Pôjdu ešte dve a po nalepení bočníc na všetko ešte jedna. Pozri sa do ostatných mojich lodí, vždy to tak robím. Dnes dám fotky z druhej, a zajtra z tretej.
Jano
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Santa Maria 1492 /Jano 100/ 1:96 - HOTOVO
Moderator: Fito
Re: Santa Maria 1492 /Jano 100/ 1:96
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe
Tu je nalepená druhá vrstva spodnej časti obšívky - fotky pred a po výbruse. Použil som pásiky výkresu o šírke 5 mm. Potom som to natrel duvilaxom, nechal vyschnúť a dnes nalepil tretiu vrstvu. Nalepenie prvých dvoch vrstiev mi trvalo dokopy tri hodiny, nalepenie tretej takisto tri ( fotky zajtra ).
Jano

Jano
Oveľa lepšie vyzerá. A ešte sa spýtam Duvilax je lepší ako Herkules na také väčšie plochy?
Duvilax a Herkules je skoro to isté a podľa mojich skúseností majú úplne rovnaké vlastnosti.
Nalepená je tretia a posledná časť obšívky. Teraz je to OK. Môžem pokračovať s bočnicami.
Jano

Nalepená je tretia a posledná časť obšívky. Teraz je to OK. Môžem pokračovať s bočnicami.
Jano
Bočnice sú nalepené, ako som spomínal, rozdelil som ich na 2 časti + 2 časti pomocné ( je lepšie oblúky dolepiť, ako sa s tým trápiť na prvýkrát ). Vyrobil som ich pomocou šablóny, ktorú som si nakopíroval z povrchu skrz priesvitný papier. Výšku bočníc som naniesol podľa plánov. Už to chytá tvar lode
Na to pôjde ešte štvrtá vrstva obšívky, ktorá schová všetky spoje.
Chýba ešte kus obšívky pod prednou nástastavbou, ktorú som pred chvíľou odtrhol a idem ju prerobiť
Jano

Na to pôjde ešte štvrtá vrstva obšívky, ktorá schová všetky spoje.
Chýba ešte kus obšívky pod prednou nástastavbou, ktorú som pred chvíľou odtrhol a idem ju prerobiť
Jano
Finál nalepený, a obrúsený/ pretretý, korma dokončená, vnútro vyfóliované. Pásiky kartónu som neznásilňoval, jednoducho som to urobil tak, ako to robia niektorí drevení modelári ( viď prvé fotky ). Trup je teraz neskutočne pevný.
Posledný polep trval cca 1,5 hodiny - pozrel som jeden film na dvd. Vyrobil som aj novú podlahu prednej nástavby.
Včera som ešte stihol narezať pásiky fólie, a o chvíľu idem vyrábať drevo
Jano

Posledný polep trval cca 1,5 hodiny - pozrel som jeden film na dvd. Vyrobil som aj novú podlahu prednej nástavby.
Včera som ešte stihol narezať pásiky fólie, a o chvíľu idem vyrábať drevo
Jano
Ide ti to rýchlo a dobre.Keby si nenalepil tú fóliu a natrel by si tie pásiky aj tak by to vyzeralo veľmi dobre. 
-
slawomir kromer | --
- Name: slawek
bardzo ładnie Ci wychodzi ten modelik
slawomir kromer: Vďaka Slawku. A to je ešte len začiatok
Tomáš: díky. A čo sa týka natierania, radšej ostanem verný fóliám. Už som si zvykol. A nemaj obavy, o chvíľu spomalím.
Ešte k tomu, prečo s s tým tak piplám:
1. takto so si to vymyslel
2. chcem vždy docieliť maximálne pevný trup a maximálne presné zakrivenia
3. a to najdôležitejšie nakoniec - pod fólie musí byť trup absolútne presný a hladký. Fólie po nalepení fénujem - lepidlo sa nataví, čím sa fólia dokonale prilepí - ale aj dokonale skopíruje povrch. Akákoľvek jamka alebo hrboľček bude vidieť.
Fóliovanie je skoro na konci, chýba už len korma a obe strany pod prednou nástavbou, ktoré som ( vrátane podlahy ) dnes nalepil. Bude nasledovať retuš na zvýraznenie dosák - teraz to pôsobí jednoliato - náter spodnej časti a madlá.
Už to vyzerá ako loď
Základ pre plachetnicu je hotový, ostatné je brnkačka.
Jano

Tomáš: díky. A čo sa týka natierania, radšej ostanem verný fóliám. Už som si zvykol. A nemaj obavy, o chvíľu spomalím.
Ešte k tomu, prečo s s tým tak piplám:
1. takto so si to vymyslel
2. chcem vždy docieliť maximálne pevný trup a maximálne presné zakrivenia
3. a to najdôležitejšie nakoniec - pod fólie musí byť trup absolútne presný a hladký. Fólie po nalepení fénujem - lepidlo sa nataví, čím sa fólia dokonale prilepí - ale aj dokonale skopíruje povrch. Akákoľvek jamka alebo hrboľček bude vidieť.
Fóliovanie je skoro na konci, chýba už len korma a obe strany pod prednou nástavbou, ktoré som ( vrátane podlahy ) dnes nalepil. Bude nasledovať retuš na zvýraznenie dosák - teraz to pôsobí jednoliato - náter spodnej časti a madlá.
Už to vyzerá ako loď
Jano