Heh, akosi sme sa rozbehli strašne ďaleko a asi aj inde než som chcel...

Asi má Standa F pravdu, že ťažko "spravidlovať" spomienky, nostalgiu. Ku retuši: ja si pamätám nejaký návod na stavbu. Bol v každom zošite Déčku (závodné autá, stavebná technika, ľudová architektúra,vesmír,...) a tam doporučovali Anilínové farby. Pamätám si to preto, že mi ich mama nechcela kúpiť, lebo sú drahé a jedovaté. A v tejto súvislosti ma napadlo, že Olfu z ruky nikto nepustí, a len kvôli nejakým pravidlám nebude hľadať ostré nožnice po chalupe. A aby sa mi neplietlo, pozeral som si (keď to tu toudi nadhodil

) staré modely v archíve. Mám tam Aviu BH-33 z leteckého špeciálu, a už ani ten papier nedrží pokope a musel by som to prefocovať. Podobne sú na tom krojované figúrky, motor Walter, všetko na papieri, do ktorého sa nedá ani strihnúť ani reznúť. Keby záležalo odo mňa, dal by som amnestiu na warez pri tejto príležitosti!
Môj výsledok z toho je, nech si každý zlepí ako chce a ako vie. Ak chce tuniť, nuž nech tuní, ak si chce zaspomínať, tak vyberie fixku, anilínky, herkulesa, alebo odvážnejší Drago, zaprpľe si prstíky (už neohybné rovnako ako vtedy

) a bude sa durdiť a nadávať ako to nepasuje, a vyhrážať sa, že sa na to vykašle... Proste všetko čo ku tomu patrí .
Navrhoval by som dať toto celé do samostatného "chlievika", kde by sa dali dopĺňať celé príspevky. Každý si môže otvoriť svoj, a lepiť v ňom ľubovoľný počet modelov súčasne (ako za mladi). A vyvrcholením celého tohoto by mohlo biť niečo na súťaži v Žiline. Samozrejme, niečo dostane len ten, čo model prinesie, nie taký čo niečo polepí a bude čakať alegorické vozy a celú perepúť gratulantov až do domu (a ešte aj to sa zaprie!!!

). Mne osobne to takto stačí. A ku cenám viem sľúbiť zlatu knihu vystřihovánek, Zlatú knihu komiksu, a uvidíme...
Ešte predsa len jedna vec. A asi len StandaF mi bude môcť pomôcť. Môžeme vôbec použiť logo ABC? Či osloviť redakciu? A keby sme to robili tu na fóre, nemohol by nejakú cenu udeliť napr. Václav Šorel? (toho si pamätám z posledného pohára abc. Strašne som za ním behal a furt ho otravoval, a potom ma schladili, že som nevyhral len kvôli "národnostnej otázke", ktorú on vytiahol... Už som mu odpustil, ale nezabudol, napriek tomu by som bol strašne rád keby to šlo

) Alebo dokonca Richard Vyškovský

? Aj Vlasta Toman by sa určite vedel vyjadriť ku modelom zo svojich komiksov.... Stačí aby si prezreli fotky, ak nejaké budú...