Komíny, diel druhý.
Inšpiráciu som čerpal od Zavislaka /neviem či môžem/ a jeho zámku Trója. Pastva pre moje oči. Po dobrom spánku som sa usadil na časť tela, kde chrbát prechádza v menej slušný názov a začal bastliť.
Najprv som už definitívne pozície komínov premietol na výkres. Prechod medzi komínom a strechou sa rieši tzv. /po našom/ "falcom", čiže plechom pokrytým obvod komína /aby strecha nezatekala/. Ešte to predebatím s architektom, ako sa to v tedy robilo, ale asi nič nové sa od vtedy nevymyslelo.

Ten falc som nakreslil ako na strechu, tak aj na komín.
Potom prišiel na rad tzv. "technologický demonštrátor/, čiže pokusná strecha, kde to všetko odskúšam.
Už žiadne prípravky /najlepší prípravok je oko, teda zdravé!/. Mám čas to ustrediť, porovnať s celkom,...
Ďalšia, nie celkom vydarená fotka, ale aspoň vidieť, že tie komíny sú IN LINE.
A samozrejme falc rosšíriť aspoň na 1mm /ja som tam dal 0,5mm a to je málo/. Toto sa mi stáva často, čo je nakreslené až počas stavby dostane konečnú podobu /niekedy aj na 3 krát/.
Takto to vyzerá zo spodu. Pre istou to dodatočne podlepím ešte kartónom.
Detail.

Záver.
Z fotiek prvých komínov to nie je celkom vidieť /no proste sú krivé! Kaňka ve tvým věku!!!!/.
Dlho som hľadal nejaké prirovnanie, ale asi najviac na to pasuje, že sú ako huby po daždi /je ich veľa a každý rastie ako chce/.
Takže teraz už mám komíny podľa Zavislaka /len či to stihnem celé dokončiť do PMS ?????/
PS pre Zavislaka: Máš u mňa jeden tekutý nápoj podľa vlastného výberu /za každý komín...

/