TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Balenia na prenášanie modelov

Moderator: iconmaster

JozefS | 47
Name: Jozef Sýkora

Re: Balenia na prenášanie modelov

Postby JozefS » 30 Sep 2023 18:33

Malé modely v 1:53 obložím zrolovanými pásmi separátora, je to niečo medzi penou a gumou. Zrolované je to mäkké a pružné, aby sa zamedzilo pohybu. V robote do toho balíme estetické výrobky.

Väčšie modely bojovej techniky a vrtuľníky prevážam upevnené v modulárnom stojane.

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 30 Sep 2023 20:39

Dík kolegovia za postrehy aj obrázky!

Z mňa stále platí +/- to, čo som popísal v prvom príspevku. Ak mám viac menších krabíc, zvyknem ich občas vložiť to jednej väčšej, ktorá má aj praktickú rukoväť a takto viem jednoduchšie preniesť viac modelov v jednej ruke.
Proti pohybu modely alebo aj menšie krabice vo veľkej zvyknem istiť podobne, ako popísal JozefS - buď zrolujem nejakú penu, alebo dobré sú aj tie vzduchom naplnené "vankúšiky" - silónové sáčky, ktoré niekedy dávajú do balení krehkého tovaru.
Do auta sa snažím krabice ukladať tak, aby počas cesty sa nešmýkali zo strany na stranu. Vyššia krabica pekne zapadne medzi predné a zadné sedačky. Ak krabicu dávam na sedačky, tak ich zvyknem aj pripútať pásmi - takto nehrozí, že pri nejakom prudšom brzdení sa posunú dopredu alebo že sa prekotia. :)

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Postby johnny7 » 01 Oct 2023 12:15

Ja balím menšie modely do krabičky čo nájdem vhodnú podľa rozmerov. Na väčšie modely si už vyrobím trochu custom krabicu. Skôr ako vyberať celý model, zvykol som si vyrobiť si takúto otváraciu verziu. Model v krabici fixujem prilepením polystyrénových kociek. ktoré ešte niekedy polepím hubkou na riady, ktorú si narežem na pásiky. Pri preprave krabicu na zmiernenie otrasov počas jazdy vždy položím na starú pokrčenú posteľnú plachtu. Krabice dávam na zem pod sedačku, aby sa opčas prepravy neposúvala, lebo v kufri to veľmi lieta a na sedačke to nie je vodorovne.

Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 23 Oct 2025 08:36

Čaute chalani, je tu ďalšia Nitra a tak sa aj ja pochválim, ako som zabalil obludu... Veď predsa keď som ju už ako tak doklepal, tak ju nenechám rozbiť po našich slovenských cestách... Model je oversize aj v tom, že väčšiu krabicu s rozmerom 60cm som ani doma ani na firme nenašiel, takže som musel improvizovať s tým, čo je - najlepší kartón mala krabica na switch do racku, tak s dvoch som vytvoril jednu dostatočne vysokú na chvost poletuchy a gebulu má v takom improvizovanom kryte, a dokonca vo vnútri boli ešte tie penové výplne, ktoré som vyskladal ako podložku pre telo a pre krídla (šírka je 87 cm, takže nikdy som nepočítal s tým, že to budem transportovať rozložené, inak povedané, ak tie krídla raz prilepím, tak sa už ten model odtiaľ nepohne..)
Náhoda bola, že rack je zjavne rovnako vysoký aká je šírka motorov, takže do výplní som iba vyrezal umiestnenie a motory do toho krásne sadli. Zarážky som navrhol tak, aby sa model estou nepohol do žiadnej z troch základných dimenzií. Nakoniec som tie peny zlepil dokopy, aby som nemal milión kúskov. Je mi jasné, že to nebude slúžiť už ničomu inému ako uskladneniu tejto opachy, ale tak aspoň má svoj chlievik a zrecykloval som krabice, ktoré nám v serverovni ležali a potkýňali sme sa o nich. Hádam to tých pár ciest vydrží! Trimce še!

...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Robert Blaschke | 66
Name: Robert

Postby Robert Blaschke » 27 Oct 2025 10:13

Pekne si to zvládol.
Ja sa priznám, že som si na moju obludku B-V 138 krabicu objednal na mieru :wink:

LaBa | 45
Name: Ladislav Bachorec

Postby LaBa » 27 Oct 2025 11:52

Ja sa priznám, že som si na moju obludku B-V 138 krabicu objednal na mieru :wink:
Videl som naživo a musím povedať že skvelá práca. Aj model aj krabica :wink:

Return to “Tipy a triky - Diskusia // Tips & Tricks - Discusion”