TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Invicta /balu11/ 1:25

Moderators: Fito, Oliver

Vašek | --

Re: Invicta /balu11/ 1:25

Postby Vašek » 06 Sep 2011 22:09

Objevil jsem tohle vlákno -http://www.papermodels.pl/index.php?topic=7985.0
Mám z toho deprese ... :shocked:

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 07 Sep 2011 10:10

Niki je mistr železnice, proto taky jeho modely tak vypadají. :big smile: A mám pocit ž,e ten model není od Balua, ale že si ho kreslil sám.

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 07 Sep 2011 16:22

preco mas deprese? to co mas spravene vyzera podla mna tak isto ako toho poliaka.celkom by som rad vedel kde sedel rusnovodic.

Vašek | --

Postby Vašek » 07 Sep 2011 19:25

Polský model je prvostavba - myslím, že vycházel z aktuálního stavu jedné z britských replik (viz např. ručičkový tlakoměr) (autor diskutoval s Baluem v jeho vláknu).
To Roman: můj model je o několik výkonnostních níž ...
Viděl jsem dvě repliky (na fotkách), z nichž každá měla obsluhu z jiné strany. Ono se tu asi přikládalo do kotle jenom tehdy, když mašinka stála. Když byl malý tlak, tak to nejelo, když byl příliš velký, zasáhnul pojistný ventil ...
U nás jezdily lokomotivy až o 40 let později (zkuste si představit skok mezi bratry Wrightovými a Supermarine Spitfire).

balu11 | --
Name: Milan Martinec

Postby balu11 » 08 Sep 2011 21:45

Ahojky Vašku. Po čase jsem juknul na modelářské forum a koukám, že jsi se pustil do stavby modelu Invicty. Jsem moc rád, že se našel další modelář, který se do této stavdby pustil. Máš to perfektní, moc se mito líbí. Je fajnové, že jsi to převedl do měřítka 1:25, když já jsem to měřítko tak dokonale zvojtil. Niky je opravdový machr, a netřeba z toho mít nějaké deprese, navíc, on si dal tu práci, že se zkontaktoval s muzeem a vycházel z jejich repliky této lokomotivy. Já když jsem to chtěl postavit, tak jsem skoro zoufale sháněl nějaké podklady pro tuto lokomotivu. Nikde, krom toho známého obrázku nic nebylo. Na konec jsem sehnal kit od Airfixu, ale bez krabičky a návodu, tak jsem to oměřil a podle toho udělal tu šmikajdu. Lokomotiva se totiž nezachovala a tak není přesně známa její podoba, ale Niki bude asi nejblíže pravdě díky tomu muzeu. Myslím, že kdybys ji chtěl vylepšit o ty detaily, které postavil Niky, bylo byto moc prima. Poklady by jistě Niky dal k dispozici, když by jsi jej poprosil o pomoc a ten model by se dostal o třídu výše. Pokud by si výkresy těch detailů dal i k dispozici kolegům modelářům po dohodě s Nikim, jistě by se to setkalo s úspěchem. Držím palce ve stavbě tohoto modýlku a ať se ti dílo daří. :big smile:
PS: Teď jsem koukal na nabídku obchodu Vystřihovánky.cz a Invicta se tam objevila v nabídce jako šmikajda za 150,- Kč.
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

Vašek | --

Postby Vašek » 09 Sep 2011 18:14

Ahoj Balů,

stavět tvůj model je pro mě ctí - staví se to "skoro" samo ...
Budu rád, když zvládnu tvou verzi.

Díval jsem se na Invictu od Swiatu Kartonu (http://www.swiatzkartonu.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=8&Itemid=116 ) - oproti tvé i oproti Nikově je silně zjednodušená (tak pro dorost :big smile: ).

Return to “Železničná technika // Railway”