TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

T478.1 /štefíno - alfa/ 1:25

Moderators: Fito, Oliver

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: T478.1 /štefíno scratch/ 1:25

Postby toudi_sk » 11 Jul 2011 18:42

au, tak toto bolí :beat plaster:

a nemáš za čo, hlavne že som sa trafil do významu
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

štefíno | 34
Name: Mirek

Postby štefíno » 13 Jul 2011 22:15

Jinak práce v PC taky pokračuje. Na upozornění a jakosi žádost betastavitele PI, jsem se rozhodl, že zvolím následující grafické provedení. Místa označena W přijdou vyřezat (díry pro osky apod. nemají znázornění W ), místa kam přijde nalepit nějaký díl jsou znázorněna červenou čarou. Musím uznat, že zorientovat se ve směsi čar je poněkud těžší, tak to snad trochu pomůže. Časem kdyžtak upnu i ty opravené.

štefíno | 34

Postby štefíno » 21 Jul 2011 16:18

Pomalu jsem začal pokračovat v kreslení. Začal jsem něčím jednoduším než je motor, takže tady skoro hotový kompresor.
Image

serpens | 43
a.k.a. hado
Name: Miro

Re: T478.1 /štefíno/ 1:25

Postby serpens » 22 Jul 2011 14:37

Povedzete mi jednu vec, preco ked uz niekto dizajnuje kompresor (teraz nemyslim teba), tak preco nemoze dat vsetky tri hlavy rovnako ale stredna je pootocena o 90°? Ako viem, ze funkcny dizaj a tak, ale tuna sa to dalo.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

štefíno | 34

Re: T478.1 /štefíno/ 1:25 VÝVOJ

Postby štefíno » 04 Aug 2011 21:45

Tak jsem dokončil kompresor. Nevím co k tomu napsat, je prostě hotový :D
Image Image

štefíno | 34

Postby štefíno » 08 Aug 2011 08:42

Včera jsem vytvořil tabulky, které přijdou gravírovat. Kresleno podle norem, takže by to mělo na 100% odpovídat skutečnosti.
Image

štefíno | 34

Postby štefíno » 09 Aug 2011 09:17

Takže tady jsou ty tabulky, které si někteří vyžádali. Hodím je pak ještě do Corelu a dám ke stažení.
Image

štefíno | 34

Postby štefíno » 30 Aug 2011 11:40

Tak aby ste neřekli že nedělám, tak já teda dělám :D Konečně jsem se dostal k pro mě nejatraktivnější části lokomotivy a že si ji vychutnám. A tak tady přináším první náhled na stavbu motoru. Dynamo zatím ve vývoji, chybí ještě detaily na krytu no a začal jsem tvořit rám motoru. Dále po dokončení bude následovat samotné tělo motoru a pak trubky trubky a zase jenom trubky :)
Image

štefíno | 34

Postby štefíno » 30 Aug 2011 13:59

Měl bych dotaz pro odborníky. V zadní části dynama je mřížování a pod ním tak nějak nevím co je. Podle mých fotek to vypadá jako nějaké lopatky, možná chlazení?
Image
Jinak kdyby někdo měl fotku toho, jak vypadá přechod mezi dynamem a motorem, nezlobil bych se. Nějak jsem si zapoměl vyfotit. Díky za každý názor.

serpens | 43
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 30 Aug 2011 15:36

Hej to bude proste vrtula, akurat tie lopatky neviem ci by nemali byt trochu pod uhlom.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Return to “Železničná technika // Railway”