hej, a tie kryty strielni spravte rovno olovenne, aby sa zatvarali...
nevymyslat hluposti a LEPIT...
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
HMS Victory /Shipyard/ 1:96
Moderator: Fito
Re: HMS VICTORY /SHIPYARD/ 1:96
maaaslo : no myslím, že to zase až tak přehánět nebudu
Doris: ty lafety jsou origoš vyřezávaný skalpelem
- v laserech jsou jen lafety s kolečkama.
Já jsem je okopíroval na tenkej papír a podlepil na zbytky 1 mm kartonu co zbyl po žebrech, ale je to taky o chloupek silnější.
Doris: ty lafety jsou origoš vyřezávaný skalpelem
- v laserech jsou jen lafety s kolečkama.Já jsem je okopíroval na tenkej papír a podlepil na zbytky 1 mm kartonu co zbyl po žebrech, ale je to taky o chloupek silnější.
Hmm, no máš to vyřezané fakt špičkově, já si vždy u toho totálně odrovnám prsty.....
Slepovala jsem právě vnitřní a vnější část bočnic k sobě a teď nevím, jestli to má být až tak hrubé. U skutečných lafet jsou ty stěny hodně robustní, tak nevím, jestli to tak nechat a dělat stejným způsobem i další, nebo je vzájemně neslepovat a nechat užší. Skouknu ještě nějaké fotky a rozhodhnu se.
Slepovala jsem právě vnitřní a vnější část bočnic k sobě a teď nevím, jestli to má být až tak hrubé. U skutečných lafet jsou ty stěny hodně robustní, tak nevím, jestli to tak nechat a dělat stejným způsobem i další, nebo je vzájemně neslepovat a nechat užší. Skouknu ještě nějaké fotky a rozhodhnu se.Doris
Já myslím , že slepovat ty dvě bočnice k sobě je zbytečná práce navíc. Já jsem použil jen ty vnitřní strany, rovnou nalepil na 1 mm karton.
Ušetříš polovinu práce, stejně se to bude natírat (polepovat)
Ušetříš polovinu práce, stejně se to bude natírat (polepovat)

Jj, pravda, polep tomu pomůže, tak to asi budu taky tak dělat. Díky za tip.
Doris
Zdravím po delší době - barev Admirality paints jsem se nedočkal, tak jsem sehnal náhradní barvy - yelolw ochre od Valleja a zbytek Agama.
V současné době mám hotovou první obšívku, osazené lafety na spodních palubách, grating + schody do podpalubí a vnitřní obložení boku lodi.
Teď budu pokračovat druhou obšívkou, protože bude potřeba osadit lafety + hlavně a to by se pak obšívka dávala dost špatně.

V současné době mám hotovou první obšívku, osazené lafety na spodních palubách, grating + schody do podpalubí a vnitřní obložení boku lodi.
Teď budu pokračovat druhou obšívkou, protože bude potřeba osadit lafety + hlavně a to by se pak obšívka dávala dost špatně.

Re: HMS Victory /Shipyard/ 1:96
Nazdar Otasi,
Mám otázočku: tie gratingy na svetlíkoch si kupoval, alebo si ich robil? A keď si ich vyrábal, ako ?
Jano
Mám otázočku: tie gratingy na svetlíkoch si kupoval, alebo si ich robil? A keď si ich vyrábal, ako ?
Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe
Jj, ty světlíky mne taky zajímají, zda je to laserem vyřezávané nebo vlastní výroba. Pokud sis je dělal sám, bylo by super hodit sem postup. Vypadá to dost dobře. Jinak koukám, že Ti taky velikostně nevyšly a jsou menší, než pro ně natištěné obrysy na palubách. Já jsem to řešila prodloužením prken. Holt Shipyard a přesnost - to moc dohromady nejde a chce to si s tím pohrát.... 

Doris
Přiznám se dobrovolně, jsou to lasery 

Taky jsem o laserech uvažovala, páč vyřezat to dokonale a přesně je skoro nemožné. Osobně to vesměs skládám z pásků, což vychází celkem slušně. Nejhorší bude asi příď, kde je ta mřížovina pěkně komplikovaná.
Doris