TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Hlohovský zámok, verzia nr.2 /orech/ 1:150

LuPa | 50
Name: Lubo

Re: Hlohovský zámok, verzia nr.2 /orech/ 1:150

Postby LuPa » 15 Feb 2022 20:13

Všetko už bolo povedané. Krásna práca autora i modelára, aj takto čiernobielo to má veľké čaro a pokojne si to viem predstaviť v samotnom zámku vo vitríne.
Toto je tiez super napad, vystavit model na "mieste cinu" alebo v nejakom Infocentre, Miestnom urade....
Autori urobili neskutocne namahavu robotu pre tento model,nadhera uz v bielej farbe, super! :victory:

martin1807 | 32
2K+
Name: Martin Bilý

Postby martin1807 » 15 Feb 2022 22:30

:jawbone: :eyes droped: :eyes droped: Tak toto je teda veľká paráda.
Na stole:
Naposledy dokončené: Praga S5T-3 ORKAN, Tatra 815 S1
Galéria

Martin1807

RKK | --

Postby RKK » 15 Feb 2022 22:59

Vyzera to ozaj dobre, priam si to pyta farebnu upravu v style Vyskovskeho rucnej malby :wink: .

WanRayen | 49
Papierovy Kopernik
Name: Tino

Postby WanRayen » 16 Feb 2022 10:03

Nemám slov. Paráda. :dribble:

orech | 54
Name: Tomáš

Postby orech » 18 Feb 2022 09:17

Ahoj

s Maťom jsme moc rádi, že se model líbí. Začal jsem s barevnou verzí samotného zámku. I když je to moje první zkušenost s grafickým zpracováním, jsem celkem s výsledkem spokojený. Zámek v reálu nemá zapuštěna okna jako na modelu, ve skutečnosti jsou rámy oken naložené na fasádu. Zapouštěl jsem je jen proto, abych modelu v bílé verzi dodal trochu plastického vzhledu. V barevné verzi se budu snažit dosáhnout tohoto efektu stínováním, to jak se mi to daří, nechám na vašem posouzení. Plastické bych jako volitelné nechal jen ostění kolem oken a pro masochisty i možnost udělat všechna okna zapuštěna i když to celkem neodpovídá skutečnosti. Jediná zapuštěna okna v reále jsou na stěně nad bastionem, protože ta je kvůli statice mírně nakloněná a zapuštění kompenzuje tento sklon. Tento detail jako volitelný bych na modelu taky zachoval. Na modelu jsou v místě balkónů nad bránami okna, po poslední rekonstrukci zámku městem Hlohovec byla okna odstraněna a nahrazena dveřmi, tak nevím, jestli to na modelu taky upravit. Toto zpracování je ještě podle původního stavu, kdy jsem na modelu s pracemi začínal.

Semper Fidelis
Hotovo : T-34/76 /Halinski/ 1:25
Na stole : Napoleonics 1807

orech | 54
Name: Tomáš

Postby orech » 23 Feb 2022 12:16

Ahoj
tak toto bude asi konečný vzhled barevné verze zámku. Definitivně jsem upustil od zapuštěných oken, předělávám střechu, doplním model o okapy a okapové svody a mírně upravuji vzhled nádvoří. Snad se bude model líbit i v této verzi.

Semper Fidelis
Hotovo : T-34/76 /Halinski/ 1:25
Na stole : Napoleonics 1807

mirec116 | 41
Kráľ architektúry

Postby mirec116 » 11 Apr 2022 11:19

Keď tak pozerám na celkom vydarený návrh grafiky, tento model by stál za zlepenie v reálnej variante (čiže bez zapustených okien, ale naopak - s nalepenými oknami na fasáde) a zmenšený, tak cca 1:250. Myslím, že každý model (nielen) architektúry by mal byť v prvom rade čo najvernejší reálnej predlohe, bez umelých príkras (akými sú v tomto prípade zapustené okná).

Držím palce a autorovi želám hlavne veľa času nad vyfarbovaním obrovskej plochy vystrihovačky :wink:

Return to “Architektúra // Architecture”