TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Modely pre drevenú železnicu IKEA, TESCO, Brio, Woody a iné /toudi_sk/ 1:1

Moderators: Fito, Oliver

LMD | 46
Name: Lukáš Šulej

Re: Modely pre drevenú železnicu IKEA, TESCO, Brio, Woody a iné /toudi_sk/ 1:1

Postby LMD » 22 Mar 2016 17:55

Toudi_sk a z tohto bi ti niečo nepomohlo? http://cp.c-ij.com/en/categories/CAT-ST ... index.html

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 23 Mar 2016 23:25

hmmm, nevyzerá to zle, díky

rozmýšľal som, čo tak stvoriť na rozjazd a padol mi do oka poľský free model obrnenej drezíny Tatra T-18, tak uvidíme, čo z toho nakoniec vylezie, začal som obkreslovať diely zo šmikajdy, ale to nesedelo, takže som to dorobil podľa seba a serpensovou teóriou, že všetko treba spraviť iba raz a ostatné kopírovať, takže som nakreslil iba 1/4 drezíny a ostatné sú komponenty, zmením jeden, zmenia sa všetky, uvidím, čo na to povie pepakura a aký podvozok vymyslím

žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 25 Mar 2016 22:12

cvične som rozložil drezínovú kasňu, napodiv skoro bez problémov, teda kolesá sú samozrejme galimatyáš, ale to boli samé oblúky, takže to sa neráta, no samotná kasňa a podvozok úplne v pohode z jedného kusu, tak som to rozdelil

rozmýšľam, že to spravím budúci týždeň v robote z plechu, rozstrihal som starú pikslu od akrylového spreja, to sa dobre spájkuje

vyhrabal som aj vlak SNP, oskenoval obrázky a zatiaľ mám rázvor kolečiek, ale asi spravím len 2 typy podvozku a nie každý iný, ako v šmikajde, navyše dĺžka vychádza viac ako 60cm

Image

okrem toho som objednal magnety, dokonca sa priamo na slovensku, poštovné vychádza obdobné ako v čechách,
akurát minimálna hodnota je 10€, takže budem mať asi 45 magnetov, tak som zvedavý, aké budú

RAZGYHO feritový anizotropný toroid 20 x 10 mm s dierou 5mm 10.1N 1.55€ vraj udrží kilo, ja som si vybral na skúšku tieto

- Neodym disk, anizotrop (D x H: 6.5 x 7.5, Prídržná sila: 13.0 / 0.22 EUR
- Neodym disk, anizotrop (D x H: 10 x 2, Prídržná sila: 11.0 / 0.15 EUR
- Neodym blok, anizotrop (L x B x H: 10 x 10 x 6, Prídržná sila: 32.8 / 0.7 EUR
- Neodym blok, anizotrop (L x B x H: 20 x 10 x 5, Prídržná sila: 48.8 / 0.88 EUR

hlavne som zvedavý na tú prídržnú silu 48N, to asi ani z rovnej plochy neodlepím :haha:
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Marcin Jakubiec | 51
Name: Viking_BB

Postby Marcin Jakubiec » 28 Mar 2016 09:44

Hahahahhaa vi ste šialený :) :victory:
S pozdravom z Českej republiky :)
Hrdý majiteľ kartonowakolej.pl
Hrdý účastník Bielska Strefa Modelarska

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 28 Mar 2016 16:47

podla monografie z modelra extra boli plosinak a tankovy vagon za lokomotivou rovnake/dlhsie./.dalsie vagony boli kratsie,rovnakej dlzky .farby na vagony asi dodala armada,mohli byt pouzite take iste ako na tankoch.
Image

RAZGY | 52
Name: Štefan

Postby RAZGY » 28 Mar 2016 18:54

hlavne som zvedavý na tú prídržnú silu 48N, to asi ani z rovnej plochy neodlepím

počítáš doufám s tím, že první magnet musí udržet váhu všech dalších vagonů?

