TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Revenge 1577 /Shipyard/ 1:96
Moderator: Fito
Re: Revenge 1577 /Shipyard/ 1:96
Ej Jano, veľmi pekne ti to ide, znova jedno vlákno, do ktorého budem rád klikať 
Vďaka páni za komentáre
Rado: Nerozbehol, len začiatky pri lodiach sú veľmi rýchle. O chvíľu pribrzdím.Nábytok je už vo vystrihovánke, avšak pri lodi takých rozmerov je to úplne zbytočné.Okná v tomto období sa vyrábali len z kúskov sklíčok a dovnútra nebolo vidieť nič. Ako som už spomínal, to isté je aj u osvetlenia - u mňa to nie je a nebude pre koho a pre fotky to robiť nebudem
Fito: však je to tvoja zásluha
Včera som prebrúsil kostru a urobil / nalepil / spodnú časť obšívky. Trošku mi podvíhalo kraje v miestach vlepenia, ale to sa odstráni prebrúsením šmirgľom č. 200
Nedostatky ostali ako pri pôvodnom vydaní - diely sú pridlhé ( a to som kostru brúsil mierne ) ale to nie je žiadny problém. A, ako ste si všimli, na rebrá treba nalepiť cca 5 mm široký prúžok kancelárskeho papiera. Robí to väčšina staviteľov lodí a nesmierne to pomôže.
Nasledovať budú lafety a vrch obšívky - a teraz rýchle fotky poobede ( ináč veľmi dobre viete, koľko času zaberie report
) Dá sa to zlepiť s trpezlivosťou aj pekne - a tri fotky hovoria za všetko
Jano

Rado: Nerozbehol, len začiatky pri lodiach sú veľmi rýchle. O chvíľu pribrzdím.Nábytok je už vo vystrihovánke, avšak pri lodi takých rozmerov je to úplne zbytočné.Okná v tomto období sa vyrábali len z kúskov sklíčok a dovnútra nebolo vidieť nič. Ako som už spomínal, to isté je aj u osvetlenia - u mňa to nie je a nebude pre koho a pre fotky to robiť nebudem
Fito: však je to tvoja zásluha
Včera som prebrúsil kostru a urobil / nalepil / spodnú časť obšívky. Trošku mi podvíhalo kraje v miestach vlepenia, ale to sa odstráni prebrúsením šmirgľom č. 200
Nedostatky ostali ako pri pôvodnom vydaní - diely sú pridlhé ( a to som kostru brúsil mierne ) ale to nie je žiadny problém. A, ako ste si všimli, na rebrá treba nalepiť cca 5 mm široký prúžok kancelárskeho papiera. Robí to väčšina staviteľov lodí a nesmierne to pomôže.
Nasledovať budú lafety a vrch obšívky - a teraz rýchle fotky poobede ( ináč veľmi dobre viete, koľko času zaberie report
Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe
dalsi fajnovy model lode,spravis aj osvetlenie vnutra?
Roman on pred chvíľkou spomínal, že osvetlenie robiť nebude. Nábytok netreba ani poďľa mňa. V tej dobe všetko bolo ešte také sparťanské, nevyčačkané. A keď ešte aj okná boly maličké, nebolo by a na čo pozerať.
Dobre si robil, že tú palubu si nechal pôvodnú. Tie počítačom prekreslené modely sú z grafickej stánky celkom fajn, aj keď chyby konštrukčné ešte ostali. Ide ti to ozaj rýchlo. Len tak ďalej.
Dobre si robil, že tú palubu si nechal pôvodnú. Tie počítačom prekreslené modely sú z grafickej stánky celkom fajn, aj keď chyby konštrukčné ešte ostali. Ide ti to ozaj rýchlo. Len tak ďalej.
rychlost ako drak, zas to bude chutovka. paluba je pekna aj povodna z vystrihovacky, teda aspon mne sa paci. drzim palce do zdarneho konca
hmmm...
keby ze nemam tolko kostlivcov, tak sa pridam. revenge sa mi tu niekde povaluje, aj kostru mam...
ale nie, nebudem to stavat teraz, bez tak bych to dojebabral...
kazdopadne, budem sledovat.
keby ze nemam tolko kostlivcov, tak sa pridam. revenge sa mi tu niekde povaluje, aj kostru mam...
ale nie, nebudem to stavat teraz, bez tak bych to dojebabral...
kazdopadne, budem sledovat.
Jano vytrim, štvartok paľime, neška šveto, neda še... 
"Komu není dáno, tomu se nedá dát." J.Werich
Šmankote, tetičko čaruj. Člověk tu pár dní není, a když nakoukne, tak se nestačí divit.
Tohle bude další mňamkový model.
Nádhera Jano, už jsem si udělal vonící kávičku a opět se kochám krásou a Tvým modelářským umem. 
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )
Díky chlapi
Ako som spomínal, také rýchle to až nebude
Polepil som lafety - všetky čo budú vnútri. Tu ostalo všetko po starom - lafety sú nakreslené komplet, čo je podľa mňa úplne zbytočné, pretože vo finále z nich bude vidieť tak 5 %. ( U ďalších vystrihovánok sa Shipyard polepšil a lafety vo vnútri sa skladali iba zo 4 dielov. )
Tak som sa pohral, a vystrihol ich tak ako sú ( nie tak celkom, použil som iba polovicu dielov - podlepoval som rovno na 1 mm kartón ). Farebne sú o ničom, takže nasledovalo premaľovanie. Dnes vystrihujem hornú časť obšívky a lafety vlepím dnu.
Jano

Ako som spomínal, také rýchle to až nebude
Tak som sa pohral, a vystrihol ich tak ako sú ( nie tak celkom, použil som iba polovicu dielov - podlepoval som rovno na 1 mm kartón ). Farebne sú o ničom, takže nasledovalo premaľovanie. Dnes vystrihujem hornú časť obšívky a lafety vlepím dnu.
Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe
- iconmaster | 38
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Ahoj zbrojarne Humenne, podla mna moze byt