už ste na mňa hádam aj zabudli, ale aj na ostrovoch sa lepí.
vybral som si tento pekný majáčik. Už dlhšie ma svrbeli prsty, nakoniec som neodolal...
Dáme si hádam aj kuštik totej historie:
Najznámejším majákom na Britských ostrovoch je pravdepodobne Eddystone, postavený na malej a veľmi nebezpečnej skale 21 kilometrov juhozápadne od Plymouthu. Boli tu postavené štyri samostatné majáky. Pôvodná veža, dokončená v roku 1698 Henrym Winstaleym, bola prvým majákom postaveným na malej skale na otvorenom mori. Súčasný maják navrhol James Douglass v roku 1882 – nahradil slávnu vežu Johna Smeatona, ktorá sa stávala nebezpečnou kvôli erózii základov.
Maják bol automatizovaný a v roku 1982 mal nainštalovanú heliport. V roku 1994 bol prestavaný na solárnu energiu – nie je otvorený pre verejnosť (shame
Pri stavbe som sa rozhodol, že si ju skomplikujem ako sa bude dať... viditeľné tehly... "sklo"... siete... zábradlia... rebríky... atď... a aj podložku chcem spraviť.
Report
Ideme na to Náhľad:
Lepíme ryhujeme a lepíme a ryhujeme, to bola taká skúška, či to bude vidieť a ono je to celkom pekne vidieť...
... ale potom som si uvedomil, že po 5tich minútach ryhovania nevidím, čo mám ryhovať... všetko mi začalo splývať pred očami... ALE našiel som ako taký princíp "halabala" ryhovania a nebolo to potom také trápenie.
Najväčšia výzva je samostatný maják... teda svetlo a to okolo...
k týmto dielom sa vrátim keď bude chuť, asi viem ako na to, ale chcem sa aj psychicky pripraviť na tento celok, nech to sprdnem na jeden šup, inak to bude pakáreň.
Prešiel som na "záchytné slniečko", s niečím podobným so sa už hrajkal, tak techniku poznám... len tu je to do slniečka... viac merania, strihania, upravovania... ale bude to v pohode.