TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Farbenie

Moderator: iconmaster

ivant | 48
2K+
Name: ivan

Re: Farbenie

Postby ivant » 31 Jul 2012 15:52

ahojte ste to tu rozviedly :wink: ak riediš liehom kludne nalejem nazad nebojím sa že začne plesniet ak vodou tam je to na zamyslenie (mikrobi a podobná háved),syntetika a nitro to v pohode zlej naspet nič nehrozí,ked idem striekat faru stále precedím cez punčošku napríklad to je istota že nebude zapchávat trysku,ak ideš malovat štetcom tam treba niekolko druhov jemný tvrdý alebo ako sa delí a uvidíš čo ti bude vyhovovat a už vieš všetko :haha:

spider | 34
Name: Stano

Postby spider » 01 Aug 2012 12:20

Ja som sa ešte chcel spýtať, môžem farbu , gunze sangyo H - metallic, lakovať? majú ich gunze lesklý lak na typ farieb H. Je to síce farba typu H, ale je metalická, takže neviem či to môžem lakovať. Viem že mr.metal color sa nelakujú, ale zas to sú leštiteľné... Má niekto z vás skúsenosti s tym typom farby?
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

Fifco | --

Postby Fifco » 16 Aug 2012 20:05

Zdravim, este by som mal jednu otazku, ci by som mohol riedit akryl aj tymto http://www.sunpharma.sk/sites/default/f ... 00x400.jpg alebo je lepsi ten denaturak.
Diky

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 16 Aug 2012 20:22

mozes aj tymto, denaturak je v podstate ako toto, akurat obsahuje menej vody a nejake toxicke latky navyse :wink:

Fifco | --

Postby Fifco » 16 Aug 2012 21:45

Aha, ale nesplesnie to ani tymto ze?

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 16 Aug 2012 21:51

Nie som mikrobiolog, ale asi nie, teda ak ta plesen nie je alkoholik :haha:

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Postby johnny7 » 17 Aug 2012 08:18

Ja riedim destilovanou vodou a nic mi neplesneje. A aspon pri tom pasivne nefetujem..:)
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

Fifco | --

Postby Fifco » 18 Aug 2012 14:59

Zdravim, diky za rady, vsetko fici ako ma s normalnymi farbami az na jeden problem :beat plaster: ked uz mam tie farby tak som tym skusal nafarbit aj plastove modely (dufam ze ma za toto vyhlasenie neukamenujete, ja viem ze toto je PAPERmodelers ale tak no :wink: :red:) a tam sa mi stala nemila vec, ked som to zacal natierat tymto http://www.humbrol.com/paints/acrylic-p ... ic-tinlet/ tak sa to absolutne nechcelo chytit, ci som to daval riedene, ci huste, vzdy ked som nieco natrel tak za par sekund sa to "zgrclo" podobne ako ked mate navoskovane auto z umyvacky a date nan kvapku, nerozleje sa, len sa stiahne do takeho uzuckeho pasiku, no tak toto sa mi stalo. Je mozne ze to je farbou, ktora mala po otvoreni taky cudny fialovy nadych a na sebe taku striebornu blanu ktoru aj ked som poriadne pomiesal tak sa stale akoby odliepala z tej fialovej casti alebo je chyba medzi stolom a stolickou :big smile: ? Cim by sa to mohlo spravit prosim?
DIky za rady

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 18 Aug 2012 18:57

Mozno je to tym plastom, zrejme si to nezakladoval a ked je povrch taky jemny az leskly, tak je to normalna reakcia farbny, ktora je na baze vody. Skus tu istu farbu na nazakladovany plast, resp. na papier a uvidis..

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Postby johnny7 » 18 Aug 2012 19:02

Ico - tak ma napadlo, ked uz si to spomenul. Podobne problemy neriesim, ale sem-tam je potrebne natriet foliu transparetnou farbou. Mam to ako syntetiku, ale je dost velky problem naniest to rovnomerne a tak aby nebolo vidno smuhy. Existuje aj na taketo nieco nejaka "priesvitna" zakladovka?
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

Return to “Tipy a triky - Diskusia // Tips & Tricks - Discusion”