TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Agromodels

Moderator: Trak-Tor

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Re: Agromodels

Postby iconmaster » 04 Nov 2019 21:18

Neviem ci ste si vsimli, ale agromodels maju vynovenu stranku na ktorej sa daju zakupit pdfka aj starsich modelov, ktore boli vypredane uz nejaky ten cas. Aj ked cena je podla mna trosku prestrelena, predsa len to je pdf a nie ofset, ale hadam je to dobra sprava. Zeby sme sa konecne posunuli do 21.storocia?
Súhlasím, aj ja vidím budúcnosť v predaji modelov v digitálnej forme, ako pdf súbory. Sú praktické na archiváciu, distribúciu a vedia odpustiť chyby modelára. Autorovi/vydavateľovi odpadne ekonomické riziko vydávania (tlače). Zároveň je tam možnosť personalizácie či ponúkania rôznych verzií v malom náklade (povedzme iné farby, verzie, kamufláže). A keď človek vidí trend, že čoraz viac vydavateľstiev prechádza na laserom tlačené modely, potom už fakt môžu predávať digitálne.

Čo sa týka tých cien, tiež by som súhlasil. Napr. pdf verzia nakladača UNK 320 sa ponúka o pár centov za vyššiu cenu, ako tlačená, čo je trochu nefér.

xavi | --

Postby xavi » 04 Nov 2019 22:54

Neviem ci ste si vsimli, ale agromodels maju vynovenu stranku na ktorej sa daju zakupit pdfka aj starsich modelov, ktore boli vypredane uz nejaky ten cas. Aj ked cena je podla mna trosku prestrelena, predsa len to je pdf a nie ofset, ale hadam je to dobra sprava. Zeby sme sa konecne posunuli do 21.storocia?
Súhlasím, aj ja vidím budúcnosť v predaji modelov v digitálnej forme, ako pdf súbory. Sú praktické na archiváciu, distribúciu a vedia odpustiť chyby modelára. Autorovi/vydavateľovi odpadne ekonomické riziko vydávania (tlače). Zároveň je tam možnosť personalizácie či ponúkania rôznych verzií v malom náklade (povedzme iné farby, verzie, kamufláže). A keď človek vidí trend, že čoraz viac vydavateľstiev prechádza na laserom tlačené modely, potom už fakt môžu predávať digitálne.

Čo sa týka tých cien, tiež by som súhlasil. Napr. pdf verzia nakladača UNK 320 sa ponúka o pár centov za vyššiu cenu, ako tlačená, čo je trochu nefér.
kedze vsetky ceny tam su jednotne tak to bude asi len nejaka uvadzacia akcia :) cena by mala reflektovat to, ze ten dany kusok treba este vytlacit. a kto to robi v copycentre na kvalitnejsi papier tak to nie je lacna zalezitost.

ale tesim sa, ze konecne sa to posuva digitalnym smerom. ci uz ako doplnok k ofsetu alebo aj samostatne, alebo hoci aj ako nahlad pred zakupenim, pretoze nie vzdy je moznost zalistovat si v zosite pre kupou. vela ludi ani nestavia original, ale si to kopiruje, takze aj im to ulahci pracu.
urcite to musi byt vyhodne aj pre autora. velmi lahko sa daju opravit "tlacove" chyby a hlavne ma stale sancu ziskat za svoju pracu peniaze aj pri vypredanych kuskoch. takymto sposobom sa daju sirit aj kusky, ktory by sa za normalnych okolnosti tazko predavali alebo by sa neoplatili tlacit. som si isty zeby sa naslo zopar ludi, ktori by boli ochotni poslat nejaku symbolicku sumu aj za tieto autorove ulety.

jedina nevyhoda je vlastne len v tom, ze takto pripraveny model moze nejaky podvratny zivel az prilis lakho nelegalne sirit, ale pri pohlade sem je to uz asi celkom jendo.

mimapnd | --
Fordsonman
Name: M.

Postby mimapnd » 04 Nov 2019 22:59

Ja som asi zo starej skoly, ale preferujem stale formu zositu, rad si model listujem na zachode :haha: .
Ceny sa vzdy daju upravit, to uz je ale samozrejme na predajcovi a modelaroch, ci len budu nadavat, ze ake je to drahe alebo aj napisu vydavatelovi konstruktivnu kritiku.
A samozrejme nesmieme zabudat na piratov, ktori vyuziju zneuziju novy sposob publikovania doteraz vydanych modelov a prdnu to na volaky stiahni-si-ma-zadara. Riziko je vsade, ci je to v papierovej alebo elektronickej podobe. Pri falsovani PDF sa ale asi neda nic pokazit a kvalita je eno-nuno... ibaze ak by si to autor osetril a kazde PDF by malo nejaku odchylku a tym padom by sa dalo zistit, ze kto je pirat...
Ale aby sme nesmutili za ofsetom, bude este :victory: , pan Bouska este vyda nejaky ten model aj papierovej forme...
A teraz ma tak napadlo vlastne, ze po vypredani ofsetu to ponukat ako pdf je celkom zaujimava alternativa. Podobne PKG ponuka uz vypredane ofsety vo forme laserovej tlace.
M.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 10 Nov 2019 21:21

ibaze ak by si to autor osetril a kazde PDF by malo nejaku odchylku a tym padom by sa dalo zistit, ze kto je pirat...
ale no, tomu ani sám neuveríš, stále sa to dá z pdf vytiahnuť, upraviť a zavesiť na web :wink:

všetko je to len v a o ľuďoch
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

xavi | --

Postby xavi » 05 Apr 2020 17:54

dufam ze to http://www.papierovy-modelar.sk/ naskladni pre slovensko :)

mimapnd | --
Fordsonman
Name: M.

Postby mimapnd » 05 Apr 2020 19:07

dufam ze to http://www.papierovy-modelar.sk/ naskladni pre slovensko :)
Ano. :wink:

atlon | 48
Pán laserov
Name: attila

Postby atlon » 29 May 2021 18:48

Armin is the best

majo | 35
Name: Marián

Postby majo » 13 Oct 2025 06:42

Nový model:

IFA W50 - nástavba pro odvoz sypkých materiálů rozmetadlo průmyslových hnojív FORTSCHRITT D 035-1

Pozerám, že chystajú aj ďalšie novinky (predaj do konca roka 2025) uvedené na stránke https://agromodels.cz/nova-akce.html
:wink:

"Ži preto, aby si niečo dokázal.
Dokáž niečo, aby vedeli, že si žil."

Return to “Nové modely na trhu // New Models at the Market”