TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

V3S AD 080/ PK Graphica/ 1:24

Moderator: iconmaster

wot99 | 33
Name: Ján

V3S AD 080/ PK Graphica/ 1:24

Postby wot99 » 20 Jan 2025 08:18

Ahoj,
začal som so stavbou V3Sky s nadstavbou AD080. Fotiek je na internete veľa, stiahol som aj nejaké katalógy, takže je s čím pracovať. Model robím z kópie a zväčšený do 1:24 a znova bude premaľovaný. Ešte neviem, či to bude totalný vrak, čo sa týka povrchovky, alebo stroj po generálke, na to je čas.
Držím sa návodu, niekedy jednotlivé podzostavy popreskakujem.
Začal som rámom , tam nie je čo fotiť:

Nápravy som prerobil podľa fotiek, hlavne diferáky, tie vo vystrihovačke sa mi nepáčili a bude ich vidno:

Podvozok komplet, znova som niektoré veci upravil podľa seba, napr. brzdy, tie bude čiastočne vidieť, takisto aj aretáciu. Pridal som pár detailov, ale s tým čo nebude vidieť, si ťažkú hlavu nerobím:

Pokračujem palivovou nádržou a motorom, podvozok budem impregnovať a striekať.

wot99 | 33

Re: V3S AD 080/ PK Graphica/ 1:24

Postby wot99 » 31 Mar 2025 08:50

Motor a nádrž sú hotové:

No a plastové kolesá:

wot99 | 33

Postby wot99 » 08 Apr 2025 07:09

Pokračovanie na kabíne. Všetko viacmenej sedelo, ale tmelu sa nedalo vyhnúť, keď som sa chcel aspoň trocha priblížiť realnejším kontúram.

Doplnené diely interiréru - tie ostanú v sivej farbe. Spodný diel strechy je rovný, celé je to podstatne nižšie ako v skutočnosti, ale je to s ním pevnejšie. Takže strecha v interiéri je úplne inak ako v skutočnosti. Stieračové ústrojenstvo a to predelenie sú dorobené s veľkými kompromismi.

majo | 35
Name: Marián

Postby majo » 08 Apr 2025 09:13

Ahoj, pekné začatý projekt. Tie kolesá a interiér vyzerajú super. Pekne si sa vyhral, bude to vo výsledku vyzerať parádne a určite to oživí model. Ak niekedy budem robiť V3S, určite sem nakuknem a odkukám :)
Sledujem a držím palce nech sa to podarí podľa Tvojich predstáv :wink:

"Ži preto, aby si niečo dokázal.
Dokáž niečo, aby vedeli, že si žil."

Matus R | 44
Name: Matúš Rybár

Postby Matus R » 08 Apr 2025 11:29

prudký rozbeh!Ale parádny :victory:

wot99 | 33

Postby wot99 » 14 Apr 2025 06:38

Ďakujem, tu je pokračovanie.
Interiéru som venoval viac času ako som plánoval, je takmer celý prepracovaný. Vychádzam z fotiek jednej V3S na veacom-e. Takže by malo ísť o M2 verziu kabiny (bez vyklápacích čelných okien, kotré som pôvodne plánoval, blinkre na kabíne, iné budíky...) a aj napriek tomu , že ide o PK vydavateľa, kabína ostane sivá a bude výklopná.
Tu je niekoľko obrázkov, všetky chlpaté a nepekné miesta zvonku budú nanovo dobrúsené, impregnované a prestriekané:

martin1807 | 31
2K+
Name: Martin Bilý

Postby martin1807 » 14 Apr 2025 09:22

Pekné detaily v interiéri :victory: , som zvedavý na samotný žeriav. tam je detailov kde sa dá vyhrať dosť :bad smile: Len tak ďalej.
Na stole:
Naposledy dokončené: Praga S5T-3 ORKAN, Tatra 815 S1
Galéria

Martin1807

QUASI | 45

Postby QUASI » 14 Apr 2025 12:17

... Vychádzam z fotiek jednej V3S na veacom-e. Takže by malo ísť o M2 verziu kabiny (bez vyklápacích čelných okien, kotré som pôvodne plánoval, blinkre na kabíne, iné budíky...)...
Všimni si na fotkách predlohy ako to tam je. Podľa toho čo zatiaľ máš na modeli tak je tá kabína M1 s palubnou doskou z M2. Blinkre pred dvere môžu byť, to sa pridávalo aj na M1 dodatočne. Ale M2 mala už odpruženú sedačku, a teda ten priestor pod sedačkou kde sú batérie u M1 tam byť u M2 nemá - podlaha je rovná. Batérie u M2 sú v skrinke nižšie.

Keďže to robíš podľa konkrétnych fotiek (ktoré som nevidel) tak je tá poznámka len technická pre ujasnenie verzií, tie V3S boli poskladané zo všelijakých dielov. (napr. prelysy na čelnom nosníku pod maskou už nebývali ani u M1.) Tu sa zrejme jedná o riadnu skladačku.

Ináč veľmi pekné.

wot99 | 33

Postby wot99 » 14 Apr 2025 13:53

Áno je to tak, ďakujem za objasenie a doplnenie informácií. Napísal som to zle, všetko sedí viac na M1. Slabo som to preštudoval. Zmiatli ma tie budíky, blinkre a okná, ale tie boli aj na M1 ....
Vyzerá, že aj tá prístrojovka je nejaký hybrid, pretože základný tvar je klasický, ale je tam doplnený ten vypuklý tachometer z Liazky/ Tatry. Keď som pozeral tie M2 prístrojovky, tak majú iný tvar a aj tie prepínače sú modernejšie.
Tie prelisy som vyrezal ešte predtým, ako som našiel konkrétnú predlohu, tie pravdepodobne prekryjem.
Tu je link, tomuto by som sa chcel priblížiť:
https://www.veacom.cz/sk/vehicle/detail/11819

wot99 | 33

Postby wot99 » 29 Apr 2025 07:01

Motor je hotový, nejaké úpravy boli, hlavne na prevodovke. Celý motor som osadil vyššie ako bolo odporúčané podľa vystrihovačky. Riadil som sa fotkami a miestom pod kabínou.
Patina ešte prejde miernym zjemnením, aj keď len veľmi málo.

A začal som prípravu rámu na osadenie kolies:

Return to “Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks”