TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

BR 57 (TW1 Modelik 1:25)

Moderators: Fito, Oliver

Oliver | 32
2K+

Re: BR 57 (TW1 Modelik 1:25)

Postby Oliver » 10 Feb 2025 15:39

Na prepravu som veru nepomyslel ..
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 10 Feb 2025 16:27

Ešteže si narazil na nejaké limity (aj keď inšpirácia tvojich stavieb je bezlimitná), lebo by som sa bál, či nebudeš potom pokračovať smerom ku Mriji v 1:33 od YGmodel (viem že to nie je tvoja šialka ani doba, ide o rozmer vtipu).

Ktorú úpravu z tých fotografií si sa rozhodol robiť?
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Tomasz | --
Name: Tomáš Wolanszký

Postby Tomasz » 10 Feb 2025 18:14

Ešteže si narazil na nejaké limity (aj keď inšpirácia tvojich stavieb je bezlimitná), lebo by som sa bál, či nebudeš potom pokračovať smerom ku Mriji v 1:33 od YGmodel (viem že to nie je tvoja šialka ani doba, ide o rozmer vtipu).

Ktorú úpravu z tých fotografií si sa rozhodol robiť?
:) inšpirácií mám dosť ale miesta nie..ale viac menej si trafil čo chcem robiť ako ďalšie ak všetko pôjde fajn len sa musíš vrátiť pár rokov dozadu..vieš Caproni je osamotený
A k námetu fotky sú len orientačné ale lokomotíva pôjde do červenej a zvyšok sa mi rodí v hlave pomaly

Tomasz | --

Postby Tomasz » 10 Feb 2025 18:35

Na prepravu som veru nepomyslel ..
S tým mám problém pomerne často :big smile:

Tomasz | --

Postby Tomasz » 15 Feb 2025 10:31

Striekanie rámu
Striekol som rám. Ako základ som zvolil tmavú sivú revellku presvetlenú bielou a na takto pripravený základ prišla finálna červená od tamiye doplnená oranžovou. A táto voľba červenej verzie mna osobne veľmi teší.

Takže najprv sivá ktorá nádherne zjednotila základ. Čierna by bola až príliš a sivá bude zároveň dosť tmavá na to aby prerazila po nastreku cervenej :big smile:

Presvetlené bielou

A finálna červená

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 16 Feb 2025 19:33

Toto je presne to, čo všetci striekači červenou potrebujú - kvalitná dokumentácia stavby a postupy.

K tej oranžovej sa chcem spýtať. Tú si tam pridal preto, lebo " od oka " sa ti tá červená zdala tmavá?
A miešal si to dokopy, alebo to je tak že na červenú si fukol občas kde tu oranžovú?
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

Tomasz | --

Postby Tomasz » 16 Feb 2025 20:45

Toto je presne to, čo všetci striekači červenou potrebujú - kvalitná dokumentácia stavby a postupy.

K tej oranžovej sa chcem spýtať. Tú si tam pridal preto, lebo " od oka " sa ti tá červená zdala tmavá?
A miešal si to dokopy, alebo to je tak že na červenú si fukol občas kde tu oranžovú?
Odpoveď Fito znie že ak sa pozrieš na niektoré lokomotívy tak ten rám ako by tiahol miestami až do takej jemne oranžovej. Preto som hodil najprv červenú a do toho naozaj len zopár kvapiek oranžovej od oka a urobí ti to veľmi pekný výsledok. Tá pre mňa inak nudná červená akoby ožila

Tomasz | --

Postby Tomasz » 03 Mar 2025 21:59

Nápravy
Pustil som sa do nápravoveho systému lokomotívy. Na začiatok spomeniem to že v originál vystrihovačke takmer neexistuje. Je to riešené štýlom papierik na papierik nejako tam prilepiť odpruženie a kolieska na paličke. No naozaj nedalo sa na to pozerať.

Sadol som na zadok a začal znova rysovať nové nápravy. Pripájam záber reálnych

Čo sa týka rysovania bola to výzva hlavne preto že:
1. nápravy nemohli byť v celku
2.museli byť vyberateľne kvôli striekaniu
3. musel som sa trafiť presne rozmerov
Tak som to skúsil zobral som rozmery z pôvodných dielov tie totiž neboli použiteľné. Dokonca ani len odpruženie nezodpovedalo realite. Takže najjednoduchšou cestou bolo rysovať to od nuly. A výsledok posúďte sami

Prvá skúška bez lepidla

Celá zostava pred striekanim a po ňom

Možno sa vám bude zdať ako základovka hnedá XF-9ka zvláštna ale akonáhle som to striekol striebornou XF-16 zmiešanou s farbou od valleja Black grey výsledok bol skvelý a to som nakoniec striekol jemne odtieňom burnt umber.

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 03 Mar 2025 23:11

Takže najjednoduchšou cestou bolo rysovať to od nuly. A výsledok posúďte sami
Výsledok je super. S tvojimi schopnosťami by si kľudne mohol navrhovať aj celé modely od nuly!

Inak aj minule som sa chcel spýtať - z akej knižky čerpáš detaily? Vyzerá to byť na kvalitnú publikáciu.

Tomasz | --

Postby Tomasz » 04 Mar 2025 07:41

Ďakujem a čo sa týka podkladov tak kniha sa volá Dampflok BR 57 Train in details no.3
Narazil som na ňu už skôr asi pred dvoma rokmi kúpil som ju a čakala kým nedám dokopy všetko potrebné pre stavbu.

Return to “Železničná technika // Railway”