TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Farbenie
Moderator: iconmaster
Re: Farbenie
ahojte ste to tu rozviedly
ak riediš liehom kludne nalejem nazad nebojím sa že začne plesniet ak vodou tam je to na zamyslenie (mikrobi a podobná háved),syntetika a nitro to v pohode zlej naspet nič nehrozí,ked idem striekat faru stále precedím cez punčošku napríklad to je istota že nebude zapchávat trysku,ak ideš malovat štetcom tam treba niekolko druhov jemný tvrdý alebo ako sa delí a uvidíš čo ti bude vyhovovat a už vieš všetko 
Ja som sa ešte chcel spýtať, môžem farbu , gunze sangyo H - metallic, lakovať? majú ich gunze lesklý lak na typ farieb H. Je to síce farba typu H, ale je metalická, takže neviem či to môžem lakovať. Viem že mr.metal color sa nelakujú, ale zas to sú leštiteľné... Má niekto z vás skúsenosti s tym typom farby?
Zdravim, este by som mal jednu otazku, ci by som mohol riedit akryl aj tymto http://www.sunpharma.sk/sites/default/f ... 00x400.jpg alebo je lepsi ten denaturak.
Diky
Diky
- iconmaster | 37
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
mozes aj tymto, denaturak je v podstate ako toto, akurat obsahuje menej vody a nejake toxicke latky navyse 
- iconmaster | 37
- Last man standing
Nie som mikrobiolog, ale asi nie, teda ak ta plesen nie je alkoholik 
Ja riedim destilovanou vodou a nic mi neplesneje. A aspon pri tom pasivne nefetujem..
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
Zdravim, diky za rady, vsetko fici ako ma s normalnymi farbami az na jeden problem
ked uz mam tie farby tak som tym skusal nafarbit aj plastove modely (dufam ze ma za toto vyhlasenie neukamenujete, ja viem ze toto je PAPERmodelers ale tak no
) a tam sa mi stala nemila vec, ked som to zacal natierat tymto http://www.humbrol.com/paints/acrylic-p ... ic-tinlet/ tak sa to absolutne nechcelo chytit, ci som to daval riedene, ci huste, vzdy ked som nieco natrel tak za par sekund sa to "zgrclo" podobne ako ked mate navoskovane auto z umyvacky a date nan kvapku, nerozleje sa, len sa stiahne do takeho uzuckeho pasiku, no tak toto sa mi stalo. Je mozne ze to je farbou, ktora mala po otvoreni taky cudny fialovy nadych a na sebe taku striebornu blanu ktoru aj ked som poriadne pomiesal tak sa stale akoby odliepala z tej fialovej casti alebo je chyba medzi stolom a stolickou
? Cim by sa to mohlo spravit prosim?
DIky za rady
DIky za rady
- iconmaster | 37
- Last man standing
Mozno je to tym plastom, zrejme si to nezakladoval a ked je povrch taky jemny az leskly, tak je to normalna reakcia farbny, ktora je na baze vody. Skus tu istu farbu na nazakladovany plast, resp. na papier a uvidis..
Ico - tak ma napadlo, ked uz si to spomenul. Podobne problemy neriesim, ale sem-tam je potrebne natriet foliu transparetnou farbou. Mam to ako syntetiku, ale je dost velky problem naniest to rovnomerne a tak aby nebolo vidno smuhy. Existuje aj na taketo nieco nejaka "priesvitna" zakladovka?
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team