TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
TATRA 815 S3 /TomC2/ 1:20
Moderator: iconmaster
Re: TATRA 815 S3 /TomC2/ 1:20
Neverím vlastnému monitoru
tá kabína je ako cukrík fakt dobrá robota
- iconmaster | 38
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Proste krasa
Ta kabina sa leskne lepsie ako vacsina tychto Tatroviek po GO. Jo a to tesnenie okolo celneho skla je z buzirky, ze? Dobry napad!!
Fantazie Tome. Jen tak pro zajímavost, čím jsi zasklíval a to těsnění je asi bužírka ne? jak se to lepilo a jak se ti povedl schovat spoj? 
no ta kabina krasna . super praca zasklenioe super !!! 
Díky hoši.
Ano těsnění je bužírka z nějakého drátku co mám doma. Není to ale celý průřez ale tak 1/3 +- to jsem získal tak, že jsem si drát obalený touto bužírkou vyrovnal metodou válení pilníkem po podložce
ale nepoužil jsem pilník, ale dřevěnou lamelu abych nepoškodil povrch bužírky. Takto vyrovnaný drát jsem položil na podložku a držel jsem ho aby se nehýbal (neotáčel) a skalpelem jsem zařízsl do bužírky až na kov a pak jsem skalpel sklonil skoro do vodorovna a doslova jsem z drátu skalpoval tu horní třetinu bužírky.
Doufám, že jsem to vysvětlil alepsoň trošku srozumitelně. Důležité také je že v odříznuté bužírce je takový malý žlábek od drátu a do toho jsem nanesl lepidlo, použil jsem lepidlo na čiré části které má úzkou hubičku. Ještě předtím jsem si ale všechno vyměřil a v rozích jsem to nahřál zapalovačem a ohnul do požadovaného tvaru. No a pak už jen po kouscích lepil na hranu skla a kabiny.
Udělal jsem vždycky asi 3 cm a přelepil to páskou, aby se to nepohnulo. Druhý den jsem pásky sundal a výsledek je jaký vidíte na fotkách.
Takže se to lepilo celkem dobře..to sklo bylo mnohem horší. A spoj myslíš kde se potkají ty dva konce? Jestli ano tak tam je trošku vidět, ale umístil jsem ho nad prolis kde bude stěrač takže to zakryje. 
Tak tohle bude nejhezčí model Tatry, jaký jsem kdy viděl
. Kdyby jsi to už v tomto stavu nafotil někde venku, laik by nepoznal, že se jedná o papírový model.
Držím palce v dalším průběhu stavby a těším se na pokračování
.
Držím palce v dalším průběhu stavby a těším se na pokračování
ze uplna parada 
Jasně Tome pochopil jsem to.
A jak se to pak lepilo do té kabiny? Koukal jsem že sis udělal na kabině pěkně prolis, takže okno jsi jen nabodoval lepidlem a vložil na místo? Obdivuju že ti to tak dokonale vyšlo.
A jak se to pak lepilo do té kabiny? Koukal jsem že sis udělal na kabině pěkně prolis, takže okno jsi jen nabodoval lepidlem a vložil na místo? Obdivuju že ti to tak dokonale vyšlo.
Ano na kabině jsem si udělal prolis a vystřihnul přesně do něj folii. Do prolisu jsem nasesl lepidlo na čiré části a postupně jsem okno nalepil na místo. Zase jsem to zajistil páskou, hlavně na sloupcích kde je sklo tvarované mělo tendenci se odlepit a nechal jsem to tak druhého dne. Poté jsem ještě mezírku me sklem a prolisem 2x zalil lepidlem a pak na to nalepil těsnění.
Takže jedno blbý okno trvalo udělat 4 dny. 
úprimne povedané, aj na to vyzerá 
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]