TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

PTS Plávajúci pásový transportér /Modelik/ 1:25

Moderator: Oliver

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: PTS Plávajúci pásový transportér /Modelik/ 1:25

Postby toudi_sk » 02 Mar 2009 19:35

pekna "krava" :bad smile: drzim palce, nech sa dari
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

juraj_ziacik | 43
Name: Gergej

Postby juraj_ziacik » 03 Mar 2009 09:40

Ja sa chcem spytať na ten Tamyacky tmel.....že či tam drží, či sa nelúpe a neodpadáva, cena a dostupnosť.......
Hey Hou, Let´s Go!

Steve | --
Name: Štefan

Postby Steve » 04 Mar 2009 20:37

Nazdar. Takže po nalepení vrchného dielu 13, prišli na rad bočné diely hornej časti, 14L a 14P.
Tie dve vnútorné rebrá si nevšímajte, sú len pomocné na spevnenie a udržanie kolmosti. Sú to nepodarky, neskôr odstránim.
Image Image Image
Modelujeme pre radosť.

S pozdravom
Steve

Steve | --

Postby Steve » 04 Mar 2009 22:05

Tu sú nasucho priložené zostávajúce časti kostri, diely 15, 16 a 17 + bok kabíny.
Po chvíľkovom zvažovaní ďalšieho postupu som sa rozhodol, že najskôr urobím kabínu, a až potom dolepím zostávajúce časti.
Image Image
Modelujeme pre radosť.

S pozdravom
Steve

Steve | --

Postby Steve » 09 Mar 2009 23:13

Kostru kabíny lepím postupne ako sú diely číslované. Začínam "podlahou" 18, na ňu prilepiť zadný diel 19, boky 20 P a L a predný diel 21.
Image Image Image
Na ďalších fotkách je vidieť, že som zasa trošku experimentoval, na bok som prilepil samolepiacu etiketu, obrezal obrys a priložil pripravenú fóliu "sklo"
Image Image Image Image
Ako dlho to vydrží takto vcelku vyskúšané nemám takže čas ukáže. No ale aj tak som to zrušil, lebo som si všimol, že na obrázku sú na oknách niečo ako pánty, takže logicky musí byť sklo z vonkajšej strany.
Modelujeme pre radosť.

S pozdravom
Steve

Steve | --

Postby Steve » 09 Mar 2009 23:29

Ďalej som sa pustil do úpravy palubovej dosky. Tá od modeliku my pripadala taká fádna, iba náčrt niečoho ako budiky a gombíky.
Ani toto moje snaženie určite nieje ktoviečo, ale aspoň som zasa niečo vyskúšal.
Image Image Image Image Image

:still dreaming: Niečo ako budiky???
Image Image Image Image Image Image
Tu už je vidieť zrušené okno. Tie miniguličky je dostať v umeleckých potrebách (DaVinci alebo bižutéria Pink) a majú 0,5 mm.
Modelujeme pre radosť.

S pozdravom
Steve

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 10 Mar 2009 07:10

Pekna praca, ta palubovka je hned zivsia. Ak sa ti ale zda malo, tak este mozes na budiky spravit lemy z drotu a samotne budiky prelepit priesvitnou paskou ako imitaciu skla.

Ku oknam - nemalo toto nejake "hrubsie okna", aby to zvladlo napor tlaku vody a podobne?
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

WanRayen | 49
Papierovy Kopernik
Name: Tino

Postby WanRayen » 10 Mar 2009 10:42

ide ti to pekne. Len či si sa s tými oknami nepoponáhľal. Ja by som ich robil až nakoniec cca

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 10 Mar 2009 13:12

Este raz a pomaly ta poprosim "tie minigulicky"...
Ak sa da, odfot mi prosim tu krabicku, pripadne, cena, Davinci viem kde je, Pink pong nevim
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

Steve | --

Postby Steve » 10 Mar 2009 21:00

Cawte.
Nikde som nenašiel žiadnu technickú dokumentáciu ani fotky skutočného stroja, takže okrem toho čo ponúka modelik, je všetko moje "navyše" iba fantázia na vylepšenie.
K oknám: vzhľadom k tomu, že stroj je defacto čln, a aj keby bola predná nárazová vlna vysoká, okná sú stále pár desiatok centi nad vodou.
Ale keďže je to stroj vojenský, tak hrubé sklá má určite. Aj kvôli priestrelu. myslím si :P
Áno priznávam, poponáhľal som sa s oknami, ale mojou slabinou je, že by som chcel mať všetko hneď hotové a potom mám problém doťahovať veci do konca.
No ale preto sa venujem modelárčine, aby som sa to naučil a natrénoval si boj zblízka.
Tie miniguličky: cenu si nepamätám, ak vieš kde je DaVinci tak si vyhral, Pink je obchod s dievčenskými skrášlovátkami,(no to je slovo, také ani v slovníku nieje) veď vieš: babské kravinky.
Modelujeme pre radosť.

S pozdravom
Steve

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”