TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

HMS Victory /Shipyard/ 1:96

Moderator: Fito

yogeen | --

Re: HMS Victory /Shipyard/ 1:96

Postby yogeen » 07 Jun 2010 20:11

DORIS moc se mi ty cluny a to nejen provedeni ale i volba barev. Ja mam na barvy voko z kasparovi kravy, nemohla by jsi se trosku rozepsat jake barvy (konkretni cisla pokud mozno) pouzivas a pripadne jake folie (myslim jake drevo konkretne)? Moc bych to ocenil, protoze se ted patlam s Cleopatrou a uz jsem ji prebarvil ale nejradsi bych to udelal jeste jednou a ty cluny se mi barevne mooc libi.
Jo a u tech sedatek, polepujes i ty uzounke bocni hrany nebo ty jenom barvis?
Predem dik!

DORIS | --
Name: Doris

Postby DORIS » 07 Jun 2010 21:59

Moc mne těší, že se Ti provedení člunů líbí. Snažím se je barevně ztvárnit realisticky dle předloh, jež mi poskytnul skvělý odborník přes lodě, Kapitán KL z modelfóra. Celý povrch člunů je polepen fóliemi, dolní část je krémová s bílým žílkováním, světlé dřevo je buk a černá pasáž je dělána z černé fólie saténového lesku s jemným rytím imitace dřeva.Horní lemování je zatmavený mahagon. Všechny tyto fólie mají plastické rytí jako pravé dřevo, které je velmi jemné. Zvolila jsem vhodné typy fólií, aby to odpovídalo co nejvíc měřítku, vzorek na nich musí být nevýrazný a potisk by neměl vykazovat tečkování, jaké je charakteristické pro méně kvalitní tiskárny - toto je občas vidět na detailních fotkách modelů, které jsou čistě jen z vytřihovánek jako např ABC apod. Zítra nafotím vzorky těch fólií, protože se jich prodává na trhu obrovská spousta vzorků a barev. Barvy, kterými vytvářím patinu a věrohodnější vzhled dřeva, jsou všechny od Tamiye, dvě matné hnědé XF- 52 a XF- 68 a černou saténovou X-18. Spodní část pak přetřu velmi jemně bílou matnou smíchanou s cca 5% světle hnědé, jako je například wooden deck tan (číslo mohu zjistit.) Lavice na člunech po bocích jen brousím smirkem a barvím, ale zvažuji, že bych je mohla zkusit polepit tenkými pásky z fólie, pokud to bude držet. Vypadalo by to lépe.
Zítra sem přidám nové fotky, už dokončuji kutr a pak půjdu na stěžně a takeláž.
Doris

yogeen | --

Postby yogeen » 08 Jun 2010 08:13

Perfektni, diky moc! Kdyby jsi jeste nafotila ty folie to by bylo uzasny ale i tak uz jsi mi moc pomohla.
Jeste jednou dik

DORIS | --

Postby DORIS » 08 Jun 2010 09:53

Rádo se stalo! Jinak odpoledne to nafotím, přidám sem různé vzorky fólií, co používám. Chce to ale fotit za denního světla, aby barvy nebyly zkreslené, včera už byla tma a teď jsem v práci. Takže odpoledne to zmáknu a doplním i info o výrobcích. :big smile:
EDIT:
Takže zde jsou slíbené fotky fólií, které používám nejčastěji pro ztvárnění dřeva (některé druhy neumím přesně pojmenovat, takže mne ber s rezervou):
Tmavý mahagon/výrobce ALKOR, použití, dekorativní tmavé dřevo, ideální jako podklad pro zlacené reliéfy a sochy
Na Victory jsem tuto fólii použila na přídi nebo stěnách nástaveb:
Image Image
Světlé dřevo krémového nádechu/ výr.ALKOR, použití - světlá část trupu pod čárou ponoru, interiér kajut světlé barvy
Image Image
Nažloutlé dřevo, z něhož jsem dělala boky Victory, výrobce ALKOR
Image
Bukové dřevo/Friedola - použití vnitřek člunů, boky lodí- touto fólií budu obkládat Sovereign
Image Image

Další druhy světlého dřeva od D-C-FIX
Image Image
Černé dřevo D_C_FIX - dehtované části trupu, nebo černě nateřé díly:
Image
Fólie pro imitaci dřeva na palubách:
Image
Doris

martanek41 | --
† 06.02.'20

Postby martanek41 » 11 Jun 2010 09:31

Malý, nemodelářský, dotaz. Jakou máš DORIS pověst v krámku, kde skupuješ veškeré fólie a výrazně zvyšuješ obrat? :) :)

Jak jsem již psal, těžko hledám slova - naprosto skvělé a KRÁSNÉ :big smile: :big smile:

DORIS | --

Postby DORIS » 11 Jun 2010 09:53

martanek41: No tak už mne tam znají a ví, že si tam skoro vždy něco vyberu. :) Jak jsem kdysi takovým materiálům příliš nedávala naději, že bych je s oblibou používala, tak nyní na ně nedám dopustit a používám je víc a víc. Je to super materiál nejen po stránce designu, ale i trvanlivosti (vydrží bez problému v interiéru nebo motorovém prostoru auta) . A i ta cena je velmi příznivá, oproti barvám jednoznačně výhodnější.
Jinak moc děkuji, pochvala od Tebe je pro mne veliká pocta a motivuje mne k dalšímu tvoření.
Oba čluny už mají dokončený trup a stěžně, nyní dělám na takeláži. Zanedlouho dodám fotky. :wink:
Doris

martanek41 | --
† 06.02.'20

Postby martanek41 » 11 Jun 2010 10:28

Těžko Tě DORIS motivovat k něčemu lepšímu - snad jen doplnit červotoče :wink:

DORIS | --

Postby DORIS » 11 Jun 2010 10:41

No, vždy mi připadá, když model stavím, že už bych ho lépe nezvládla, ale když pak postavím další, vidím na těch předchozích řadu chyb (ale samozřejmě i učení, bez kterého bych se neposunula dál). I na Vicy bych ještě pár věcí chtěla vylepšit, třeba některé sošky na zádi budou nehrazeny hezčími, budu dělat drobné úpravy v lánoví a samozřejmě retušování...... Mám v plánu i rozsáhlou předělávku trupu Bellony, případně i jejích plachet, chtěla bych si to jednak předělat po svém a taky využít nových zkušeností a inspirace, kterou nacházím u ostatních modelářů včetně Tebe. Ty, Štefíno a mnoho dalších modelářů na tomto fóru přicházíte s novou dimenzí špičkových detailů na modelech a kromě toho, že mi (a určitě i mnoha dalším lidem) Vaše práce bere dech, tak je to obrovská dávka inspirace a motivace zkoušet si víc pohrát s každou drobností na modelu. Díky za tuto inspiraci!
Doris

Ewa | --
Name: Ewa

Postby Ewa » 11 Jun 2010 16:59

Doris ja widzę, że twoja praca dobiega końca, czy masz już w planie jakiś model, jeżeli tak to jaki ?

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 11 Jun 2010 17:25

DORIS s Janom100 začali robiť Sovereign Of The Seas
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Return to “Námorná technika // Watercrafts”