TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

TATRA 815 S3 /TomC2/ 1:20

Moderator: iconmaster

Panther | 35
PinkPanther
Name: Palo Višňovský

Re: TATRA 815 S3 /TomC2/ 1:20

Postby Panther » 26 Aug 2012 17:27

Neverím vlastnému monitoru :dribble: tá kabína je ako cukrík fakt dobrá robota

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 26 Aug 2012 17:37

Proste krasa :still dreaming: Ta kabina sa leskne lepsie ako vacsina tychto Tatroviek po GO. Jo a to tesnenie okolo celneho skla je z buzirky, ze? Dobry napad!!

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 26 Aug 2012 17:38

Fantazie Tome. Jen tak pro zajímavost, čím jsi zasklíval a to těsnění je asi bužírka ne? jak se to lepilo a jak se ti povedl schovat spoj? :)

tom | 31

Postby tom » 26 Aug 2012 17:49

no ta kabina krasna . super praca zasklenioe super !!! :jawbone:

TomC2 | 34
Name: Tomáš

Postby TomC2 » 26 Aug 2012 18:08

Díky hoši. :wink: Ano těsnění je bužírka z nějakého drátku co mám doma. Není to ale celý průřez ale tak 1/3 +- to jsem získal tak, že jsem si drát obalený touto bužírkou vyrovnal metodou válení pilníkem po podložce :haha: ale nepoužil jsem pilník, ale dřevěnou lamelu abych nepoškodil povrch bužírky. Takto vyrovnaný drát jsem položil na podložku a držel jsem ho aby se nehýbal (neotáčel) a skalpelem jsem zařízsl do bužírky až na kov a pak jsem skalpel sklonil skoro do vodorovna a doslova jsem z drátu skalpoval tu horní třetinu bužírky. :wink: :haha: Doufám, že jsem to vysvětlil alepsoň trošku srozumitelně. Důležité také je že v odříznuté bužírce je takový malý žlábek od drátu a do toho jsem nanesl lepidlo, použil jsem lepidlo na čiré části které má úzkou hubičku. Ještě předtím jsem si ale všechno vyměřil a v rozích jsem to nahřál zapalovačem a ohnul do požadovaného tvaru. No a pak už jen po kouscích lepil na hranu skla a kabiny. :wink: Udělal jsem vždycky asi 3 cm a přelepil to páskou, aby se to nepohnulo. Druhý den jsem pásky sundal a výsledek je jaký vidíte na fotkách. :wink: Takže se to lepilo celkem dobře..to sklo bylo mnohem horší. A spoj myslíš kde se potkají ty dva konce? Jestli ano tak tam je trošku vidět, ale umístil jsem ho nad prolis kde bude stěrač takže to zakryje. :wink:

maťko85 | 41
Name: Martin Hašlar

Postby maťko85 » 26 Aug 2012 20:02

Tak tohle bude nejhezčí model Tatry, jaký jsem kdy viděl :jawbone: . Kdyby jsi to už v tomto stavu nafotil někde venku, laik by nepoznal, že se jedná o papírový model.

Držím palce v dalším průběhu stavby a těším se na pokračování :victory: .

laki | 47
Name: laki

Postby laki » 27 Aug 2012 08:40

ze uplna parada :victory:

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 27 Aug 2012 14:57

Jasně Tome pochopil jsem to.

A jak se to pak lepilo do té kabiny? Koukal jsem že sis udělal na kabině pěkně prolis, takže okno jsi jen nabodoval lepidlem a vložil na místo? Obdivuju že ti to tak dokonale vyšlo. :)

TomC2 | 34
Name: Tomáš

Postby TomC2 » 27 Aug 2012 15:22

Ano na kabině jsem si udělal prolis a vystřihnul přesně do něj folii. Do prolisu jsem nasesl lepidlo na čiré části a postupně jsem okno nalepil na místo. Zase jsem to zajistil páskou, hlavně na sloupcích kde je sklo tvarované mělo tendenci se odlepit a nechal jsem to tak druhého dne. Poté jsem ještě mezírku me sklem a prolisem 2x zalil lepidlem a pak na to nalepil těsnění. :wink: Takže jedno blbý okno trvalo udělat 4 dny. :beat plaster:

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 27 Aug 2012 15:53

úprimne povedané, aj na to vyzerá :victory:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Return to “Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks”