TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

T478.1 /štefíno - alfa/ 1:25

Moderators: Fito, Oliver

štefíno | 34
Name: Mirek

Re: T478.1 /štefíno/ 1:25 VÝVOJ

Postby štefíno » 08 Nov 2011 23:37

To sme dva :big smile:

Dá se říct, že jsem dokončil součásti na zadní vaně motoru, přibyly čerpadlam hřídel, dále pak soudek napravo od motoru, pár trubek a detaily na rámu motoru.
Image

jozkin | 42
2K+
Name: Jozef

Postby jozkin » 09 Nov 2011 01:23

Tak toto bude naozaj pozoruhodny model... S kazdym pokrokom sa viac tesim na dokoncenie :)

Inak po rozhovore s par kolegami (rusnovodicmi) som sa dostal k zoznamu lokomotiv niekdajsieho vrutockeho depa a ak by som sa raz odhodlal na postavenie vsetkych (kusov), tak by som staval rovno osem zamracenych (cisla: 023, 036, 173, 189, 201, 202, 203, 204), akurat by som este potreboval aby niekto nakreslil rady: T211.1 (Prasiatko - 1ks), T334.0 (Rosnicka - 4ks), T435.0 (Maly Hektor - 8ks), T444.0 (Karkulka - 5ks), T669.0 (Cmeliak - 9ks) (v zozname chyba Sergej, ale tam by sa dal pouzit model od GPM - 10ks), pripadne este z motorakov M262.0 (11ks) a tri trolejarske mtoraky. Ale obavam sa, ze to by bol narocny projekt uz len z pohladu zhanania podkladov ku konkretnym lokomotivam... :shocked:
Kadopadne sa pokusim zohnat nejake podklady aspon k tym zamracenym (u nich je sanca, ze este niekde existuju - to sa vsak uz neda povedat o malych Hektoroch, Karkullkach, Sergejoch a motorakoch M262.0). T478.0201 je muzejna v Bratislavskom Albatrosklube, 203 alebo 203 som videl v Trenc. Teplej, ale asi tam budu obe - bude sa treba poponahlat, pretoze to depo konci, ostatne budem musiet pohladat inak... :)
Lepim preto, ze ma to bavi, tak ako ma to bavi a to, co sa mi paci.
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).

Sorrow | --
Name: Vilém

Postby Sorrow » 09 Nov 2011 07:22

Já jsem "prasátko" začal kreslit už asi před půl rokem, ale skončil jsem na nedostatku podkladů - podařilo se mi sehnat jen jednoduchý výkres formátu cca A5 se základními rozměry. Kdybys měl něco lepšího (třeba ze Železničáře) a byl ochoten mi to poslat, tak bych moh pokračovat. Z těch mých podkladů jsem si řikal že by šel tak max. model v měřítku 1 : 45 a menší, na pětadvacetinu je tam opravdu málo detailů. Fotek je po netu celkem dost, ale výkres jen ten mizerný :-(.
Kdyby volby měly sílu cokoliv změnit, byly by už dávno zakázané ...

Vitko | 33
Name: Tomáš

Postby Vitko » 09 Nov 2011 20:00

Off topic: Jožink k tým Vrútockým zamračeným si ešte pridaj 751 191 a 751 207. Tie patrili tiež pod bývalé RD Vrútky, ale jazdili na oravskej štreke. 751 191 jazdí doteraz :big smile:
Čím som starší, tým mám viac rokov.
Image

Hotovo: Bn2t Freudenstein; Bn2t Henschel T2-71;
Rozrobené: Orenstein & Koppel Cn2t
Príprava:Ty 2

jozkin | 42
2K+
Name: Jozef

Postby jozkin » 10 Nov 2011 00:27

Off topic: No, zoznam, ktorym disponujem od jedneho majstra z Vr obsahuje len tie spominane - je z doby zmeny systemu cislovania, neviem, ci tie Tebou spominane boli zaradene pod Vrutky, ale v pripade oravskych by bolo zaujimave cislo 751 115-7. (a mam dojem, ze som niekde videl aj 207-4, tak snad tiez este niekde jazdi...), kazdopadne dakujem za doplnenie :)

Sorrow: Prezrel som podklady, ktore mam doma k dispozicii, ale mam len podobny rozmerovy nacrt ako spominas (asi este mensi) a lepsie podklady som nenasiel ani v prirucke pre strojveducich... Ale ak nieco zozeniem, tak dam vediet :wink:, co sa tyka podkladoych fotiek, tak jedno zaujimave prasiatko maju aj vo Vyhrevni Vrutky (teraz je snad v sprave miestnych zel. modelarov), takze s podkladovymi fotkami by nemal byt problem doplnit obrazove materialy (este lepsi pristup by mohol mat prave Vitko, ako clen modelarskeho klubu...).
Lepim preto, ze ma to bavi, tak ako ma to bavi a to, co sa mi paci.
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).

štefíno | 34

Postby štefíno » 10 Nov 2011 21:36

Jinak v průběhu dnešního kreslení jsem mimo jiné zkusil napasovat motor dovnitř berty a výsledek mého snažení můžete posoudit sami. Na první pohled vše sedí jak má, zbytek ukáže budoucnost.
Image Image

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 10 Nov 2011 21:59

len nemo pozerám, paráda :shocked:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Ing. Spendlik | 44
Name: Tomáš

Postby Ing. Spendlik » 11 Nov 2011 10:24

Obdivujem prácu v Rhine...a neskutočne závidím čas, ktorý na to máš :)
Klobúk dole, vyzerá to skvelo!

štefíno | 34

Postby štefíno » 23 Jan 2012 00:53

:big smile:

Tak aby řeč nestála, tak sem hodím další screen aneb momentální práce na turbu. Musím říct že je to nejhorší prvek motoru, jelikož jsem dlouhou dobu strávil luštěním, jak to vůbec vypadá. Nakonec jsem splodil tohle, je to vyloženě základ. Nyní už jen detaily, coš bude mnohem lepší práce :big smile:
Image

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Postby johnny7 » 23 Jan 2012 10:17

Asi som sa to uz niekde pytal, ale berie Rhino pri rozklade na papier do uvahy aj hrubku papiera? Da sa vobec nieco take nastavit? Alebo je to na tvorcovi modelu, ze pridava nejake desatiny mm kde treba...
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

Return to “Železničná technika // Railway”