díky moc za ochotu, tú motorkovú textúru v budúcnosti určite využijemMáš tam dva problémy:
1) mezeru v názvu souborů "Super Light Cycle", což způsobuje nenalezení textur
2) Stejně je nějaký zdrbaný a Pepakura na něm hodí držku
Do archivu jsem Ti dal:
- SuperLightCycle.obj, kde jsou opravené pouze ty mezery, takže když to otevřeš v MetaSequonia nebo třeba 3D Builder (free od Microsoftu, pro Windows 10), tak už tam uvidíš textury.
- SuperLightCycle1.obj, kde jsou opravené mezery a jen narychlo na test struktura (pomocí 3D Builder) a Pepakura ho už otevře
Ještě k mezerám - druhé řešení je v souboru Super Light Cycle.obj dát odkazovaný mtl soubor do uvozovek (mtllib "Super Light Cycle.mtl"). To zabere na MetaSequonia, ale Papekura na to nereaguje, nezpracovává korektně názvy souborů.
ja .obj otvorím v Metasequoi, uložím to ako jej .mqo súbor a ten rovno pepakura otvorí, aj keď som dnes zistil, že
a) postavy majú vrstvu "papiera" zvonka a aj zvnútra (keď som chcel oddeliť krk od trupu, tak som musel deliť vonkajšiu aj vnútornú vrstvu)...
b) motorke sa prelínajú diely bez prieniku, napr. zadná pneumatika hore do blatníka a vpredu do rámu, zadné kyvné ramená do toho valca, ten do rámu a rám/motor zasahuje hore do kapoty
na tom priehľadnom to je trochu lepšie vidieť
čiže motorku môžem celú upravovať (treba niečo spraviť aj s dielmi, čo sú "v lufte"), ale to sa dá, len to bude iba .pdf šmikajda a nie aj pepakurový .pdo súbor), no postavy sú oveľa zložitejšie, už len vyznať sa v tom, nieto to prerozdeľovať