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 29 Mar 2016 15:53

tak som cez víkend v robote čo to porobil a našiel si čas aj na drezínu, najprv narysovať ihlou na plech (prvé nepresnosti), vystrihnúť, naohýbať (ďalšie nepresnosti) a zletovať, už viem, ako sa Jolaus cíti, keď lepí sekunďákom, on má síce len jeden pokus, ale ja to zase nemôžem držať v ruke, lebo to páli :haha:

nahrubo obrúsené na brúske a pilníkom (tu sa mi nepresnosti ukázali v celej kráse, ale nič kritické, čo by brúska nezvládla)

pololeštené šmirglovým kotúčom

ešte musím zapracovať na povrchu, kde tu naniesť cín a nanovo opilníkovať, ošmirglovať a môžem začať tmeliť špricgitom
---
kedže ja klasicky najradšej bojujem na viacerých frontách, minulý víkend som v hračkárstve kúpil vláčik, kde bola najmenšia normálna figúrka krutečka, čo som kde videl

Image

skúšam ho nakresliť v sketchupe a snáď sa zmestí na drevenú železnicu (je kreslený v 10 násobnej veľkosti)

podla monografie z modelra extra boli plosinak a tankovy vagon za lokomotivou rovnake/dlhsie./.dalsie vagony boli kratsie,rovnakej dlzky .farby na vagony asi dodala armada,mohli byt pouzite take iste ako na tankoch.
Image
tak to som trafil, inak na tom ABC vlaku je použitá štvorfarebná kamufláž, to si tiež vycucal autor z prsta? čo som videl, tak sa používala trojfarebná, aj keď je pravda, že som to ešte nikdy poriadne neskúmal

a keď sme už pri vlaku, tak som trochu pokročil aj v ňom

Image

tie šikmé čiary, to som meral sklon panciera, napr. predný 40°, zadný 60°, hore je to 10° vpredu/ vzadu, vežička má spredu 45° a zozadu 75°
hlavne som zvedavý na tú prídržnú silu 48N, to asi ani z rovnej plochy neodlepím
počítáš doufám s tím, že první magnet musí udržet váhu všech dalších vagonů?
to mi je jasné, veď uvidíme, až dorazia, čo bude chvíľku trvať, pretože to platím vopred a faktúru pošlú, až bude všetko pokope
Hahahahhaa vi ste šialený :) :victory:
thanks, I have seen your models, so I take it as a compliment :P

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 29 Mar 2016 18:37

ahoj
ujo vyskovsky si 4 farebny maskac vlaku vysosal z prsta.
prvy vlak bol maskacovy. dalsie vlaky boli jednofarebne,podla spomienok nejakeho zeleznicara boli natrete sedou zakladnou farbou na kov,tej mali v dielnach dost,nemuseli cakat kym ju doda armada.nafotkach je ta farba dost bleda,zelena by bola tmavsia.
Image
tie celne panciere veziciek su volako zle,vnutri je skovany lt 35,predok veze nieje taky sikmy
Image

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 01 Apr 2016 17:37

Roman, dík za info, uvidím, čo z toho spravím, veža je dosť členitá a rozhodne vyzerá úplne inak, ako tá šmikajdová krabička

ja pomaly bojujem ďalej, brúsenie a striekanie drezíny a podvozku, ten sa uchytí zospodu 2 skrutkami, proste ŽáVeS, snáď na drezínu pôjde už posledná vrstva tmelu a budúci týždeň pôjde do šedého "vypaľovacieho laku"

medzitým som začal kresliť vylepšenú verziu drezíny, čo by som chcel dať v prípade záujmu ako model na stiahnutie

bude z 1mm hnedého leškokartónu, teda hnedý kartón je hrubý 0.8mm + 0.2mm papier s dielmi (ako kostra poľských modelov) a každý si ho bude musieť asi nafarbiť sám, nechce sa mi moc prplať s plášťom, ktorý by sa na kostru po obrúsení nalepil, ale uvidíme

ja chcem betu robiť z 1mm hrubého plastu, čo plánujem dať v robote rezať vodným lúčom (treba mi trénovať prevod do .dxf formátu), ešte by mali ísť na boky koľajnice, tie by mohli kryť diery s oskami kolies, prípadne by sa mohli kolajničky na osky rovno nasunúť

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 04 Apr 2016 15:31

tak drezína nastriekaná a už aj odovzdaná, vežičku som sproste chytil samozreznopredvŕtavacou skrutkou do kovu a závit poistil sekunďákom, dokonca sa zmestí na vagónik určený na prevoz auta

obrnený sa vlak sa tiež pomaličky začína rysovať, ale ešte musím zapracovať na tankových vežiach a na opancierovaní lokomotívy, veže sú zatiaľ pôvodné zo šmikajdy

popritom začínam načrtávať krtečkovo autíčko, rozmer previsov a výšku podvozku kvôli priechodnosti na moste

Return to “Železničná technika // Railway”