TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Bn2t Freudenstein /Modelik/ 1:25 - Ultra vs.Metalsoft
Re: Bn2t Freudenstein /Modelik/ 1:25 - Ultra vs. Metalsoft
Nejake prve fotky hodim vecer - ale necakajte ziaden zazrak. Kedze som dostal viacero ohlasov na podrobny postup stavby tak Vas tu budem postupne otravovat fotkami podrobnejsieho postupu aby sa dalo podla nich v pohode stavat. Bude aj snaha upozornit na pripadne chyby. len chcem znova upozornit ze tempo stavby bude velmi pozvolne.
Zatial sa mi podarilo podlepit - zlepit, vyrezat, jemne presmirglovat a vyretusovat diely 1 az 8 ktore tvoria kostru masinky

UPOZORNENIE na chybicku ktora je na diely 2. tento je o cca 1 mm vyssi ako by mal byt - nastastie uprava je jednoducha. Pokial nieje diel 2 prilepeny ku kostre staci prebytocny material odrezat. Pokial sa uz podarilo bocne diely prilepit k dielu 2 tak treba zobrat do ruky smirgel a trosku sa s tym pohrat.
nastastie je toto chyba ktora sa jednoducho odstrani - dufajme ze bude aj posledna

Poskladana zakladna kostra

UPOZORNENIE na chybicku ktora je na diely 2. tento je o cca 1 mm vyssi ako by mal byt - nastastie uprava je jednoducha. Pokial nieje diel 2 prilepeny ku kostre staci prebytocny material odrezat. Pokial sa uz podarilo bocne diely prilepit k dielu 2 tak treba zobrat do ruky smirgel a trosku sa s tym pohrat.
nastastie je toto chyba ktora sa jednoducho odstrani - dufajme ze bude aj posledna
Poskladana zakladna kostra
ako som videl ten milimetrový nedostatok, tak ma striaslo a spomenul som si na Kubelwagen. No uvidíme ako ďalej, lebo nejako pošpekulovávam po SU-30 od Modeliku. Vraj sa ich kvalita v poslednej dobe dosť zlepšila...
[col]%|[/col]
ten presah 1 mm je chyba a treba ten 1 mm odrezat pretoze na kostru sa neskor umiestnuje podlaha kotla ktora presahuje nad tento diel a tym padom by bola na konci zdvihnuta nad kostru. Studoval som navodne kresby a potvrdil som si to aj na fore kartonbau.de
Nejaky ten mensi postup na stavbe nastal - fotky su tu avsak vopred sa ospravedlnujem za obrazovu kvalitu a farebne podanie pretoze som to fotil v noci pri ziarivkovom osvetleni - nabuduce sa polepsim.

Nejaky ten mensi postup na stavbe nastal - fotky su tu avsak vopred sa ospravedlnujem za obrazovu kvalitu a farebne podanie pretoze som to fotil v noci pri ziarivkovom osvetleni - nabuduce sa polepsim.
Vyborne, aka pastva pre oci
No hold - pan modelar!
Metalsoft - ty ako? Chcelo by to daku kontru

No hold - pan modelar!Metalsoft - ty ako? Chcelo by to daku kontru

"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
Ta precíznosť, tie rovné strohé línie. Veľmi pekne.
Ešte posledná poznámka k tej chybe.
Túto mašinkul mám doma aj ja. Keď som pozrel návod, neodvážim sa so 100% istotou tvrdiť či to je chyba alebo nie. Ale to zadné čelo by sa dalo zarovnať podla hornej hrany, aby bola podlaha v rovine. Na tej mašinke ktorú teraz robím ten presah podla návodu nieje chyba a predné aj zadné čelo majú spodnú hranu asi o 1mm nižšie ako bočné diely rámu. Týmto to považujem za uzavreté. Je to tvoj model a záleží len na tebe aké úpravy urobíš.
Túto mašinkul mám doma aj ja. Keď som pozrel návod, neodvážim sa so 100% istotou tvrdiť či to je chyba alebo nie. Ale to zadné čelo by sa dalo zarovnať podla hornej hrany, aby bola podlaha v rovine. Na tej mašinke ktorú teraz robím ten presah podla návodu nieje chyba a predné aj zadné čelo majú spodnú hranu asi o 1mm nižšie ako bočné diely rámu. Týmto to považujem za uzavreté. Je to tvoj model a záleží len na tebe aké úpravy urobíš.
Ono tu je to jasne vidiet - za autor pocital z celom ktore bude v rovine z bocnicami - pravdepdoobne pri pocitani vysky zadneho cela pripocital aj vysku podlahy - to je ta nepresnost o 1 mm. Ako vravim - je to chyba velmi lahko odstranitelna. Od Jana Kolodziela som uz robil masinku - "Orenstein a Koppel Cn2t" a tam tiez chybala v podlahe cca 1-2 mm.... - nastastie tiez lahko odstranitelne . Tento autor sa mi vidi celkom dobry a stavia sa v pohode.