TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Lokomotiva 475.001 /ABC/ 1:74

Moderators: Fito, Oliver

Jene | 59
Name: Jano

Re: 475.001 /ABC/1:74

Postby Jene » 09 Feb 2014 21:20

Pekne to vyzerá :) ale kolesá z vnúternej strany by si mohol nejakou farbou trochen zaretušovať bo tá biela trochen svieti :wink: , musím sa pozrieť po nejakej fotodokumentácii aj keď jej bude asi riedko, keď bol vyrobený len jeden kus, aby sa dali urobiť aspoň nejaké armatury a ďalšie drobnosti...

jozkin | 41
2K+
Name: Jozef

Postby jozkin » 09 Feb 2014 22:46

No, s tymi kolesami mi to sice napadlo, ale uz som to nechal tak. Co sa tyka podkladov, tak tato lokomotiva ma vyhradenu prvu kapitolu v monografii papagajov, takze je podla coho zlepsovat :)

Fito, asi Ti nemusim pisat, ze nie vsetko zelene je vojenske, takze toto nieje Kriegslok...
Lepim preto, ze ma to bavi, tak ako ma to bavi a to, co sa mi paci.
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).

jozkin | 41
2K+

Postby jozkin » 10 Feb 2014 00:30

Tak a masinka je hotova :-) Nie som moc spokojny so svetlami (na Braintechove kvality nemaju), ale v tejto mierke stacia. A aby Jenemu nechybala inspiracia, tak som otvoril aj spominanu knizku ;-)

Jene | 59
Name: Jano

Postby Jene » 10 Feb 2014 01:13

Pekne a rýchlo si ju spravil len čo je pravda :victory: ... už mi treba len knihu zohnať a môžem upravovať

mirec116 | 41
Kráľ architektúry

Re: Lokomotiva 475.001 /ABC/ 1:74

Postby mirec116 » 20 Nov 2014 13:35

Tento rušeň sa stal tretím v mojej zbierke s mierkou 1:74. Model je s ohľadom na dobu vzniku pomerne presný, no na rozdiel od skutočného trojvalcového parného stroja obsahuje valce štyri. Ďalej je v návode pri hnacích kolesách zamenená ľavá a pravá strana - treba ich vymeniť, inak budú čapy spojníc na strane protizávaží. Problém som mal aj s originálnym papierom, ktorý sa po 32 rokoch dosť lámal.

jozkin | 41
2K+

Postby jozkin » 20 Nov 2014 14:11

Ak sa dobre pamäatám, tak v strede nešlo o dva valce, ale o valec a šúpatkovú komoru, takže počet valcov bol správny. Inak pripuäšťam, že aj ja som mal problém uložiť kolesá tak, aby suhlasili s tyčami...

mirec116 | 41
Kráľ architektúry

Postby mirec116 » 20 Nov 2014 14:26

Ak zoberieš do úvahy počty valcov spolu, tak to sedí (tri parné valce, tri šúpatkové komory). Valce by mali mať väčší priemer ako šúpatkové komory, no na modeli sú rovnaké. Vymodelovaný je teda prostredný valec a tri šúpatkové komory.
Dalo by sa diskutovať aj o rozvode stredného valca, výstredniková tyč je totiž na obidvoch stranách (mala by byť iba na jednej). To sú však detaily, ktoré si väčšina ľudí aj tak nikdy nevšimne..

Return to “Železničná technika // Railway”