Ahoj
s Maťom jsme moc rádi, že se model líbí. Začal jsem s barevnou verzí samotného zámku. I když je to moje první zkušenost s grafickým zpracováním, jsem celkem s výsledkem spokojený. Zámek v reálu nemá zapuštěna okna jako na modelu, ve skutečnosti jsou rámy oken naložené na fasádu. Zapouštěl jsem je jen proto, abych modelu v bílé verzi dodal trochu plastického vzhledu. V barevné verzi se budu snažit dosáhnout tohoto efektu stínováním, to jak se mi to daří, nechám na vašem posouzení. Plastické bych jako volitelné nechal jen ostění kolem oken a pro masochisty i možnost udělat všechna okna zapuštěna i když to celkem neodpovídá skutečnosti. Jediná zapuštěna okna v reále jsou na stěně nad bastionem, protože ta je kvůli statice mírně nakloněná a zapuštění kompenzuje tento sklon. Tento detail jako volitelný bych na modelu taky zachoval. Na modelu jsou v místě balkónů nad bránami okna, po poslední rekonstrukci zámku městem Hlohovec byla okna odstraněna a nahrazena dveřmi, tak nevím, jestli to na modelu taky upravit. Toto zpracování je ještě podle původního stavu, kdy jsem na modelu s pracemi začínal.