TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Lotus 72 C,D,E,F 1970-1975 / P. Špinler / 1:24
Moderator: iconmaster
- Robert Blaschke | 66
- Name: Robert
Re: Lotus 72 C,D,E,F 1970-1975
Aspoň sa nenudíš 
AKo obycajne v Tvojom podani je to nadhera! Hrdla sania su z "dutiniek"?
Ďakujem. Ano,sú to elektrikárske dutinky.http://www.cashpick.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=3095
Pôvodne som mal makať na výfukoch,ale akosi ma potrápilo zdravie a tak som menal chuť niečo robiť. Keď som sa už rozhodol ,že idem makať, zistil som že mi tá hmota,ktorú chcem použiť, mierne zatuhla. Tak som si ju objednal nanovo a namiesto toho som sa pustil do nádrží, ktoré majú vo verzii C v stavebnici zlý tvar. Mal som vymyslených viac možností. Nakoniec vyhral extrudovaný polystyrén DEPRON 3mm. Z kartónu som vystrihol základnú kostru. Oblepil som to pásikom z vnútornej strany jemne zarezaným v miestach ohybu. Spoj je na spodnej časti nádrže. Potom som nalepil boky. Po zaschnutí som to nahrubo obrezal a potom obrúsil do požadovaného tvaru. Nakoniec som prilepil vývody a krytky. Pred nástrekom čierným matným sprejom som to párkrát fúkol lakom na vlasy, lebo farba to trocha leptala.

Bohužiaľ sa hmota nekonala. Problém bol v tom ,že tieto výfuky sú poprepletanejšie a oblejšie. Keď je hmota tvárna, tak sa s ňou zle pracuje ,lebo akýkoľvek silnejší dotyk na nej zanechá stopu.Po miernom zatuhnutí sa zasa už začne pri ohýbaní lámať. Zostal mi teda už overený hliníkový drôt.Zatiaľ mám prvý typ potrubia. Ešte tri

Rozhodol som sa dokončiť motory na týchto dvoch strojoch. Doplnil som chýbajúce veci, torzné tyče, konštrukciu na uloženie batérie,ktorú som okopíroval z inej stavebnice. K už urobeným nádržiam som prichytil chladiče, tiež ukradnuté z nečoho iného akurát trocha uprevené. Všetko som doplnil káblikmi , hadičkami a brzdovým svetlom.