TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
BR 57 (TW1 Modelik 1:25)
Re: BR 57 (TW1 Modelik 1:25)
Na prepravu som veru nepomyslel ..
Oliver
Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24
GALLERY
"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA
Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24
GALLERY
"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA
- developer10 | 41
- Name: Peter
Ešteže si narazil na nejaké limity (aj keď inšpirácia tvojich stavieb je bezlimitná), lebo by som sa bál, či nebudeš potom pokračovať smerom ku Mriji v 1:33 od YGmodel (viem že to nie je tvoja šialka ani doba, ide o rozmer vtipu).
Ktorú úpravu z tých fotografií si sa rozhodol robiť?
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku
Ešteže si narazil na nejaké limity (aj keď inšpirácia tvojich stavieb je bezlimitná), lebo by som sa bál, či nebudeš potom pokračovať smerom ku Mriji v 1:33 od YGmodel (viem že to nie je tvoja šialka ani doba, ide o rozmer vtipu).
A k námetu fotky sú len orientačné ale lokomotíva pôjde do červenej a zvyšok sa mi rodí v hlave pomaly
S tým mám problém pomerne častoNa prepravu som veru nepomyslel ..
Striekanie rámu
Striekol som rám. Ako základ som zvolil tmavú sivú revellku presvetlenú bielou a na takto pripravený základ prišla finálna červená od tamiye doplnená oranžovou. A táto voľba červenej verzie mna osobne veľmi teší.

Takže najprv sivá ktorá nádherne zjednotila základ. Čierna by bola až príliš a sivá bude zároveň dosť tmavá na to aby prerazila po nastreku cervenej

Presvetlené bielou

A finálna červená
Striekol som rám. Ako základ som zvolil tmavú sivú revellku presvetlenú bielou a na takto pripravený základ prišla finálna červená od tamiye doplnená oranžovou. A táto voľba červenej verzie mna osobne veľmi teší.
Takže najprv sivá ktorá nádherne zjednotila základ. Čierna by bola až príliš a sivá bude zároveň dosť tmavá na to aby prerazila po nastreku cervenej
Presvetlené bielou
A finálna červená
Toto je presne to, čo všetci striekači červenou potrebujú - kvalitná dokumentácia stavby a postupy.
K tej oranžovej sa chcem spýtať. Tú si tam pridal preto, lebo " od oka " sa ti tá červená zdala tmavá?
A miešal si to dokopy, alebo to je tak že na červenú si fukol občas kde tu oranžovú?
K tej oranžovej sa chcem spýtať. Tú si tam pridal preto, lebo " od oka " sa ti tá červená zdala tmavá?
A miešal si to dokopy, alebo to je tak že na červenú si fukol občas kde tu oranžovú?
Odpoveď Fito znie že ak sa pozrieš na niektoré lokomotívy tak ten rám ako by tiahol miestami až do takej jemne oranžovej. Preto som hodil najprv červenú a do toho naozaj len zopár kvapiek oranžovej od oka a urobí ti to veľmi pekný výsledok. Tá pre mňa inak nudná červená akoby ožilaToto je presne to, čo všetci striekači červenou potrebujú - kvalitná dokumentácia stavby a postupy.
Nápravy
Pustil som sa do nápravoveho systému lokomotívy. Na začiatok spomeniem to že v originál vystrihovačke takmer neexistuje. Je to riešené štýlom papierik na papierik nejako tam prilepiť odpruženie a kolieska na paličke. No naozaj nedalo sa na to pozerať.

Sadol som na zadok a začal znova rysovať nové nápravy. Pripájam záber reálnych

Čo sa týka rysovania bola to výzva hlavne preto že:
1. nápravy nemohli byť v celku
2.museli byť vyberateľne kvôli striekaniu
3. musel som sa trafiť presne rozmerov
Tak som to skúsil zobral som rozmery z pôvodných dielov tie totiž neboli použiteľné. Dokonca ani len odpruženie nezodpovedalo realite. Takže najjednoduchšou cestou bolo rysovať to od nuly. A výsledok posúďte sami

Prvá skúška bez lepidla

Celá zostava pred striekanim a po ňom

Možno sa vám bude zdať ako základovka hnedá XF-9ka zvláštna ale akonáhle som to striekol striebornou XF-16 zmiešanou s farbou od valleja Black grey výsledok bol skvelý a to som nakoniec striekol jemne odtieňom burnt umber.

Pustil som sa do nápravoveho systému lokomotívy. Na začiatok spomeniem to že v originál vystrihovačke takmer neexistuje. Je to riešené štýlom papierik na papierik nejako tam prilepiť odpruženie a kolieska na paličke. No naozaj nedalo sa na to pozerať.
Sadol som na zadok a začal znova rysovať nové nápravy. Pripájam záber reálnych
Čo sa týka rysovania bola to výzva hlavne preto že:
1. nápravy nemohli byť v celku
2.museli byť vyberateľne kvôli striekaniu
3. musel som sa trafiť presne rozmerov
Tak som to skúsil zobral som rozmery z pôvodných dielov tie totiž neboli použiteľné. Dokonca ani len odpruženie nezodpovedalo realite. Takže najjednoduchšou cestou bolo rysovať to od nuly. A výsledok posúďte sami
Prvá skúška bez lepidla
Celá zostava pred striekanim a po ňom
Možno sa vám bude zdať ako základovka hnedá XF-9ka zvláštna ale akonáhle som to striekol striebornou XF-16 zmiešanou s farbou od valleja Black grey výsledok bol skvelý a to som nakoniec striekol jemne odtieňom burnt umber.
- iconmaster | 38
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Výsledok je super. S tvojimi schopnosťami by si kľudne mohol navrhovať aj celé modely od nuly!Takže najjednoduchšou cestou bolo rysovať to od nuly. A výsledok posúďte sami
Inak aj minule som sa chcel spýtať - z akej knižky čerpáš detaily? Vyzerá to byť na kvalitnú publikáciu.
Ďakujem a čo sa týka podkladov tak kniha sa volá Dampflok BR 57 Train in details no.3
Narazil som na ňu už skôr asi pred dvoma rokmi kúpil som ju a čakala kým nedám dokopy všetko potrebné pre stavbu.
Narazil som na ňu už skôr asi pred dvoma rokmi kúpil som ju a čakala kým nedám dokopy všetko potrebné pre stavbu.