No ta veľkosť ma veru prekvapila.
Ale čo ma prekvapilo viac, to je pravá a ľavá strana.
Nejak som si asi poplietol tie rúry, alebo to je zle označené vo vystrihovačke, mno a keď som to začal obkladať ďalšími dielmi, zistil som že to nepasuje.
Chvíľku som sa s tým mordoval, potom som to odtrhol od seba a zamenil pravú a ľavú stranu.
Následne už to síce pasovalo, no v tomto kroku to lietadlo veru nemalo ďaleko k tomu, aby skončilo v kozube.
Inak teda to pasuje pekne
Pokračovanie výškovkami a smerovkami. Tu som žiaden problém nenašiel, teda až na to že sa iba tak ako nič bez rebier lepia z na trup, uhol som odhadol podľa obrázkov z internetu.
V podstate to tam pasuje, akurát že už to treba fotiť z väčšej diaľky.
Chvíľku som váhal, či budem vôbec robiť kolieska, ale nakoniec teda junior prehlásil, že on tam kolečka chce, pretože to bude visieť u neho na strope.Tak reku, je to pekný relax, to kolečkovanie. Žiadne brúsenie, kolečka budú takéto zubaté, myslím že sa k modelu hodia celkom v pohode.
A tu už na radu prichádzajú krídla, lietadlo naberá na rozmeroch a ja som rád, že som ešte nespojil predok a zadok. Vôbec síce nejdem podľa návodu, lepím to čo sa mi práve chce, ale zatiaľ to asi moc nevadí. Stavba napreduje celkom logicky, stačí trošku premýšľať ( napríklad keby som tam na začiatku nalepil špičku kokpitu, tak určite je už tak 5x pokrčená... Preto pôjde až neskôr ... )
Dĺžka modelu bude teda 65cm.. Myslím že to je veľký favorit v súťaži hod modelom Rimavská Sobota 2020.
No, a už iba to celé poskladať dokopy. Plus ešte mám na stole asi 20 menších dielov, ktoré patria tak nejak "medzi" ... Niektoré stále netuším kam, ale niektorým z tých dielov vôbec neuškodí, keď pôjdu iba tak, do koša.
Tempo a kvalitu stavby som prispôsobil tomu, že o 8 dní mi Ježiško prinesie nový model, a ja by som mal vcelku rád vtedy prázdny a čistý stôl.