidovali a na jeho mieste nejaky bulhar niekolko rokov pestoval zeleninu pre obchody zelovoc.
v nr bola pred vojnou a cez vojnu fabrika na vyrobu mensich lietadiel benes - mraz, obyvatelmi mesta prezyvana mrazarne.

Return to “Letecká technika // Aircrafts”